Hur man säkerhetskopierar och återställer Windows Storage-lösenord

Ett sätt att använda credential manager(Credential Manager) är en exportreferens Windows annan Windows-dator(Windows-dator) eller deras säkerhetskopiering och import efter ominstallation Windows så du behöver inte ange dem manuellt igen. Detta kan vara användbart i vissa scenarier och vi skulle vilja visa dig hur du säkerhetskopierar dina referenser. Windows och återställ dem vid behov.

Do(Säkerhetskopiera) säkerhetskopiera din Windows användarnamn och lösenord(Windows användarnamn och lösenord)

Öppna credential manager(Credential Manager) . PÅ Windows-lagring(Windows Vault) hitta länken “Vault backup”(“Säkerhetskopiera valv”) och klicka på det.

Guiden startar sparade användarnamn och lösenord.(Lagrade användarnamn och lösenord)

Du kommer att bli ombedd att välja var du vill säkerhetskopiera dina referenser Windows lagras på din dator. Klick(Klick) ” Recension(Bläddra) ”, välj en mapp och ange namnet på filen där data ska lagras. Klicka sedan “Ytterligare(Nästa) ” .

Du kommer nu att bli ombedd att klicka Ctrl+Alt+Delete på tangentbordet så att du kan fortsätta.

Credential Manager

Det försiktighetsmetod(försiktighetsmetod) om du har några skadlig programvara eller programvara(skadlig programvara eller programvara) som försöker ta reda på lösenordet du anger. Även om jag tycker att det här tillvägagångssättet är lite konstigt. Till exempel, osäker på hur effektiv mot keyloggers.

Då blir din skärm svart och bara visas sparade användarnamn och lösenord(Lagrade användarnamn och lösenord) där du kommer att bli ombedd att ange lösenordet du vill skydda data i backup-fil(säkerhetskopieringsfil) och bekräfta det. När detta är gjort klickar du “Ytterligare(Nästa) ” .

Credential manager

Du är informerad om det backup-fil(säkerhetskopieringsfil) har skapats. Klick Redo(Avsluta) .

Credential manager

Alla dina referenser Windows lagras i den fil du väljer. Denna fil kan nu kopieras och användas på andra datorer och operativsystem Windows för att återställa referenser fönster.

Återställ lösenord Windows-lagring(Valv)

För att återställa referenser Windows öppna credential manager och klicka(Credential Manager och klicka) länk ” Återställ” som finns i (Återställ)Windows-lagring(Windows Vault).

Du kommer att bli ombedd att ange platsen för filen där säkerhetskopiorna av autentiseringsuppgifterna lagras fönster. Klick Recension(Bläddra) och välj en fil.

Credential manager

Klicka sedan “Ytterligare(Nästa) ” .

Du kommer att bli ombedd att klicka Ctrl+Alt+Delete , att fortsätta. Gör enligt instruktionerna.

Credential manager

Ange lösenordet som används för att skydda data i säkerhetskopia och klicka på ” (säkerhetskopiera fil och klicka) Ytterligare”(Nästa) .

Credential manager

Dina Windows-uppgifter har återställts. Klick Redo(Avsluta) .

Credential Manager

Slutsats

Denna procedur har testats i Windows 7 såväl som i Windows 8 . PÅ Windows 8 Det finns små skillnader, men allt fungerar likadant. Jag hoppas att våra artiklar om Credential manager var hjälpsamma och informativa. Om du har några frågor om detta verktyg, använd gärna kommentarsformuläret nedan.

Ett sätt att använda är att exportera dina Windows-referenser till en annan Windows-dator, eller att säkerhetskopiera dem och importera dem efter att du har installerat om Windows, så att du inte behöver skriva in dem manuellt igen. Detta kan vara användbart i vissa scenarier och vi skulle vilja visa hur man säkerhetskopierar Windows-referenser och återställer dem vid behov.

Säkerhetskopiera dina Windows-användarnamn och lösenord

Öppna Credential Manager. Under leta efter länken och klicka på den.

Detta startar guiden.

Credential manager

Du ombeds välja var du vill säkerhetskopiera Windows-referenserna som är lagrade på din dator. Klicka på , välj mappen och skriv namnet på filen där data ska lagras. Klicka sedan .

Du uppmanas nu att trycka på ditt tangentbord, så att du kan fortsätta.

Credential manager

Detta är en försiktighetsmetod om du har installerat skadlig programvara eller programvara som försöker ta reda på lösenordet du skriver. Jag tycker dock att det här tillvägagångssättet är lite konstigt. Osäker på hur effektivt det är mot key-loggers, till exempel.

Därefter blir din skärm svart och visar bara var du ombeds att skriva in lösenordet du vill skydda data i säkerhetskopian och bekräfta det. När detta är gjort klickar du på .

Credential manager

Du informeras om att säkerhetskopian skapades. Klick .

Credential manager

Alla dina Windows-inloggningsuppgifter lagras i filen du valde. Den filen kan nu kopieras och användas på andra datorer och Windows-operativsystem för att återställa dina Windows-referenser.

Återställ dina Windows Vault-lösenord

För att återställa dina Windows-uppgifter öppnar du Credential Manager och klickar på länken som finns under .

Du ombeds ange platsen för filen där Windows-referenserna säkerhetskopieras. Klicka och välj filen.

Credential manager

Tryck sedan på .

Du uppmanas att trycka för att fortsätta. Gör enligt instruktionerna.

Credential manager

Skriv lösenordet som används för att skydda data i säkerhetskopian och klicka på .

Credential manager

Dina Windows-uppgifter har återställts. Klick .

Credential manager

Slutsats

Denna procedur har testats både på Windows 7 och Windows 8. I Windows 8 finns det några mindre skillnader men allt fungerar likadant. Jag hoppas att våra artiklar om detta har varit användbara och informativa. Om du har några frågor om det här verktyget, tveka inte att använda kommentarsformuläret nedan.