Hur man sätter filter i Instagram Direct Messages för att automatiskt blockera oönskade meddelanden

Instagram tackar inte nej till sitt försök att göra det säkrare social plattform för alla dess användare, långt ifrån det hat som vanligtvis översvämmar sociala nätverk. Det är ingen lätt uppgift, men Instagram vill få det att hända med introduktionen av verktyg som nya filter som automatiskt blockerar direktmeddelandeförfrågningar med stötande innehållsom han förklarar på sin blogg.

De som ansvarar för plattformen förstår att i fältet för privata meddelanden får du bara meddelanden från dina vänner, och därför lider du inte där av att det kommer stötande meddelanden. Av denna anledning fungerar dessa nya filter i föregående steg, i meddelandeförfrågningarna, så att du behöver aldrig se oönskat innehåll, oavsett om det är rasistiskt, sexistiskt, homofobt eller annat. Låt oss se hur du enkelt kan aktivera dessa filter.

Sätt filter på dina direktmeddelanden på Instagram så att de med stötande innehåll inte når dig.

Hur man använder filter på Instagram för att blockera stötande direktmeddelanden

Förutom att manuellt kunna förhindra en användare från att ta emot sina meddelanden, kan du nu aktivera filter på Instagram som agerar på direktmeddelandeförfrågningsfacket med eventuella meddelande som innehåller stötande fraser, ord eller emojis. Det här verktyget fungerar på samma sätt som de kommentarsfilter som redan finns på Instagram, som låter dig välja de termer du inte vill se i kommentarerna under dina inlägg.

Genom att aktivera den här funktionen kommer Instagram att tillämpa en fördefinierad lista med ord som kan vara stötande, en lista skapad med hjälp av ledande organisationer i kampen mot diskriminering och trakasserier. Dessutom kan du skapa din egen lista över anpassade stötande termer, fraser och emojis så att filtren också samverkar med dem.

På detta sätt, när du får en begäran om privat meddelande som innehåller innehållet i de fördefinierade och anpassade listorna, kommer Instagram-filtren att startas för skicka direkt till en dold mapp. Som det sociala nätverket förklarar i uttalandet kommer du att fortsätta ha möjligheten att se dessa oönskade meddelanden, även om filtrerat innehåll visas täckt.

Om du trycker på de blockerade termerna kommer du att kunna se dem, men du vet redan att du utsätter dig för innehåll som du själv har markerat som stötande. Äntligen kan du välja för att acceptera användarens begäran, ta bort den eller rapportera den till Instagram för analys.

Dessutom ser Instagram till att, trots att filtren fungerar, inte vid något tillfälle har tillgång till dina förfrågningar om privata meddelanden, eftersom hela processen sker på enheten. Om du vill använda dessa användbara filter för att njut av en mer användarvänlig och säker plattformFölj dessa steg:

  1. Öppna Instagram och klicka på din profilbild i det nedre högra hörnet.
  2. I din profil trycker du på knapp med tre horisontella linjer i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på “Inställningar” längst ner i sidomenyn som visas.
  4. Klicka på “Integritet”.
  5. Nu måste du ange ett avsnitt med titeln “Gömda ord” och aktivera rutorna “Dölj meddelandeförfrågningar” på sidan både i avsnittet “Dölj stötande innehåll” och i “Hantera anpassad ordlista”.

Du kan lägga till dina egna ord i Instagrams filter för direktmeddelanden.

För att se alla filtrerade förfrågningar måste du gå till mappen “Hidden Requests”. i avsnittet Direktmeddelandeförfrågningar. Klicka på en användare för att komma åt konversationen och håll meddelandet för att se dess innehåll. Klicka sedan på “Rapportera”, “Acceptera” eller “Radera” för att bestämma vad du ska göra med det blockerade meddelandet.

Instagram har redan slutfört utvecklingen av denna funktion och börjat lanseringen i flera länder, som kommer att pågå i några veckor. Om allt går bra kommer dessa oönskade direktmeddelandefilter att bli det tillgängliga för andra användare under de kommande månaderna.

Relaterade Artiklar

Back to top button