Hur man rensar listan över nyligen öppnade filer i Word

När du startar Microsoft Word-programmet på din dator får du snabb tillgång till flera av dess huvudfunktioner direkt på startskärmen. En av dem är listan över nyligen använda filer för Microsoft Word . Det här alternativet låter dig snabbt komma åt dokument du nyligen har arbetat med, och genom att klicka på någon av dem öppnas filen i programmet.

Det är ett ganska snabbt sätt att komma tillbaka till jobbet som du inte avslutade förra gången. Faktum är att du sparar dig själv besväret med att manuellt hitta ett dokument varhelst det är lagrat på din dator. Programvaran hittar och visar detta åt dig.

Även om detta är en riktigt användbar funktion, kanske det inte är fallet för vissa användare. Om du är någon som aldrig använder den här listan över nyligen använda filer i Ord och du inte vill ha den där kan du stänga av den i programmet. Du kan också ta bort vissa dokument från listan om du inte vill stänga av den helt.

Rensa en nyligen använd fil i Microsoft Word(Rensa en enstaka nyligen använd fil i Microsoft Word)

Om du bara vill ta bort en eller ett fåtal filer från listan över nyligen använda filer i MS Word , kan du göra detta genom att högerklicka på filerna och välja alternativet. Det tar bort filerna du väljer från listan, och du kan göra detta för valfritt antal filer.

 • Filen kommer att raderas omedelbart utan några uppmaningar.

Nästa fil i listan kommer att ersätta den raderade filen.

Ta bort alla nyligen använda filer i Microsoft Word(Ta bort alla nyligen använda filer i Microsoft Word)

Om du inte vill att några av dina senaste filer ska visas i listan (dina senaste filer ska visas i listan) , kan du ta bort alla filer därifrån genom att välja ett alternativ i Ord . Detta kommer att rensa hela listan och ge dig en tom sektion på startskärmen.

Dessa steg bör fungera för senaste versionen MS Word 2019/Office 365. Om du är en Office 2016-användare, hoppa till nästa avsnitt.

 • Din lista över de senaste filerna visas i det högra sidofältet. För att ta bort alla poster från denna lista, högerklicka på något av dokumenten i listan och välj Rensa ofästa objekt(Rensa ofästa objekt) .

 • Du kommer att uppmanas att alla objekt i listan kommer att tas bort. Klicka på knappen (Klick)Ja(Ja) för att fortsätta.

Du bör upptäcka att listan med senaste dokument nu är tom.

Ta bort senast använda dokument i Word 2016(Ta bort de nyligen använda dokumenten i Word 2016)

Om du använder Microsoft Word 2016 kan du rensa hela listan över nyligen använda filer i Ord utan att gå in i menyn Öppna”.(öppna)

Från huvudskärmen i programvaran, högerklicka på något av dina senaste dokument och välj ” Ta bort ofästa objekt”(Rensa ofästa objekt) . Klick ” Ja(Ja)” vid nästa uppmaning och din lista kommer att rensas.

Som du kan se är det stor skillnad mellan att utföra en uppgift i Office 2019 och Office 2016 nej, men det är bra att veta exakt var denna inställning är i olika versioner av programvaran.

Inaktivera avsnittet Nyligen använda filer i Microsoft Word(Inaktivera avsnittet Nyligen använda filer i Microsoft Word)

Avsnittet Nyligen använda filer i Ord kan vara användbar för många användare, även om vissa element tas bort från den. Men om du inte använder den alls och upptäcker att den tar upp extra utrymme på din hemskärm Ord du kan ta bort den därifrån.

Avsnittet med de senaste filerna kan stängas av helt, och programvaran har ett inbyggt alternativ för att göra det. Dessutom, om du någon gång bestämmer dig för att ta tillbaka den, kan du göra det genom att återställa ändringarna du gjorde i inställningarna.

 • Öppna Microsoft Word på din dator.
 • På huvudskärmen letar du efter alternativet märkt ” alternativ(Alternativ)”, vanligtvis placerad i det nedre vänstra hörnet och klicka på den för att öppna den.

 • Ett fönster öppnas på skärmen där du kan hantera flera inställningar. Ord . Du måste hitta alternativet ” Dessutom(Avancerat)” i det vänstra sidofältet och klicka på det. Alternativet du letar efter finns där.
 • När den öppnas, scrolla ner tills du hittar avsnittet som säger ” Visa(Visa) » . Det kommer att finnas en post som heter ” Visa detta antal senaste dokument”(Visa detta antal senaste dokument) följt av numret bredvid. Det du vill göra är att minska antalet från vad det är just nu till 0 (noll). Du kan också gå in direkt 0 i fält.
 • Klicka på knappen OK(OK) längst ner för att spara dina ändringar.

 • Nästa gång du kör programmet kommer du att upptäcka att det inte finns några poster i listan alls.

Vad du faktiskt gjorde ovan var att ställa in antalet senaste dokument till noll och Word visade noll (tomma) poster på startskärmen.

Hur man får tillbaka en lista över senast använda filer i Word(Hur man tar tillbaka listan med nyligen använda filer i Word)

Om du någon gång behöver returnera en lista över de senaste dokumenten kan du göra det genom att öppna samma ” Alternativ” och klicka på ” (Alternativ)Dessutom(Avancerad) ” .

