Hur man reparerar skadade eller skadade AVI-filer

Har du någonsin laddat upp en video och fått felmeddelande(felmeddelande) att filen inte kan spelas upp eftersom den är skadad eller korrupt? Det finns många anledningar till varför videofil(videofil) kan skadas: från dåliga sektorer på hårddisken till elektromagnetiska störningar, strömavbrott, problem med torrents, etc.

Lyckligtvis de flesta skadade AVI- eller MPG-filer(AVI- eller MPG-filer) kan fixas eftersom problemet vanligtvis är med indexet. Om indexet återställs kan filerna läsas av mediaspelaren igen.

I den här artikeln kommer jag att prata om flera program som kan hjälpa dig att återställa skadade videofiler. Observera att när du använder dessa verktyg kan du få en mindre fil eller så kan en del av videon saknas, så se till att säkerhetskopiera originalfilen.

Dessutom, om du slutar använda flera verktyg, börja alltid med källfilen för varje program. Utför flera korrigeringar för samma videofil(videofil) med hjälp av olika program kan orsaka ännu mer skada!

Det är också värt att notera att jag inte specifikt nämnde ett par program som du kan stöta på online på grund av olika problem. Reparation av digital video från Rising Research hittade skadlig programvara när jag körde den genom VirusTotal.

Ett annat program kallas Filreparation som påstår sig kunna återställa alla typer av filer, men det gör den inte återställd(t reparera) mitt test avi fil,(AVI-fil) och förtjänar därför inte ett omnämnande i denna artikel.

DivFix++

DivFix++ har funnits länge och gör ett bra jobb med att reparera AVI- och DivX-filer(AVI- och DivX-filer). När du har laddat ner det, extrahera alla filer och kör sedan EXE-fil(EXE-fil) .

Klicka på knappen Lägga till filer”(Lägg till filer) för att välja videofil,(videofil) och klicka sedan på ” Kontrollera fel »(Markera fel) för att få programmet att skanna det efter problem.

GUI divfix

För att fixa filen, klicka på ” Att korrigera(Fixa) » . I mitt fall antalet fel var(antal fel) 0, men videon spelades fortfarande inte upp eftersom jag medvetet förstörde indexet.

Men när jag klickade på ” Att korrigera(Fix)” den återställde filen omedelbart och skapade en kopia eftersom jag kontrollerade ” Spara originalfilen(Behåll originalfilen).” Den kommer att mata ut den återställda videon till samma katalog som den ursprungliga videofil(videofil) .

fast videofil

Redan innan videon spelades upp kunde jag säga att filen hade återställts pga Windows visade mig miniatyren av den första bilden, inte den allmänna video ikon(videoikon) . Prova det här programmet först eftersom det vanligtvis fungerar.

VLC mediaspelare

Om din dator redan har VLC Media Player då kan detta vara det bästa alternativet eftersom det har förmågan att återskapa indexet för AVI-fil(AVI-fil) .

När du öppnar en skadad fil får du ett meddelande som frågar vad du vill göra: bygg index och spela sedan(Bygg index och spela sedan) , reproducera som det är(Spela som det är) eller inte reproducera(Spela inte).

vlc fix avi-fil

Om du har mer än en fil där detta problem uppstår kan du justera VLC för att automatiskt fixa filen när den spelas upp genom att välja ” Verktyg(Verktyg)” och sedan ” inställningar(Inställningar) » . Klick “Ingångar och codecs(Ingångar och codecs)” och välj sedan “Fixa alltid(Always Fix)” bredvid “Skadad eller ofullständig AVI-fil”(Skadad eller ofullständig AVI-fil) .

ingångar och codecs

Nu när du öppnar en skadad AVI-fil(AVI-fil), den fixar det automatiskt tillfälligt och spelar upp videon. Observera att det faktiskt inte ändrar originalet videofil(videofil), men löser helt enkelt problemet i minnet och spelar upp filen.

Remo Repair AVI

Remo Repair AVI är ett gratis nedladdningsprogram, men det kommer att försöka debitera dig hela $70 när du försöker spara den återställda videon. Det här är bara ett löjligt pris, och på grund av hur programmet för närvarande är skrivet kan det enkelt kringgås.

Ladda ner(Ladda ner) programmet, installera det och kör det sedan. Klicka på knappen Recension(Bläddra) » för att välja videofil,(videofil) och tryck sedan på den stora knappen ” Återupprätta(Reparera) » .

remo reparation

Oroa dig inte för att klicka på ” Spara(Spara)” eller ” Förhandsvisning(Förhandsgranska)” eftersom programmet redan har återställt filen och precis sparat den i en dold mapp på datorn.

Först öppet explorer och ställ in(Utforskaren och konfigurera) den så att du kan se dolda filer och mappar i Windows 8 eller Windows 10. Om du använder Windows 7 klick “Organisera(Ordna)” och sedan “Mapp och sökalternativ(Mapp och sökalternativ) » .

mapp och sökalternativ

Gå sedan till ” Se(Visa)” och klicka sedan på ” Visa dolda filer, mappar och enheter(Visa dolda filer, mappar och enheter) .

visa gömda filer

Navigera nu till följande mapp på din hårddisk:

C:\Program Files (x86)\Remo Repair AVI 2.0\$tp

Här bör du se en fil med namnet $tp och det måste vara av samma storlek eller mycket nära originalet videofil(videofil) . Filen kommer inte att ha ett tillägg, så det kommer att se ut standarddokument(standarddokument) .

dold temporär fil

Fortsätt och kopiera den här filen vart du vill, döp sedan om den till vad du vill, men glöm inte att sätta .AVI-tillägget i slutet. Till exempel kopierade jag min fil till skrivbordet, högerklickade på den, valde ” Döp om(Byt namn)” och skrev sedan MyVideo.avi . BAM! Nu kan du spela upp den återställda videon normalt.

