Hur man rensar minnescache i Windows 10

Om du inte kör en högpresterande konfiguration spelar det inte så stor roll att få slut på minne. Ju fler applikationer du har, desto mer minne kommer att tas upp. Även om det kan hjälpa att stänga appar kan minnet ibland vara upptaget och därför kan vissa behöva rensa gammalt minne och frigöra Bagge(BAGGE) . Det här inlägget kommer att berätta hur du rensar minnescache(minnescache) Windows 11/10 .

Hur man städar minnescache(minnescache) Windows 11/10

Följ dessa tips för att rensa minnescacheminnet Windows 11/10 att fria Bagge(RAM) på en dator.

 1. Att starta om datorn är det bästa sättet.
 2. Stäng onödiga program och processer från Aktivitetshanteraren.(Aktivitetshanteraren)
 3. Minska startartiklar
 4. Minska Windows visuella effekter
 5. Rengör med jämna mellanrum fil(Sidfil) sökning när slutförande av arbetet(stänga av)
 6. Lägg till(Lägga till mer random access minne(RAM) om du känner dig kort.

Du behöver administratörsbehörighet för att lösa problemet.

1]Att starta om datorn är det bästa sättet

De flesta problem löses om du bestämmer dig för att starta om datorn (löses om du väljer att starta om) . När datorn startar om rensar den allt från minnet och börjar om. Så om det finns ett fall där minnet fortfarande är upptaget även efter att du avslutat programmet, starta om det. Han kommer definitivt att ta bort den.

2]Stäng onödiga program och processer från Aktivitetshanteraren.(Aktivitetshanteraren)

Om du måste fortsätta att starta appar för att du kanske behöver dem igen och du fortsätter att glömma det, blir det ett problem efter ett par timmar. Kontrollera aktivitetsfältet och systemfältet för sådana program och stäng dem.

Även om du kan ha stängt programmet kan det ha körts i bakgrunden. Öppna i så fall Aktivitetshanteraren (öppna Aktivitetshanteraren) med Ctrl + Shift + Esc . Sortera program efter minnesstorlek. Om du ser ett program som tar upp mycket minne och du inte kommer att förlora ditt arbete, högerklickar du på det och väljer Avsluta uppgift.

RÅD(DRICKS) . Vissa användare rekommenderar att du kör kommandot Rundll32.exe advapi32.dll, ProcessIdleTasks för att omedelbart slutföra alla väntande inaktiva uppgifter utan att behöva vänta under en lång tidsperiod. Det hjälper verkligen inte! Detta kommando översätts helt enkelt Windows till ett standbyläge, vilket gör det möjligt för den att utföra uppgifter som den annars normalt inte skulle utföra medan datorn används; i., e. Kort sagt, det gör att inaktiva uppgifter körs och har ingenting att göra med att rensa upp minnet och göra datorn snabbare.

3]Minska startartiklar

Inaktivera startprogram i Windows

Om det inte hjälper att starta om datorn och det tar tid för dig att börja använda datorn, är det relaterat till startprogram. När du installerar programvara och applikationer registreras de för att köras som en nedladdning. Windows och reservera minne. Om du har för många av dem kommer du alltid att få ont om minne.

Öppna Aktivitetshanteraren(Task Manager) med hjälp av Ctrl + Shift + Esc och gå till fliken ” Autoladda”. (Start) Högerklicka på de program du inte behöver så fort du loggar in på datorn och inaktiverar dem.

4]Minska Windows visuella effekter

Visuella bilder tar alltid upp RAM, och även om du kanske inte lever utan det, kan du stänga av det. Det enklaste sättet är att använda Ultimate Windows Tweaker, som låter dig aktivera och inaktivera med ett klick, men här är en längre version:

Avancerade prestandainställningar

 • Öppna Inställningar system(System) använder Windows + X och välj sedan Systemet(Systemet)
 • Hitta(Loka in) och klicka på länken ” Ytterligare(Avancerade) Systeminställningar” i den högra rutan.
 • Gå till ” Prestanda(Prestanda)” i fönstret ” Egenskaper (Egenskaper)system”.(Systemet)
 • Välj Justera för bästa prestanda.