Ange sedan antalet senaste dokument du vill se i det första alternativet i ” Visa(Visa)” och tryck på ” OK(OK) » . Din lista bör komma tillbaka.

När du startar Microsoft Word-programmet på din dator får du snabb tillgång till flera av dess huvudfunktioner direkt på startskärmen. En av dessa är den nyligen använda fillistan för Microsoft Word. Det här alternativet låter dig snabbt komma åt de dokument som du nyligen arbetade med, och genom att klicka på någon av dessa öppnas filen i programmet.

Det är ett ganska snabbt sätt att komma tillbaka till ditt arbete som du lämnade oavslutat förra gången. Du slipper faktiskt besväret med att manuellt hitta dokumentet varhelst det är sparat på din dator. Programvaran hittar och visar det åt dig.

Även om det är en riktigt användbar funktion, kanske det inte är så för vissa användare. Om du är någon som aldrig använder den här nyligen använda fillistan i Word och du helst inte vill ha den där, kan du faktiskt inaktivera den i programmet. Du kan också ta bort specifika dokument från listan om du inte vill inaktivera den helt.

Rensa en enstaka nyligen använd fil i Microsoft Word

Om det bara är en enstaka eller några få filer som du vill ta bort från listan med nyligen använda filer i MS Word, kan du göra det genom att högerklicka på filerna och välja ett alternativ. Det tar bort dina valda filer från listan och du kan göra det för så många filer du vill.

 • Filen kommer omedelbart att tas bort utan några uppmaningar.

Nästa fil i listan kommer att ta upp den borttagna filens plats.

Ta bort alla nyligen använda filer i Microsoft Word

Om du inte vill att någon av dina senaste filer ska visas i listan kan du ta bort alla filer därifrån genom att välja ett enda alternativ i Word. Det kommer att rensa upp hela listan och ge dig en tom sektion på startskärmen.

Dessa steg bör fungera för den senaste MS Word 2019/Office 365. Om du är en Office 2016-användare, vänligen hoppa till nästa avsnitt.

 • Listan över senaste filer visas i den högra rutan. För att rensa alla poster från den här listan, högerklicka på något av dokumenten i listan och välj Rensa ofästa objekt.

 • En prompt kommer att visas som säger att alla objekt från listan kommer att tas bort. Klicka på Ja knappen för att fortsätta.

Du bör upptäcka att listan över senaste dokument nu är tom.

Ta bort de nyligen använda dokumenten i Word 2016

Om du använder Microsoft Word 2016 kan du faktiskt rensa hela listan med nyligen använda filer i Word utan att gå till menyn Öppna.

Medan du är på startskärmen för programvaran högerklickar du på något av dina senaste dokument och väljer Rensa ofästa objekt. träffa Ja i prompten som följer och din lista kommer att rensas.

Som du kan se är det ingen stor skillnad mellan att göra uppgiften i Office 2019 och Office 2016 men det är bra att veta exakt var alternativet finns i olika versioner av programvaran.

Inaktivera avsnittet Nyligen använda filer i Microsoft Word

Nyligen använda filer i Word kan vara till hjälp för många användare, även med vissa objekt borttagna från den. Men om du inte råkar använda det alls och du tycker att det tar onödigt utrymme på Words startskärm, kan du faktiskt få det borttaget därifrån.

Avsnittet med de senaste filerna kan inaktiveras helt och det finns ett inbyggt alternativ i programvaran för att göra det. Om du någon gång bestämmer dig för att få tillbaka den kan du göra det genom att vända på ändringen du gjorde i inställningarna.

 • öppna Microsoft Word på din dator.
 • På hemskärmen letar du efter alternativet som säger alternativvanligtvis placerad i det nedre vänstra hörnet, och klicka på den för att öppna den.

 • En ruta öppnas på skärmen som låter dig hantera flera inställningar för Word. Du måste hitta alternativet som säger Avancerad i det vänstra sidofältet och klicka på det. Alternativet du letar efter finns där.
 • När den öppnas, scrolla ner tills du hittar avsnittet som säger visa. Det kommer att finnas en post som heter Visa detta antal senaste dokument och sedan ett nummer som anges bredvid. Vad du vill göra är att minska antalet från vad det är just nu till 0 (noll). Du kan också skriva direkt 0 på fältet.
 • Klicka på OK knappen längst ned för att spara ändringarna.

 • Nästa gång du startar programmet kommer du att upptäcka att det inte finns några poster alls i listan.

Vad du faktiskt gjorde ovan var att ställa in antalet senaste dokument till noll och Word visade noll (tomma) poster på startskärmen.

Hur man tar tillbaka listan med nyligen använda filer i Word

Om du någonsin behöver ta tillbaka listan över senaste dokument kan du göra det genom att öppna densamma alternativ panelen och klicka sedan på Avancerad.

Ange sedan antalet senaste dokument du vill se i visa avsnittets första alternativ och tryck OK. Din lista borde vara tillbaka.

Relaterade Artiklar

Back to top button