Hur man säkerhetskopierar eller säkerhetskopierar i Ubuntu

Informationen vi har på vår dator är mycket viktig. Därför är det viktigt att veta gör backup eller backup i ubuntu . Föreställ dig att du har data som du har sparat i flera år och din hårddisk går sönder. Verkar det som ett bra alternativ att förlora dem för alltid?

Lyckligtvis finns det ett alltför enkelt sätt för att spara i Ubuntu . Det bästa är att kunna konfigurera dem så att de görs automatiskt då och då så att vi inte behöver tänka på det.

Vi får se steg för steg hur man säkerhetskopierar i ubuntu för att lagra den på en USB-enhet eller synkronisera i molnet. Vad som än händer med din hårddisk förblir all din information säker.

Hur man säkerhetskopierar i Ubuntu

Det första du behöver veta är version av ditt Ubuntu-system ; Eftersom det finns en applikation installerad i Ubuntu som heter ” Redan Dup för att köra programmet måste du klicka på ikonen högst upp i Unity-startprogrammet och skriva ” Redan i sökfältet. Du kommer att kunna se en ikon för ett kassaskåp, du måste klicka på den.

En applikation som har ett ganska grundläggande gränssnitt kommer att öppnas, men det räcker mer än väl till allt vi ska göra. I menyn till vänster har vi flera sektioner. För närvarande är den vi är intresserade av » Översikt ” Var ” Allmän vy “.

På den här fliken kommer vi att se två alternativ. En av dem är att skapa backup i ubuntu och en annan för att återställa säkerhetskopior. Om du tittar under vart och ett av dessa alternativ har vi ” Installera ” Var ” Installera “.

Så låt oss öppna ett terminalfönster med Ctrl-, Alt- och T-tangenterna samtidigt. Efter det kommer vi att ange kommandot » sudo apt-get installera dubbelhet “då” sudo apt-get install –installera om python-gi “. Nu stänger vi nämnda applikation och fortsätter för att öppna den igen.

Vi går nu vidare till det andra avsnittet som vi har tillgängligt i vänstermenyn » Filer att veta ” Var ” Mappar att spara “. Som standard visas Home-mappen, vilket innebär att alla filer som finns i Home kommer att säkerhetskopieras.

De flesta av de viktiga konfigurationsdokumenten och filerna för appar finns i Home. Men om du har filer sparade på en annan plats klickar du bara på knappen » + som du hittar nedan och du kan lägga till de mappar du vill ha.

Skapa säkerhetskopia i Ubuntu

Om du kommer åt ” Mappar att ignorera ” Var ” Mappar att ignorera du kan lägga till alla mappar som du vill att appen ska ignorera så att den inte gör säkerhetskopior. Som standard ingår mapparna Papperskorgen och Nedladdningar. Om du inte vill hoppa över någon, klicka bara på » och han kommer att elimineras.

I ” Lagringsplats ” Var ” Lagringsplats ‘, kan du välja lagringsplats för säkerhetskopior. Du bör komma ihåg att om du bestämmer dig för att spara alla säkerhetskopior på samma enhet. Om något händer med hårddisken kan du förlora all information.

Helst bör du spela in alla dina säkerhetskopior på en extern enhet såsom en USB . Du kan också ladda ner säkerhetskopiorna på Dropbox eller Google Drive . På så sätt kan du lagra dina säkerhetskopior säkert oavsett vad som händer med din dator.

I det sista avsnittet ” Programmering ” Var ” planen , du kan välja hur ofta kopior av säkerhetskopiering görs. På så sätt behöver du inte vara medveten om att göra dem manuellt.

Du måste välja mellan » Automatisk sparning alternativet “PÅ” och i det näst mest rekommenderade avsnittet är “Veckovis” eller “Veckovis”. I det sista alternativet sätter vi “Forever” eller “Forever” på detta sätt kommer säkerhetskopior att göras varje vecka tills du bestämmer dig för att ändra dessa inställningar.

Relaterade Artiklar

Back to top button