Hur man säkerhetskopierar Gmail till hårddisk i Windows 10

I informationsteknologins värld använder vi digital data hela tiden. De onlineprodukter som används för att skapa digitalt innehåll är så viktiga att de har blivit en integrerad del av våra liv. Data skapas med hjälp av digitala onlineverktyg som ständigt uppdateras, lagras och delas online. Innan du raderar fullständigt måste du göra en kopia av denna värdefulla information. Säkerhetskopiering av dina data är avgörande för att vara förberedd på framtida nödsituationer där data kan gå förlorad helt. Dessa filer och mappar måste säkerhetskopieras för dataåterställning i händelse av dataförlust.

Av alla appar och tjänster du använder online, gmail är en av de viktiga där du lagrar alla dina viktiga kontakter och viktiga meddelanden. Vissa e-postmeddelanden kan innehålla känslig information och kan behöva säkerhetskopieras eller laddas ner, antingen av affärstransaktioner, juridiska skäl eller personliga skäl. E-post backup(E-post) krävs också om du byter konto till en ny e-posttjänst eller vill överföra dina data till ett annat konto. I vissa fall kanske du vill säkerhetskopiera all e-post lokalt.

Lyckligtvis, gmail ger möjligheten att säkerhetskopiera data med hjälp av tredjepartsprogram, eller så kan du även säkerhetskopiera filer till en lokal hårddisk eller extern HDD(Hårddisk) med verktyg data(Data)Google. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man laddar ner Gmail-kontakter och meddelanden med hjälp av verktyg (gmail)Säkerhetskopiering av Gmail-data(Gmail Data Backup Tool) tillhandahålls av Google . Allt som krävs är att zippa e-postdatan du vill lagra lokalt och exportera dessa arkiv till disk med dataverktyg(Dataverktyg) .

Säkerhetskopiera Gmail till din hårddisk

Om du letar efter ett sätt att ladda ner eller säkerhetskopiera din e-post, kontakter och meddelanden Gmail på lokalt (gmail)hårddisk(Hårddisk) på din dator kan du göra detta med verktyg för säkerhetskopiering av gmail(Gmail Data Backup Tool). Låt oss ta en titt på metoden som är involverad:

  1. Öppna ett Gmail-konto.
  2. Klick(Klicka på) Mitt konto Mitt konto > Personligt information och integritet.
  3. Klicka på Hantera ditt innehåll.
  4. Klicka på SKAPA ARKIV.
  5. Välj en fraktmetod.

Låt oss titta på detta i detalj.

Öppna ditt konto gmail .

Klicka på i det övre högra hörnet Mitt konto(Mitt konto) .

Hoppa till avsnitt Personlig information och integritet(Personlig information & integritet) .

Säkerhetskopiera Gmail till din hårddisk

Klick ” Kontrollera ditt innehåll(Kontrollera ditt innehåll) » .

För att skapa ett arkiv med en kopia av dina data, klicka SKAPA ARKIV(SKAPA ARKIV) .

Du kommer att omdirigeras till sidan för datanedladdning. På den här sidan ser du en komplett lista över produkter Google , som du kan välja och säkerhetskopiera. Från hela listan över produkter Google du kan bara välja ett fåtal produkter för arkivering. Att arkivera post(Mail) , under ” Välja(Välj) data för att aktivera” tryck “ VÄLJ NR(VÄLJ INGEN) ” .

Scrolla nu ner för att hitta post(Mail) och tryck på knappen för att välja.

Klicka på knappen Ytterligare(Nästa) ” .

Välj filtypen .zip eller .tgz. I allmänhet är .zip-filer att föredra eftersom de lätt kan öppnas på de flesta datorer.

Välj en metod leverans(Leverans) från listan med alternativ. Du ges möjlighet att ladda ner länken via e-post, via Google Drive(Google Drive) , Dropbox eller OneDrive .

Efter att ha valt en metod leverans(Leverans) klicka på länken och klicka på ” Skapa arkiv(Skapa arkiv) » .

En meddelanderuta visas som säger: Ett arkiv med dina e-postdata förbereds för närvarande(Ett arkiv med dina e-postdata förbereds för närvarande).”

Det kommer att ta ungefär en dag eller mer att skapa dataarkivet, beroende på antalet e-postmeddelanden och nedladdningslänken som skickas till den valda leveransmetoden.

När du får ett meddelande, öppna det och klicka på ” Ladda ner arkiv(Ladda ner arkiv)” för att säkert spara den på din lokala dator eller extern hårddisk(hårddisk) . Under nedladdningsprocessen kan du bli ombedd att logga in igen för att starta nedladdningen. Det bör noteras att för att extrahera nedladdade data från arkivet måste du ha arkiveringsprogram installerat på ditt system.(arkiveringsprogram)

(Spara)Webbläsartillägg för spara e-post och bilagor

Om du vill spara Gmail-e-postmeddelanden och bilagor(spara Gmail-e-postmeddelanden och bilagor) kan du behöva använda det här tillägget Chrome med titeln ” (Krom)Spara e-postmeddelanden och bilagor(Spara e-postmeddelanden och bilagor) » .

