Hur man säkrar OneDrive-kontot

Närhelst det finns rapporter om attacker eller avsiktliga försök från cyberbrottslingar att bryta sig in i onlinelagring, tvingas dess användare undra om säkerhetsåtgärderna på plats räcker för att hålla data säker? Som tur är kan molntjänster som t.ex OneDrive , erbjuder flera skyddsnivåer som kan hjälpa användare att övervinna alla förväntade olyckor eller problem. I dagens artikel kommer vi att lära oss hur förstärka OneDrive-säkerheten(härda OneDrive-säkerheten) för att hålla den säker.

Stärk OneDrive-säkerheten(Harden OneDrive) med ytterligare lager av skydd

Du kan göra ditt OneDrive-konto säkrare genom att göra följande:

  1. Använder ett okrossbart lösenord
  2. Aktiverar tvåsteg autentisering(Autentisering) för OneDrive
  3. Miljö applikationer(App) för smartphone ( Microsoft Authenticator )

Låt oss se hur du använder var och en av ovanstående funktioner för att göra ditt OneDrive-konto säkrare och pålitligare.

1]Använder ett okrossbart lösenord

Som alltid, använd ett starkt lösenord. Detta är också ett preliminärt steg mot att skapa ett säkrare konto. OneDrive. Använd aldrig ett lösenord som är lätt att gissa, till exempel 123456789, 0000000, eller något relaterat till ditt födelsedatum, årsdag etc. Trots upprepade påminnelser fortsätter vissa att följa denna väg.

Kom igång med minst ett 10-siffrigt lösenord. Ju längre längd, desto starkare lösenord. Det rekommenderas också att använda en kombination av siffror, bokstäver och specialtecken. PÅ OneDrive alla typer av specialtecken (förutom mellanslag) får använda dina hjärnor och skapa ett lösenord som är en kombination av alla de nämnda elementen. Om du är orolig att du inte kommer att komma ihåg ditt lösenord, skriv ner det någonstans utanför din dator, skapa en anteckning.

Om du tycker att det är för riskabelt, använd en lösenordshanterare. Du kan använda en lokal lösenordshanterare, men detta begränsar din användning till den dator där du installerade den lokala lösenordshanteraren. Med en molnbaserad lösenordshanterare kan du komma åt ditt lösenord var som helst, oavsett vilken enhet du använder.

2]Aktivera tvåstegsverifiering för OneDrive

Ta ett steg längre från föregående steg och aktivera tvåstegsverifiering för kontot OneDrive. Så här gör du.

Klick(Klicka) på din profilbild, välj ” konto(Konto)”.

När du går till en ny sida, gå till ” Säkerhet(Säkerhet).”

Klick ” Uppdatera säkerhetsinformation(Uppdatera säkerhetsinformation)”. När du går till sidan ” Säkerhetsgrunderna”.(Grundläggande säkerhet)

Välj ” Ytterligare säkerhetsalternativ(Fler säkerhetsalternativ).

Så här säkrar du ditt OneDrive-konto

Här, när du väljer ett telefonnummer eller e-postadress, måste du ange numret eller e-postadressen för att se till att den matchar den registrerade. Därefter Microsoft kommer att skicka dig en kod för en engångsverifiering.

Ange koden för att fortsätta.

Nu när du omdirigeras till sidan ” Ytterligare säkerhetsalternativ(Ytterligare säkerhetsalternativ)”, hitta rubriken ” Tvåstegsverifiering.(tvåstegsverifiering)

När du ser det, klicka på länken ” Konfigurera tvåstegsverifiering(Ställ in tvåstegsverifiering)” och följ instruktionerna på skärmen.

Efter det kommer tvåstegsverifiering att vara ett extra skyddslager för ditt konto.

Några applikationer(Appar) beroende på Microsoft Logga in , kan inte logga in efter att tvåstegsverifiering har aktiverats. För att lösa detta problem, scrolla ner på sidan ” Säkerhet och (Säkerhet och) Lösenord(Lösenord)” under ” Kontoinställningar”(Kontoinställningar) och klicka “Skapa ett nytt applösenord(Skapa ett nytt applösenord) » . Du kan göra detta för varje app som inte fungerar efter att tvåstegsverifiering har konfigurerats. Du kommer att veta att applikationen inte fungerar när den säger att lösenordet är felaktigt. Till exempel i skrivbordsklienten Syn du måste ersätta ditt riktiga lösenord med lösenordet du får genom att klicka “Skapa ett nytt applösenord(Skapa ett nytt applösenord) » . Det samma gäller för Xbox och några andra saker.

Läsa.(Läs:) Hur krypterar och säkrar man OneDrive-filer (krypterar och säkrar OneDrive-filer)?

3]Smartphone app-inställning ( Microsoft Authenticator )

Du kan använda applikationen för smartphone(Smartphone) för att logga in istället för att ange ett lösenord.

Starta Microsoft Authenticator-appen på din smartphone.

Välj ” Uppdatera(Uppdatera säkerhet) säkerhetsinformation”.

När du omdirigeras till ” Säkerhetsinställningar “, välj länken” (Säkerhetsinställningar)Extra tillval(fler alternativ) » längst ner.

