Hur man ser tiden i flera länder i Windows 10

De flesta av oss har vänner, kollegor eller familjemedlemmar som bor i andra tidszoner. Och eftersom det är svårt att hålla reda på tiden i olika länder runt om i världen kan det sluta med att du ringer dem vid fel tidpunkt. Lyckligtvis kan du använda ” Alarm och klockor»(Alarm & klocka) i Windows 10 för att kontrollera Världsklocka,(World Clock,) som visar tiden på olika platser runt om i världen. Om du gör den här kontrollen innan du ringer dem, säkerställer du att du ringer i rätt tid. Med den här applikationen kan du också jämföra olika tider och se dag- och nattzoner runt om i världen. Så här använder du det på rätt sätt Världsklocka(Världsklocka) i Windows 10:

Var man kan hitta Världsklocka(Världsklocka) in Windows 10

Få tillgång till Världsklocka(Världsklocka), måste du först öppna Appen Alarm & Klocka(Appen Alarm & Klocka) . Du kan använda flera sätt att öppna den här appen och alla presenteras i den här guiden: Hur man ställer in, redigerar och tar bort larm i Windows 10 .

appen Alarm & Clock(Alarm & Clock app) » gå till fliken “Världen(Fliken Världsklocka) tid” . Du bör hitta något som liknar skärmdumpen nedan:

Som standard kommer programmet att visa din lokala datum och tid(datum och tid) . I bakgrunden kommer du att märka världskarta(världskarta) , som kommer väl till pass i nästa avsnitt av den här artikeln.

Windows 10

Hur man ser tiden på flera platser runt om i världen i Windows 10

Om du vill se tiden på en specifik plats, klicka på ” Skapa(Ny knapp) » till fliken “Världen(Fliken Världsklocka) tid” .

Windows 10

Ange ett platsnamn och välj ett av förslagen från appen medan du skriver.

Windows 10

Nu för vald plats(vald plats) kommer appen att visa tiden och skillnad(tidsskillnad) i tid med din lokala tid.

Windows 10

Alla platser du lägger till är markerade med en prick på kartan i bakgrunden. När du klickar på en av platserna du har lagt till på kartan zoomar appen in för att visa platsen mer exakt.

Windows 10

En annan intressant egenskap hos detta Appar för alarm och klocka(Alarm & Clock app) är att den kan visa dag eller natt(dag eller natt) i olika delar av världen. Natttid kommer att visas på kartan i skugga och dagtid visas ljusare.

Windows 10

Hur man jämför tid i olika städer i världen

Om du vill jämföra tider mellan två platser, klicka på ” Jämföra(Jämför-knapp) » längst ned menyfältet(menyfältet) .

Windows 10

I nedre delen programfönster(appfönster) skala visas tid(tidsfält) , där du kan välja lokal tid med skjutreglaget. Samtidigt kommer platserna du har lagt till på kartan att visa motsvarande tid baserat på ditt val.

Windows 10

Slutsats

Som du kan se i den här guiden, Världsklocka funktion(World Clock-funktionen) är ett intressant tillägg till applikation “Alarm och klockor”(Appen Alarm & Klocka) Windows 10 . Förutom att visa tiden på flera platser runt om i världen kan du jämföra tider på olika platser, visa dag- och nattzoner och visa dina valda platser på en karta. Om du vill veta mer om appen Alarm & Clock(Appen Alarm & Klocka) Windows 10 kolla in våra rekommendationer nedan.

De flesta av oss har vänner, arbetskamrater eller familjemedlemmar som bor i andra tidszoner. Och eftersom det är svårt att hålla reda på tiden i flera länder runt om i världen kan det sluta med att du ringer dem vid en lämplig timme. Lyckligtvis kan du använda Alarm & klocka app i Windows 10 Världsklocka, som visar tiden på olika platser runt om i världen. Om du gör den här kontrollen innan du ringer dem, säkerställer du att du ringer vid en lämplig tidpunkt. Med den här appen kan du också jämföra olika tider och se dag/natt-zoner runt om i världen. Så här använder du Världsklocka korrekt, i Windows 10:

Var hittar du världsklockan i Windows 10

För att komma till Världsklockan måste du först öppna appen Alarm & Clock. Du kan använda flera sätt att öppna den här appen och de delas alla i den här guiden: Hur man ställer in, redigerar och tar bort larm i Windows 10.

Gå till fliken Världsklocka i appen Alarm & Clock. Du bör hitta något som liknar skärmdumpen nedan:

Windows 10

Som standard kommer appen att visa ditt lokala datum och tid. I bakgrunden kommer du att märka en världskarta, som kommer att bli användbar i följande avsnitt av den här artikeln.

Windows 10

Så här visar du tiden för flera platser runt om i världen i Windows 10

Om du vill se en viss plats tid, tryck på knappen Ny på fliken Världsklocka.

Windows 10

Skriv namnet på platsen och välj ett av förslagen som delas av appen medan du skriver.

Windows 10

Nu, för den valda platsen, kommer appen att visa tiden och tidsskillnaden med din lokala tid.

Windows 10

Alla platser du lägger till är markerade med en prick på kartan i bakgrunden. När du trycker på en av platserna du har lagt till på kartan zoomar appen in för att visa platsen mer exakt.

Windows 10

En annan intressant funktion med denna Alarm & Clock-app är det faktum att den kan visa om det är dag eller natt i olika delar av världen. Natten kommer att visas i skuggan på kartan, medan dagtid kommer att visas ljusare.

Windows 10

Hur man jämför tiden mellan olika städer över hela världen

Om du vill jämföra tiden mellan två platser, tryck på knappen Jämför från den nedre menyraden.

Windows 10

Längst ner i appfönstret visas ett tidsfält, där du kan välja lokal tid med hjälp av reglaget. Samtidigt, för de platser du lagt till på kartan, visas motsvarande tid baserat på ditt val.

Windows 10

Slutsats

Som du kan se i den här guiden är funktionen Världsklocka ett intressant tillägg till appen Alarm & Clock i Windows 10. Förutom att se tiden på flera platser över hela världen kan du jämföra tiden mellan olika platser, se dagen/ nattzoner och även visa de platser du valt på kartan. Om du vill lära dig mer om appen Alarm & Clock i Windows 10, läs våra rekommendationer nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button