Hur man ringer samtal med Wi-Fi på iPhone

Om du inte vill förlita dig på din operatörs mobilnät för att ringa och ta emot samtal eller textmeddelanden, samtal via WiFi – perfekt lösning.

Du kan använda kostnadsfria samtalsappar för att ringa obegränsade samtal eller skicka gratis textmeddelanden, men detta kräver fortfarande att din telefonoperatör agerar som mellanhand.

Samtal över Wi(WiFi)-Fi hjälper dig att ringa högkvalitativa samtal, särskilt när du arbetar på distans och behöver kommunicera med ditt team. Om du har stark nätverkstäckning Wi(WiFi)-Fi, du kan till och med använda HD ( högupplöst ) Röst genom molntelefonsystem och njut av klarare och klarare ljudkvalitet när du pratar med familj eller vänner.

På iOS-enheter är den här funktionen något dold, men vi kommer att täcka allt du behöver veta om WiFi-samtal(WiFi-samtal) på iPhone.

Vad ringer Wi-Fi på iPhone?(Vad är WiFi-samtal på iPhone?)

WiFi-samtal(WiFi Calling) är en dold iPhone-funktion som låter dig ringa och ta emot video- och röstsamtal över en WiFi-anslutning istället för att använda en mobilanslutning.

Den kostnadsfria tjänsten beror på en teknik som kallas SIP / IMS (IP Multimedia Subset) och användbart när din operatörs cellsignal är svag men du kan komma åt Wi(WiFi)-Fi . Samtal över Wi(WiFi-samtal) -Fi kan också fungera när du är ansluten till en offentlig hotspot på en flygplats eller ditt favoritkafé.

De flesta större mobiloperatörer erbjuder samtalstjänster genom Wi(WiFi) -Fi utan extra kostnad, så länge samtal görs till amerikanska nummer. Om du ringer ett internationellt samtal via WiFi-samtal , internationella avgifter kan tillkomma. En röstmeddelande avslutar samtalet för att påminna dig om att internationella avgifter kan tillkomma. Du kan avsluta ett samtal eller lägga på för att undvika långdistansavgifter.

Hur Wi-Fi-samtal fungerar på iPhone(Så fungerar WiFi-samtal på iPhone)

Innan du kan använda samtal via Wi(WiFi)-Fi måste du se till att din enhet är kompatibel och stöder HD-röst (iPhone 6 eller senare). Dessutom måste du uppge din adress så att räddningstjänsten kan nå dig om du ringer 911.

WiFi-samtalsteknik(WiFi-samtal) dirigerar dina röstpaket genom närmaste mobiltorn och tunnlar dem över Internet för att upprätta en anslutning. Paket sänds över nätverket till personen du pratar med.

Kort sagt, du kommunicerar med någon annan, men du använder inte ett mobiltorn i traditionell mening.

Sådana applikationer(Appar) som Skype , whatsapp och facebook messenger använda Voice over Internet Protocol (VoIP)-teknik för att ringa samtal. Faktiskt, WiFi-samtal använder VoIP att förbättra samtalskvaliteten och eliminera de höga avgifter som mobilföretag tar ut för internationella samtal utan att tappa samtal.

Till skillnad från en mobilanslutning, som kräver en mobilanslutning, som tömmer enhetens batteri, när du använder samtal via WiFi det krävs inte. Faktiskt, Wi(WiFi) -Fi -samtal från din iPhone kan spara batteritid eftersom den ansluter till samma nätverk och stannar där tills du kopplar bort.

Den största nackdelen med att ringa igenom WiFi är att de kan påverkas av eventuella störningar i ditt nätverk, vilket kommer att påverka alla samtal som görs med hjälp av WiFi .

Hur du aktiverar och använder WiFi-samtal på iPhone(Hur man aktiverar och använder WiFi-samtal på iPhone)

Som standard visas “Samtal per WiFi(WiFi Calling)” på din iPhone är inaktiverad. Du måste gå till telefonens inställningar för att slå på den.

Om du är redo att ringa genom WiFi se först till att du har en iPhone 5c eller nyare med en operatör som stöds.

