Hur man schemalägger CCleaner för att automatiskt rengöra min dator och stänga av den

Idag, i praktiskt taget alla hem och företag, finns det minst en dator. Av denna anledning är problemet med låg prestanda ett av de vanligaste, eftersom program med tiden laddas ner och skräpfiler lagras, vilket saktar ner datorn. CCleaner är ett program utformat för att eliminera dessa oönskade filer; den kan till och med göra det automatiskt. Därför kommer vi att visa dig i den här artikeln hur du programmerar CCleaner för att automatiskt rengöra din dator och stänga av den.

Hur programmerar jag CCleaner för att automatiskt rengöra min dator och stänga av den?

Med tanke på hur ofta datorn är överbelastad med onödig information är det väldigt användbart att du har ett bra verktyg som hjälper dig att optimera driften av din utrustning. Detta kommer att utföra konstant underhåll och eliminera allt onödigt. Om du schemalägger CCleaner att automatiskt rengöra din dator, kan du spara värdefull tid att du kan investera i andra aktiviteter.

Med tanke på dessa fördelar kommer vi nu att berätta hur du gör det:

 • För det första, ladda ner, uppdatera och installera CCleaner till den senaste tillgängliga versionen .
 • Starta sedan aktivitetsschemaläggaren på “att starta upp” .
 • Gå till “Program” / “Tillbehör” / “Systemverktyg” / “Task Scheduler”.
 • Skapa en grundläggande uppgift och ge den vad du vill.
 • Ställer in hur ofta CCleaner ska rengöra.
 • Du kan nu starta ett program och starta sökvägen i: “Program files”/Ccleaner/Ccleaner.exe
 • I alternativet “Skapa argument” hittar du följande alternativ: “BIL” / Kör Ccleaner automatiskt, “STÄNG AV” / Stäng av Windows när rensningen är klar, “CCLEANER” / “REGISTER” / “TOOLS” / “ALTERNATIV” – Öppna programmet med den specifika fliken.
 • När du har gjort ditt val, tryck på “Slutför” och det är allt.

Efter att ha utfört denna process kommer CCleaner automatiskt att utföra periodisk rengöring av din PC, vilket kommer att säkerställa att din utrustning fungerar korrekt.

Varför är det så viktigt att hålla din dator fri från skräpfiler?

Den främsta anledningen till att en PC bör rengöras regelbundet är att den ökar prestandan dator eller bärbar dator. Detta säkerställer optimal prestanda i de flesta situationer.

När olika program på en dator används genereras temporära filer. Dessa är användbara när appen i fråga körs; men när programmet stängs förlorar de sin användbarhet och finns kvar i datorns minne. Med tiden saktar detta ner enheten eftersom den fylls upp med onödiga filer.

Det är då filer och program börjar laddas långsamt. Du börjar också märka att det går långsammare och långsammare att flytta filer från en mapp till en annan. Det är ett tecken på att det är dags att städa. Eftersom de flesta användare inte vet hur optimera och snabba upp sina Windows 10-datorer utan program, problemet är inte löst. Därför är verktyg som CCleaner mycket användbara.

Fördelar med en bra rengöring av din PC

Ja, prestanda är den främsta anledningen till att städa upp en PC. Men vi kan inte ignorera följande fördelar:

 • Ledigt utrymme. verktyg som CCleaner är ansvariga för att eliminera allt onödigt skräp, vilket inte medför någon fördel för din dator. Detta är mycket användbart om din enhet räknas som lite lagringsutrymme.
 • Detta ökar hastigheten avsevärt, speciellt om du också utför en defragmentering manual för Hårddisk . Det är som när man gör i ordning ett hus eller ett rum och nu hittas alla föremål snabbt för att de finns där de ska.
 • Det löser många problem på din dator. Eftersom många av besvären med din dators operativsystem beror på att filerna inte finns där de borde vara, effektiva verktyg som t.ex än CCleaner, tillåta dem hitta och eliminera dem.

Som vi nämnde är dessa bara tre av de många fördelarna med att rengöra din dator ofta. Om du vill fortsätta lära dig mer om det, på vår hemsida lär vi dig också hur man gör ta bort temporära filer från nedladdningsmappen för Windows 10 .

Vi hoppas att du har löst ditt problem med långsam prestanda och lärt dig hur du programmerar CCleaner för att automatiskt rengöra din dator och stänga av den. På så sätt kan du fortfarande använda din dator bekvämt och spara dig själv de obekväma ögonblicken då den bara inte svarar.

Relaterade Artiklar

Back to top button