I kapitlet ” Ytterligare säkerhetsalternativ(Ytterligare säkerhetsalternativ) » scrolla ner till avsnittet « Appar för identitetsverifiering(Appar för identitetsverifiering).

Välj sedan länken ” Konfigurera en app för identitetsverifiering.”(Konfigurera appen för identitetsverifiering)

Efter det, följ instruktionerna på skärmen och du bör vara redo att använda appen till smartphone(Smartphone) för omedelbar inloggning istället för ett lösenord.

Det är allt!

Relaterad läsning: (Relaterad läsning:) Microsoft-kontoskydd .

Närhelst det finns rapporter om en attack eller avsiktlig attack från cuber-kriminella för att bryta mot onlinevalven, tvingas dess användare att undra om säkerhetsåtgärderna är tillräckligt på plats för att säkerställa datasäkerheten? Lyckligtvis erbjuder molntjänster som OneDriνe mer än ett lager av skydd som kan hjälpa användare att övervinna alla förutsedda olyckor eller problem. I dagens inlägg får vi lära oss hur man gör förstärka OneDrive-säkerheten för att hålla den säker.

onedrive logotyp

Förstärk OneDrive-säkerheten med ytterligare lager av skydd

Du kan göra ditt OneDrive-konto säkrare genom att-

  1. Använder Unbreakable Password
  2. Aktiverar tvåstegsautentisering för OneDrive
  3. Konfigurera en smarttelefonapp (Microsoft Authenticator)

Låt oss se hur du använder var och en av de ovan nämnda funktionerna för att göra ditt OneDrive-konto säkrare och säkrare.

1]Använder ett okrossbart lösenord

Som alltid, använd ett starkt lösenord. Detta är också det preliminära steget mot att skapa ett säkrare OneDrive-konto. Använd aldrig ett lösenord som är lätt att gissa som 123456789, 0000000, eller något relaterat till ditt födelsedatum, årsdag, etc. Trots upprepade påminnelser fortsätter vissa att följa denna väg.

Till att börja med, skapa ett minst 10-siffrigt lösenord. Ju längre längd, desto säkrare är ditt lösenord. Det är också lämpligt att använda en kombination av siffror, alfabet och specialtecken. Med OneDrive tillåts alla typer av specialtecken (utom blanksteg) att använda dina hjärnor och skapa ett lösenord som är en blandning av alla de nämnda elementen. Om du oroar dig kommer du inte att komma ihåg ditt lösenord, anteckna det någonstans utanför datorn, skapa en klisterlapp.

Om du tycker att detta är för riskabelt, använd en lösenordshanterare. Du kan använda en lokal lösenordshanterare men det begränsar din användning till den dator där du installerade den lokala lösenordshanteraren. Med en molnbaserad lösenordshanterare kan du komma åt ditt lösenord var som helst, oavsett vilken enhet som används.

2]Aktivera tvåstegsautentisering för OneDrive

Gå ett steg längre från föregående steg, aktivera tvåstegsautentisering för OneDrive-kontot. Så här går du tillväga.

Klicka på din profilbild, välj ”.

När du hänvisas till en ny sida, gå till avsnittet ”.

Klick ”. När den hänvisas till sidan ”.

Välj ”.

Hur man säkrar OneDrive-kontot

Här, när du väljer telefonnumret eller e-postadressen, måste du ange numret eller e-postadressen för att se till att de matchar de registrerade. När det är gjort kommer Microsoft att skicka dig en kod för engångsverifiering.

Ange koden för att gå vidare.

När du hänvisas till sidan, leta efter rubriken ”.

När du ser den klickar du på länken ” och följer instruktionerna på skärmen.

När du är klar kommer tvåstegsverifiering att ge ditt konto ett extra skyddslager.

Vissa appar som är beroende av Microsoft Inloggning kan inte logga in efter att du har aktiverat tvåstegsautentisering. För att hantera det, scrolla ner på säkerhet och Lösenord sida under Kontoinställningar och klicka på Skapa ett nytt applösenord. Du kan göra detta för varje app som inte fungerar efter att du har ställt in tvåstegsautentisering. Du kommer att veta att en app inte fungerar när den säger att lösenordet är felaktigt. I Outlook-skrivbordsklienten måste du till exempel ersätta det riktiga lösenordet med lösenordet du får efter att du klickat på Skapa ett nytt applösenord. Detsamma gäller Xbox och en del andra saker.

Läsa: Hur krypterar och säkrar jag OneDrive-filer?

3]Konfigurera en smartphone-app (Microsoft Authenticator)

Du kan välja att använda en smartphone-app för att logga in istället för att ange lösenordet.

Starta Microsoft Authenticator-appen på din smartphone.

Välj ” info.

När du hänvisas till sidan ” väljer du länken ” längst ned.

Under ”, scrolla ned till avsnittet ”.

Välj sedan ” länk.

Följ därefter instruktionerna på skärmen och du bör vara redo att använda Smartphone-appen för omedelbara inloggningar istället för ditt lösenord.

Relaterad läsning: Microsoft-kontoskydd.

Relaterade Artiklar

Back to top button