 1. Gå till ” inställningar(Inställningar)” och tryck på ” Telefon(Telefon) » .

 1. Klicka på “Samtal via Wi-Fi»(WiFi-samtal) .

Notera(Notera) . Om du uppmanas, ange eller verifiera din adress för nödsamtal eller tjänster. Placeringen av din iPhone kan användas för att svara när du ringer ett nödsamtal.

 1. Om du vill lägga till en enhet, kontrollera om den har den senaste programvaran och välj sedan ” Inställningar > Telefon > WiFi-samtal -Fi” på din iPhone.
 2. Ställ omkopplaren ” Lägg till WiFi-samtal för andra enheter(Lägg till WiFi-samtal för andra enheter) » till position « (På).”.

 1. Gå tillbaka till föregående skärm och tryck på ” Samtal på andra enheter»(Anropar andra enheter) .

 1. Aktivera ” Tillåt samtal på andra enheter(Tillåt samtal på andra enheter)” om det inte är aktiverat.

 1. I kapitlet ” Tillåt samtal”(Tillåt samtal på) kommer du att se en lista över berättigade enheter. Slå på varje enhet du vill använda för att ringa WiFi(WiFi-samtal) .

 1. Se till att andra enheter tar emot samtal från din iPhone. Om du använder en iPad, gå till ” Inställningar > ansiktstid “och slå på” Samtal från iPhone»(Samtal från iPhone) . För Mac-datorer, öppna FaceTime, välj FaceTime > Inställningar » och slå på “Samtal från iPhone”(Samtal från iPhone) .

Notera(Notera) . Om du använder äpple klocka Samtal av WiFi(WiFi Calling) ” slås på automatiskt när du slår på ” Tillåt samtal(Tillåt samtal) på andra enheter(Enheter) » .

Om du inte kan lägga till en enhet, kontrollera om du använder densamma Apple ID för iCloud och ansiktstid på båda enheterna. Se till att du har aktiverat funktionen Ring via telefon. Wi(WiFi-samtal) -Fi » , « Tillåt samtal(Tillåt samtal) till andra enheter(Devices)” och att din enhet är listad under “Tillåt samtal”(Tillåt samtal) .

Njut av tydligare samtal utan avbrott(Njut av tydligare samtal utan avbrott)

Har du kunnat ringa gratis samtal genom Wi(WiFi)-Fi via WiFi-samtal på iPhone? Dela din upplevelse med oss ​​i kommentaren nedan. Om du vill lära dig hur man ringer gratis telefonsamtal via meddelandeappar, kolla in våra guider om hur man ringer WhatsApp-samtal med Siri eller hur man ringer FaceTime-gruppsamtal på Mac och iOS (hur man gör Group FaceTime på Mac och iOS) .

Om du inte vill förlita dig på din operatörs mobilnät för att ringa och ta emot samtal eller textmeddelanden är WiFi-samtal en bra lösning.

Du kan använda gratisappar för att ringa obegränsade samtal eller skicka gratis sms, men dessa kräver fortfarande din telefonleverantör som mellanhand.

WiFi-samtal hjälper dig att få högkvalitativa samtal, särskilt när du arbetar på distans och behöver kommunicera med ditt team. Om du har stark WiFi-nätverkstäckning kan du till och med använda HD (High Definition) Voice över ett molntelefonsystem och njuta av tydligare, skarpare samtalskvalitet när du chattar med familj eller vänner.

I iOS-enheter är funktionen något dold, men vi kommer att bryta ner allt du behöver veta om WiFi-samtal på iPhone.

Vad är WiFi-samtal på iPhone?

WiFi-samtal är en dold funktion på iPhone som låter dig ringa och ta emot video- och röstsamtal över en WiFi-anslutning istället för att använda en mobilanslutning.

Den kostnadsfria tjänsten beror på en teknik som kallas SIP / IMS (IP Multimedia Subset) och är användbar där din operatörs cellsignal är ojämn, men du kan komma åt WiFi. WiFi-samtal kan också fungera när du är ansluten till en offentlig hotspot på flygplatsen eller ditt favoritkafé.