Förhoppningsvis kommer en av dessa tre metoder att tillåta dig att återhämta dig och reproducera dig AVI-video(AV-video)! Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Har du någonsin laddat ner en video och fått ett felmeddelande om att filen inte kunde laddas eftersom den är skadad eller korrupt? Det finns många anledningar till varför en videofil kan bli korrupt rangordning från dåliga sektorer på en hårddisk till elektromagnetiska störningar till strömavbrott till torrentproblem, etc.

Lyckligtvis kan de flesta skadade AVI- eller MPG-filer fixas eftersom problemet normalt är relaterat till indexet. Om indexet repareras kan filerna läsas av mediaspelaren igen.

I den här artikeln ska jag prata om ett par program som kan hjälpa dig att reparera korrupta videofiler. Observera att du kan få en mindre fil eller att delar av videon saknas när du använder dessa verktyg, så se till att skapa en säkerhetskopia av originalfilen.

wmp stötte på ett problem

Dessutom, om du slutar med att använda flera verktyg, se till att alltid börja med originalfilen för varje program. Att utföra flera reparationer på samma videofil med olika program kan leda till mer korruption!

Det är också värt att notera att jag specifikt inte nämnde ett par program som du kan stöta på online på grund av olika problem. Digital Video Repair av Rising Research visade sig ha skadlig programvara när jag körde den genom VirusTotal.

Ett annat program som heter File Repair som hävdar att det kan reparera filer av alla slag, men det reparerade inte min test AVI-fil och var därför inte riktigt värt att nämna för den här artikeln.

DivFix++

DivFix++ har funnits länge och gör ett riktigt bra jobb med att reparera AVI- och DivX-filer. När du har laddat ner det, fortsätt och extrahera alla filer och kör sedan EXE-filen.

Klicka på Lägga till filer för att välja din videofil och klicka sedan på Kontrollera fel knappen för att få programmet att skanna för att se om det finns några problem.

divfix gui

För att fixa filen, gå vidare och klicka på Fixera knapp. I mitt fall gav det mig ett felantal på 0, men videon var fortfarande inte spelbar eftersom jag medvetet förstörde indexet.

Trots det, när jag klickade på Fixera knappen reparerade den omedelbart filen och skapade en kopia eftersom jag kontrollerade Behåll originalfilen låda. Den kommer att mata ut den reparerade videon i samma katalog som den ursprungliga videofilen.

fast videofil

Jag kunde också säga innan jag ens spelade upp videon att filen reparerades eftersom Windows visade mig en miniatyrbild av den första bildrutan snarare än en allmän videoikon. Varsågod och ge det här programmet en chans först eftersom det vanligtvis fungerar.

VLC Media Player

Om du redan har VLC Media Player installerad på din dator kan detta vara det bättre alternativet eftersom den har förmågan att reparera indexet för en AVI-fil.

När du öppnar den skadade filen får du ett meddelande som frågar vad du vill göra: Bygg index och spela sedan, Spela som det äreller Spela inte.

vlc fix avi-fil

Om du har ett gäng filer som har det här problemet kan du låta VLC automatiskt fixa filen när den spelas upp genom att gå till Verktyg och då Inställningar. Klicka på Ingångar och codecs och välj sedan Fixa alltid bredvid Skadad eller ofullständig AVI-fil.

ingångar och codecs

Nu när du öppnar en skadad AVI-fil kommer den automatiskt att fixa den tillfälligt och spela upp videon. Observera att den faktiskt inte ändrar själva den ursprungliga videofilen, istället åtgärdar den bara problemet i minnet och spelar upp filen.

Remo Repair AVI

Remo Repair AVI är ett gratis program att ladda ner, men kommer att försöka debitera dig hela $70 när du går för att spara din reparerade video. Det här är bara ett löjligt pris och på grund av hur programmet för närvarande är kodat kan det enkelt kringgås.

Ladda ner programmet, installera det och kör det sedan. Klicka på Bläddra för att välja din videofil och klicka sedan på den stora Reparera knapp.

remo reparation

Oroa dig nu inte för att klicka på Spara eller förhandsvisning eftersom programmet redan har reparerat filen och helt enkelt sparat den i en dold mapp på datorn.

Gå först vidare och öppna Utforskaren och konfigurera den så att du kan se dolda filer och mappar i Windows 8 eller Windows 10. Om du kör Windows 7, klicka på Organisera och då Mapp- och sökalternativ.

mapp och sökalternativ

Klicka sedan på se fliken och klicka sedan på Visa dolda filer, mappar och enheter knapp.

visa gömda filer

Navigera nu till följande mapp på din hårddisk:

C:\Program Files (x86)\Remo Repair AVI 2.0\$tp

Här bör du se en fil som heter $tp och den ska ha samma storlek eller mycket nära din ursprungliga videofil. Filen kommer inte att ha något tillägg så den ser ut som ett standarddokument.

dold temporär fil

Gå vidare och kopiera den här filen till var du vill och byt sedan bara namn på den till något du vill, men se till att sätta ett .AVI-tillägg till slutet. Till exempel kopierade jag min till skrivbordet, högerklickade på den, valde Döp om och skrev sedan in MyVideo.avi. BAM! Du kan nu spela upp den reparerade videon alldeles utmärkt.

Förhoppningsvis kommer en av dessa tre metoder att ge dig en reparerad och spelbar AVI-video! Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button