Hur man säkerhetskopierar PS4-data till molnet

I vår nästan helt digitala värld kan dataförlust vara förödande, särskilt om den datan är det Skyrim spara(Skyrim save) där du tillbringade hundratals timmar. Den goda nyheten är att molnlagring låter dig säkerhetskopiera dina data oavsett anledning, oavsett om du rensar din konsol eller för att du vet att om du måste börja om så kommer du att spela smygbågskytt(stealth archer) och allt kommer att vara klart.

Process för säkerhetskopiering av data PS4 till molnet är enkelt. Du behöver bara PlayStation Plus-prenumeration(PlayStation Plus-prenumeration) för att komma åt PlayStations molnlagringsalternativ. Du kan få en månad för så lite som $10 per månad, men ett mer ekonomiskt alternativ är att investera för ett år i taget, eller ungefär $60 per år.

Hur man säkerhetskopierar PS4-data till molnet(Hur man säkerhetskopierar PS4-data till molnet)

Den mest uppenbara (och vanliga) användningen av molnlagring PS4 är att se till att dina sparade spel inte går förlorade om din konsol skadas. En annan bra anledning är att flytta spara data från en konsol till en annan; till exempel att skryta om något i spelet till en vän. Oavsett anledning, så här kommer du igång.

Gå till huvudmenyn Playstation 4 genom att trycka Playstation-knapp(PlayStation-knapp) på spelplattan. Gå därifrån till menyn ” Inställningar ” (Inställningar) – verktygsfältsikon(menyn – verktygslådan) till höger bredvid mat ikon(strömikon) .

Härifrån scrollar du ner i menyn tills du hittar Program sparad datahantering . Du kommer då att se fyra olika menyalternativ:

  • Sparad data i systemlagring
  • Sparad data i onlinelagring
  • Sparad data på ett USB-minne
  • Automatisk nedladdning

Välj Ladda automatiskt(Automatisk uppladdning) . Du kommer att tas till nästa skärm där du kan välja vilka spel och appar, om några, du vill ladda upp automatiskt till molnet. Först måste du kontrollera kryssrutan bredvid Aktiverade automatiska uppladdningar installerat.

Alla spel du väljer laddar automatiskt upp din data till molnet när som helst Playstation 4 går in i viloläge(Viloläge) , förutsatt att alternativet är valt i ströminställningarna “Håll ansluten till Internet”.(Håll ansluten till internet)

Detta är naturligtvis inte det enda sättet att ladda upp sparad data till molnet.

Hur man laddar upp sparad data till molnet från huvudmenyn(Hur man laddar upp spara data till molnet från huvudmenyn)

Om du inte vill aktivera automatisk nedladdning (kanske på grund av begränsad bandbredd), men vill säkerhetskopiera dina data till molnet för en engångshändelse, finns det ett enkelt sätt.

Välj först det spel du vill ladda ner från huvudmenyn. När du hittar den klickar du på ” alternativ(Alternativ-knapp)” på din handkontroll. En popup-meny visas på höger sida av skärmen. Första alternativet – Ladda upp/ladda ner sparad data .

Klick(Tryck på X) X. Du kommer att tas till en ny skärm där du kommer att se all data som för närvarande finns i onlinelagringen. Du kan också se all tillgänglig data som är lagrad på ditt system. Överst har du två alternativ: ” Ladda ner allt(Ladda upp alla)” som tar alla dina sparade spel till systemminne och laddningar(systemminne och uppladdningar) dem till molnet, eller ” Välj och(Välj och ladda upp) Ladda upp” som låter dig välja enskilda sparade filer att ladda upp.

Det andra alternativet är bäst om du har flera sparade filer och bara vill säkerhetskopiera de senaste. Men om du inte gör det ofta använda sig av(inte använda) molnlagring och du vill ha en snabb och enkel version, välj bara ” Ladda ner allt(Ladda upp alla) » .

Om du har valt att automatiskt ladda upp data till molnet kan det ta flera timmar innan den blir tillgänglig, beroende på hastigheten på din internetanslutningar(Internet anslutning) . Tänk på att PlayStation 4(PlayStation 4s) första generationen är ökända för dåliga Wi-Fi-kort, så om du vill ladda ner din information snabbt använd ethernet-kabel(Ethernet-kabel).

Säkerhetskopiera PS4-data utan PlayStation Plus-prenumeration(Säkerhetskopiera PS4-data utan ett PlayStation Plus-abonnemang)

Medan PS+ är ett utmärkt val med mängden gratis spel och molnlagring det ger, är det många som inte gör det Ta hand om dig(inte bryr sig) om spel och tror att betala $60 per år (eller mer) är mycket pengar bara för molnlagring.

Om du bara har några specifika sparade filer som du vill skydda kan du göra det gratis. Bara(Bara) använda USB sticka(USB-kort) istället för molnlagring. Gå till Inställningsmeny(Inställningsmeny) » och välj igen Program sparad datahantering. (Application Saved Data Management)Istället för att välja ” Ladda automatiskt(Automatisk uppladdning) » välj “Sparade data i systemlagring”(Sparade data i systemlagring) och välj sedan ” Kopiera till USB-enhet”(Kopiera till USB-lagringsenhet) .