Läsa(Läs) : Hur man rensar datorcache i Windows.

5 ]Periodvis(]Periodvis) tydlig fil(Sidfil) sökning när slutförande av arbetet(stänga av)

Sidfilen är ett inbyggt system Windows , i vilken del av minnet används som RAM (används som RAM) . Detta är fördelaktigt eftersom operativsystemet får ytterligare tillfälligt utrymme för att lagra saker som måste tas bort.

Eftersom det är en fysisk fil finns den kvar på datorn även efter att den stängts av. Fastän Windows rekommenderar att du låter operativsystemet hantera det, du kan rensa sidfilen med varje avstängning).

Ta bort växlingsfil Stäng av Windows

Du kan göra det manuellt, men vi rekommenderar starkt att du använder Ultimate Windows Tweaker för att göra det smidigt och med några få klick. Detta är vår egen programvara med omfattande anpassningsfunktioner. Windows . Du kommer att se inställningen under ” Anpassning > Filutforskare .

RÅD(TIPS): Minnesoptimerare fungerar inte riktigt. De flyttar datorns minnesdata till det virtuella minnet eller växlingsfilen och lurar på så sätt användare att tro att de har frigjort datorns minne.

6] Lägg till(Lägga till mer random access minne(RAM) om du känner en brist

Om ingenting fungerar behöver du mer RAM (du behöver mer RAM). Enligt det aktuella scenariot måste du ha minst 16 GB Bagge(RAM), eftersom applikationer är tunga och om du behöver köra fler applikationer samtidigt är detta extremt viktigt. Uppgradera ditt RAM-minne(Uppgradera RAM) baserat på den aktuella modulen som är installerad i din dator, eller välj en annan genom att kontrollera moderkortsversionerna som stöds. Om hastigheten Bagge(RAM) under det maximala stödet kan du byta ut hela setet Bagge(RAM) version med högre kvalitet.

Du kanske också vill läsa vårt inlägg om att avmystifiera Windows Tweaks. Här har vi diskuterat funktioner som hur program som städare register(Registry) och städare Lunk – filer hjälper inte riktigt till att förbättra prestandan. Vi pratade också om hur man använder bättre utrustning, som t.ex SSD och snabbare random access minne.(BAGGE)

Såvida du inte kör en avancerad konfiguration är det ingen stor sak att få slut på minne. Ju fler appar du har, desto mer minne kommer att upptas. Även om det kan hjälpa att stänga appar, men ibland kan minnet förbli upptaget, och det är därför det kan vara nödvändigt för vissa att rensa ut gammalt minne och frigöra RAM-minnet. Det här inlägget kommer att guida dig om hur du kan rensa minnescache i Windows 11/10.

Hur man rensar minnescache i Windows 10

Hur man rensar minnescache i Windows 11/10

Följ dessa förslag för att rensa minnescachen i Windows 11/10 för att frigöra RAM på datorn.

 1. Att starta om datorn är det bästa sättet.
 2. Stäng oönskade program och processer från Aktivitetshanteraren
 3. Minska startobjekt
 4. Minska Windows Visual Effects
 5. Rensa sidfil med jämna mellanrum vid avstängning
 6. Lägg till mer RAM-minne om du känner bristen.

Du behöver administratörsbehörighet för att lösa problemet.

1]Att starta om datorn är det bästa sättet

De flesta av problemen är lösta om du väljer att starta om. När datorn startar om tar den bort allt från minnet och startar om. Så om det finns ett fall där minnet fortfarande är upptaget även efter att programmet avslutats, starta om. Det kommer att se till att ta bort det.

2]Stäng oönskade program och processer från Aktivitetshanteraren

Om du behöver fortsätta köra applikationer för att du kan behöva dem igen och fortsätter att glömma det, kommer det att vara ett problem inom ett par timmar. Kontrollera i aktivitetsfältet och i systemfältet för sådana program och stäng det.