Det finns ett annat verktyg som du kan vara intresserad av. Gmail Backup är en gratis programvara från tredje part som kopierar alla e-postmeddelanden från ditt konto gmail till en lokal enhet eller flyttbar enhet. Du kan ladda ner den härifrån (här) .

Det är allt!

I en värld av informationsteknologi använder vi digital data konstant. Onlineprodukterna som används för att skapa digitalt innehåll är så viktiga att det har blivit en integrerad del av vårt liv. Data skapas med hjälp av digitala onlineverktyg som ständigt uppdateras, lagras och delas online. Det finns ett behov av att göra en kopia av dessa värdefulla data innan de raderas helt. Säkerhetskopiering av data ges yttersta vikt för att vara förberedd på framtida nödsituationer där data kan gå förlorad helt. Det är nödvändigt att arkivera dessa filer och mappar för att återställa data i händelse av dataförlust.

Gmail-logotyp

Av alla applikationer och tjänster du använder online, gmail är en av de viktiga där du lagrar alla viktiga kontakter och har viktiga meddelanden. Vissa av e-postmeddelandena kan innehålla känslig information, och det kan krävas att säkerhetskopiera eller ladda ner dessa data antingen för affärsaffärer, juridiska skäl eller av personliga skäl. E-postsäkerhetskopiering är också avgörande om du byter konto till den nya e-posttjänsten eller om du vill överföra data till ett annat konto. I vissa fall kanske du vill säkerhetskopiera hela e-postmeddelandet lokalt.

Lyckligtvis ger Gmail ett alternativ att säkerhetskopiera data med appar från tredje part eller så kan du också säkerhetskopiera filerna helt och hållet till din lokala hårddisk eller extern hårddisk med Googles dataverktyg. I den här artikeln diskuterar vi hur du laddar ner Gmail-kontakter och meddelanden med hjälp av Gmail Data Backup Tool tillhandahålls av Google. Allt som krävs är att arkivera e-postdata som du vill skydda på den lokala lagringen och exportera dessa arkiv till enheten via Data Tools.

Säkerhetskopiera Gmail till hårddisk

Om du letar efter ett sätt att ladda ner eller säkerhetskopiera dina Gmail-e-postmeddelanden, kontakter och meddelanden till din lokala hårddisk på din dator, kan du göra det med hjälp av Gmail Data Backup Tool. Låt oss ta en titt på metoden:

  1. Öppna Gmail-kontot.
  2. Klicka på Mitt konto > Personlig information och sekretess.
  3. Klicka på Styr ditt innehåll.
  4. Klicka på SKAPA ARKIV.
  5. Välj leveranssätt.

Låt oss ta en titt på detta i detalj.

Öppna din gmail konto.

Klicka på i det övre högra hörnet Mitt konto.

Navigera till Personlig information & integritet.

Säkerhetskopiera Gmail till hårddisk

Klicka på Kontrollera ditt innehåll.

För att skapa ett arkiv med en kopia av dina uppgifter klicka på SKAPA ARKIV.

Detta tar dig till sidan Ladda ner din data. På den här sidan kommer du att se en komplett lista över de Google-produkter som du kan välja och säkerhetskopiera. Av den fullständiga listan över Google-produkter kanske du bara vill välja ett fåtal produkter att arkivera. För att arkivera e-posten, klicka på under Välj data att inkludera VÄLJ INGEN.

Bläddra nu nedåt för att hitta Mail och tryck på knappen för att välja.

Klicka på Nästa knapp.

Välj filtyp som .zip eller .tgz. Vanligtvis är .zip-filer att föredra eftersom de lätt kan öppnas på de flesta datorer.

Välj leveransmetod från listan med alternativ. Du får alternativ för att ladda ner länk via e-post, Google Drive, Dropbox eller OneDrive.

När leveransmetoden är vald, klicka på länkkontot och klicka på Skapa arkiv.

En meddelanderuta dyker upp som lyder som “Ett arkiv med din Mail-data förbereds för närvarande“.

Det kommer att ta en ungefärlig tid på en dag eller mer att generera ditt dataarkiv beroende på antalet e-postmeddelanden och skicka en nedladdningslänk till den valda leveransmetoden.

När meddelandet har tagits emot, öppna det och klicka på Ladda ner arkiv för att spara det säkert på en lokal dator eller extern hårddisk. Under nedladdningsprocessen kan du bli ombedd att logga in igen för att starta nedladdningen. Det bör noteras att du måste ha arkiveringsprogram installerad på ditt system för att extrahera datanedladdningen från arkivet.

Spara e-post och bilagor webbläsartillägg

Om du vill spara Gmail-e-postmeddelanden och bilagor då kanske du måste använda denna Chrome-tillägg som heter .

Det finns ett annat verktyg som kan intressera dig. Gmail Backup är ett gratisprogram från tredje part som kopierar alla e-postmeddelanden från ditt Gmail-konto till en lokal enhet eller flyttbar disk. Du kan ladda ner den härifrån.

Relaterade Artiklar

Back to top button