När du väl väljer USB sticka(USB-medium) som du vill spara dina data till, det är bara att sätta sig ner och vänta – och glöm inte att förvara disken på ett säkert ställe!

Oavsett anledningen till att säkerhetskopiera data är det bra att veta hur. Det finns inget mer förödande än att förlora sin älskade. spara fil(spara fil) och tvingas börja om från början.

I vår nästan helt digitala värld kan förlusten av data vara förödande, speciellt om den informationen råkar vara en Skyrim-besparing som du har sjunkit in i hundratals timmar. Den goda nyheten är att molnlagring gör det möjligt att säkerhetskopiera dina data oavsett anledning, oavsett om du torkar din konsol – eller för att du vet att om du måste börja om, kommer du att spela en smygbågskytt och allt vara över.

Processen att säkerhetskopiera PS4-data till molnet är enkel. Du behöver bara ett PlayStation Plus-abonnemang för att komma åt PlayStations molnlagringsalternativ. Du kan få en enda månad för så lite som $10 per månad, men det mer kostnadseffektiva alternativet är att investera för ett år i taget, eller ungefär $60 per år.

Hur man säkerhetskopierar PS4-data till molnet

Den mest uppenbara (och vanliga) användningen av PS4-molnlagring är att säkerställa att dina sparade spel inte går förlorade om din konsol skadas. En annan bra anledning är att överföra sparad data från en konsol till en annan; till exempel att visa upp något i ett spel för en vän. Oavsett anledning, så här kommer du igång.

Gå till huvudmenyn för PlayStation 4 genom att trycka på PlayStation-knappen på din handkontroll. Därifrån tar du dig till inställningar meny – verktygslådikonen längst till höger bredvid strömikonen.

Härifrån scrollar du ner i menyn tills du hittar Program sparad datahantering. Du kommer då att se fyra olika menyalternativ:

  • Sparad data i systemlagring
  • Sparad data i onlinelagring
  • Sparad data på USB-lagringsenhet
  • Automatisk uppladdning

Välj Automatisk uppladdning. Den tar dig till nästa skärm där du sedan kan välja vilka, om några, spel och applikationer du vill ladda upp automatiskt till molnet. Du måste först se till att rutan är markerad bredvid Aktiverade automatiska uppladdningar.

Alla spel du väljer kommer automatiskt att ladda upp sina data till molnet när PlayStation 4 går in i viloläge, förutsatt att du har det Håll dig ansluten till Internet valt i effektinställningar.

Naturligtvis är detta inte den enda metoden för att ladda upp spara data till molnet.

Hur man laddar upp Spara data till molnet från huvudmenyn

Om du inte vill aktivera automatiska uppladdningar (kanske för att du har begränsad bandbredd) men du vill säkerhetskopiera data till molnet för en engångshändelse, finns det ett enkelt sätt.

Välj först det spel i huvudmenyn som du vill ladda upp. När du hittar den trycker du på knappen Alternativ på din handkontroll. En meny dyker upp från höger sida av skärmen. Det första alternativet är att Ladda upp/ladda ner sparad data.

Tryck på X. Du kommer att tas till en ny skärm där du kommer att se all data som för närvarande finns i onlinelagring. Du kan också se alla tillgängliga data som är lagrade på ditt system. Överst har du två alternativ: Ladda upp allasom tar alla dina sparade spel på ditt systemminne och laddar upp till molnet, eller Välj och ladda upp som låter dig välja enskilda sparade filer att ladda upp.

Den andra inställningen är den bästa att välja om du har flera sparade filer och bara vill säkerhetskopiera de senaste. Men om du inte använder molnlagring ofta och du vill ha den snabba och enkla versionen är det bara att välja Ladda upp alla.

Om du väljer att automatiskt ladda upp din data till molnet kan det ta flera timmar innan allt är tillgängligt, beroende på hastigheten på din internetanslutning. Tänk på att första generationens PlayStation 4 är ökända för dåliga Wi-Fi-kort, så om du vill ladda upp din information snabbt, använd en Ethernet-kabel.

Säkerhetskopiera PS4-data utan ett PlayStation Plus-abonnemang

Även om PS+ är ett stort värde med antalet gratisspel och molnlagring det ger, bryr sig många människor inte om spelen och tycker att det är mycket pengar att betala $60 per år (eller mer) bara för molnlagring.

Om du bara har några specifika sparade filer som du vill skydda kan du göra det gratis. Använd bara ett USB-kort istället för molnlagring. Gå till menyn Inställningar och välj Program sparad datahantering om igen. Istället för att välja Automatisk uppladdningVälj Sparad data i systemlagring och välj sedan Kopiera till USB-lagringsenhet.

När du väl har valt det USB-medium som du vill spara data på är det bara att luta dig tillbaka och vänta – och kom ihåg att förvara enheten på ett säkert ställe!

Oavsett anledningen till att säkerhetskopiera dina data är det en bra idé att veta hur. Ingenting är mer förödande än att förlora din favoritsparfil och tvingas börja om från början.

Relaterade Artiklar

Back to top button