De flesta stora telefonoperatörer erbjuder WiFi-samtaltjänster utan extra kostnad, förutsatt att samtalen görs till amerikanska nummer. Om du ringer ett internationellt samtal via WiFi-samtal kan internationella avgifter tillkomma. En röstmeddelande kommer att avbryta samtalet för att påminna dig om att internationella avgifter kan tillkomma. Du kan välja att slutföra samtalet eller lägga på för att undvika långdistansavgiften.

Hur WiFi-samtal på iPhone fungerar

Innan du kan använda WiFi-samtal måste du kontrollera att din enhet är kompatibel och HD Voice-kompatibel (iPhone 6 eller senare). Dessutom måste du ange din adress så att räddningstjänsten kan nå dig om du ringer 911.

WiFi Calling-teknik dirigerar dina röstpaket via operatörens närmaste mobiltorn och tunnlar dem över internet för att upprätta en anslutning. Paketen studsar över nätverket till personen du pratar med.

Kort sagt, du är i kommunikation med någon annan, men du använder inte ett mobiltorn för att göra det i traditionell mening.

Appar som Skype, WhatsApp och Facebook Messenger använder alla Voice over Internet Protocol (VoIP)-teknik för att ringa samtal. I grund och botten använder WiFi Calling VoIP för att ge en bättre samtalsupplevelse och eliminera de höga priserna som mobilföretag tar ut för internationella samtal utan några avbrutna samtal.

Till skillnad från en mobilanslutning, som kräver ett mobilnätverk för att ansluta och därigenom tömma din enhets batteri, gör det inte att använda WiFi-samtal. Faktum är att WiFi-samtal med din iPhone kan förlänga batteritiden eftersom den ansluter till ett enda nätverk och stannar där tills du kopplar bort.

Den största nackdelen med WiFi-samtal är att de kan påverkas av eventuella störningar i ditt nätverk, vilket påverkar alla samtal som görs med WiFi.

Hur du aktiverar och använder WiFi-samtal på iPhone

Som standard är WiFi-samtal inaktiverat på din iPhone. Du måste gå in i telefonens inställningar för att aktivera den.

Om du är redo att ringa ditt WiFi-samtal är det första steget att se till att du har en iPhone 5c eller senare på en operatör som stöds.

 1. Gå till inställningar och tryck telefon.

 1. Knacka WiFi-samtal.

notera: Om du uppmanas att göra det, ange eller bekräfta din adress för nödsamtal eller tjänster. Din iPhones plats kan användas för att svara när du ringer ett nödsamtal.

 1. Om du vill lägga till en enhet, kontrollera om den kör den senaste versionen av programvaran och gå sedan till Inställningar > Telefon > WiFi-samtal på din iPhone.
 2. Växla på Lägg till WiFi-samtal för andra enheter byta till .

 1. Gå tillbaka till föregående skärm och tryck på Samtal på andra enheter.

 1. Aktivera Tillåt samtal på andra enheter alternativ om den inte är på.

 1. Under Tillåt samtal på du ser en lista över kvalificerade enheter. Slå på varje enhet du vill använda med WiFi-samtal.

 1. Se till att de andra enheterna tar emot samtal från din iPhone. Om du använder en iPad, gå till Inställningar > ansiktstid och aktivera Samtal från iPhone. För Mac, öppna FaceTime, välj FaceTime > Inställningar och aktivera Samtal från iPhone.

notera: Om du använder en Apple Watch aktiveras WiFi-samtal automatiskt när du aktiverar Tillåt samtal på andra enheter.

Om du inte kan lägga till en enhet kontrollerar du om du använder samma Apple-ID för iCloud och FaceTime på båda enheterna. Se till att du har aktiverat WiFi-samtal, Tillåt samtal på andra enheter och att din enhet är listad under Tillåt samtal på.

Njut av tydligare samtal utan avbrott

Har du kunnat ringa gratis via WiFi med WiFi-samtal på iPhone? Dela din upplevelse med oss ​​i en kommentar nedan. Om du vill veta hur man ringer gratis telefonsamtal via meddelandeappar, kolla in våra guider om hur man ringer WhatsApp-samtal med Siri eller hur man gör Group FaceTime på Mac och iOS.