Även om du kanske har stängt programmet kan det köras i bakgrunden. Öppna i så fall Aktivitetshanteraren med Ctrl + Shift + Esc. Sortera programmen baserat på minne. Om du ser ett program som upptar mycket minne och du inte kommer att förlora något arbete, högerklickar du på det och väljer att döda uppgiften.

DRICKS: Vissa människor rekommenderar att du kör kommandot Rundll32.exe advapi32.dll, ProcessIdleTasks för att tvinga alla väntande inaktiva uppgifter att utföras omedelbart, utan att behöva vänta en längre tid. Det hjälper inte riktigt! det här kommandot sätter helt enkelt Windows i ett viloläge, vilket gör det möjligt för det att utföra uppgifter som det annars normalt inte skulle göra när datorn används; i., e. kort sagt tvingar inaktiva uppgifter att utföras och har ingenting att göra med att rensa minne och få PC:n att köras snabbare.

3]Minska startobjekt

Inaktivera program från start i Windows

Om det inte hjälper att starta om datorn och det tar tid för dig att börja använda datorn, beror det på startprogrammen. När du installerar programvara och applikationer registreras de för att starta som Windows-start och reservera minne. Om du har för många kommer du alltid att ha dåligt minne.

Öppna Aktivitetshanteraren med Ctrl + Shift + Esc och växla till fliken Startup. Högerklicka på de program du inte behöver så fort du loggar in på datorn och inaktiverar dem.

4]Minska Windows Visual Effects

Visual Effects tar alltid upp RAM, och även om du kanske inte lever utan det, kan du inaktivera det. Det enklaste sättet är att använda Ultimate Windows Tweaker, som låter dig aktivera eller inaktivera med ett klick, men här är den längre versionen:

Avancerade prestandainställningar

 • Öppna Systeminställningar genom att använda Win + X och välj sedan System
 • Leta upp och klicka på länken Avancerade systeminställningar på den högra panelen
 • Växla till fliken Prestanda i fönstret Systemegenskaper
 • Välj Justera för bästa prestanda.

läsa: Så här rensar du datorcache i Windows.

5]Rensa sidfil med jämna mellanrum vid avstängning

Page File är ett inbyggt system i Windows där en del av lagringen används som RAM. Det är fördelaktigt eftersom operativsystemet får extra tillfälligt utrymme för att hålla saker som skulle behöva släppas.

Eftersom det är en fysisk fil finns den kvar på datorn även efter en avstängning. Medan Windows rekommenderar att du låter operativsystemet hantera det, kan du välja att rensa sidfilen med varje avstängning.

Ta bort sidfil Windows Shutdown

Du kan göra det manuellt, men vi rekommenderar starkt att du använder Ultimate Windows Tweaker för att få det gjort smidigt och med några få klick. Det är vår interna programvara som kommer med uttömmande funktioner för att finjustera Windows. Du kommer att se inställningen under Anpassning > Filutforskare.

DRICKS: Minnesoptimerare fungerar inte riktigt. De flyttar datorminnesdata till det virtuella minnet eller Page File och lurar på så sätt användare att tro att de frigjort datorminne.

6]Lägg till mer RAM-minne om du känner bristen

Om inget annat fungerar behöver du mer RAM. Enligt det aktuella scenariot måste du ha minst 16 GB RAM eftersom applikationer är tunga, och om du behöver köra fler appar samtidigt är det avgörande. Uppgradera RAM baserat på den aktuella modulen du har på din dator eller välj en annan genom att kontrollera moderkortets versioner som stöds. Om RAM-minnets hastighet är lägre än det maximala stödet kan du välja att ersätta hela uppsättningen RAM med en bättre version.

Du kanske också vill läsa vårt inlägg om myterna om Windows Tweaks. Här har vi diskuterat funktioner som hur programvara som Registry Cleaners och Lunk filrensare inte riktigt hjälper till att förbättra prestandan. Vi har också delat hur det kan hjälpa att använda bättre hårdvara som SSD och snabbare RAM.

Relaterade Artiklar

Back to top button