Hur man rensar cacheminne på Huawei Android-mobiltelefon för att frigöra utrymme

Idag får vi se hur man rensar cachen på en huawei android mobiltelefon för att frigöra utrymme på enheten och förbättra dess prestanda. Det är en extremt enkel process som inte bör ta dig mer än 5 minuter.

Det är möjligt att förbättra prestandan och öka hastigheten på de applikationer som vi har installerat, såväl som systemet i allmänhet. Rensa Instagram-cache eller vilket program som helst och även operativsystemet i allmänhet.

Dessa metoder som vi ska lära dig fungerar på nästan alla Huawei-enheter: P20, P20 Lite, P20 Pro, P8 Lite 2017, P9 Lite, P10, P8, Y5, Y6, Y7, Y9, Mate 10 Lite, Mate 20 Lite, Mate 20, Mate 10, P30, P30 Lite och P Smart, etc. …

En annan sak du måste tänka på om du vill spara utrymme på din enhet. Kan applikationer som Facebook, Messenger och Instagram ta plats betydande .

På så sätt kommer du inte bara att kunna frigör tillräckligt med lagringsutrymme på din telefon men det kommer också att förbättra prestandan för flera appar du har installerat.

Det är bäst att installera dess “Lite”-versioner som fungerar väldigt lika och inte bara hjälper dig att spara lagringsutrymme. Tvärtom, de förbrukar också mindre mobildata och kräver mindre ström material att fungera korrekt.

Hur man rensar appcache på Huawei

Det första steget att ta till rensa cache och frigöra utrymme på vår enhet är att rensa cachen för de applikationer som vi har installerat och som vi använder mest.

  • För detta måste vi gå till » inställningar “.
  • Sedan går vi in ​​på » Appar “.
  • Väl här måste du välja i vilken app du vill rensa cachen.
  • Helst bör du välja de appar som du använder mest och som tar upp mest utrymme. I det här fallet kan sociala nätverk uppta en ganska viktig plats, särskilt Instagram och Facebook.
  • När du öppnar appen från den här menyn ser du en knapp som säger » Töm cachen «, klick endast ovan och det är allt.
  • Du kan också välja en snabbare och enklare metod genom att rensa cacheminnet för alla appar på en gång. För detta måste du gå till Inställningar > Lagring > Rengör .

På så sätt kan du använda din Huaweis renare för att se alla applikationer som vi har installerat då rensa mobilcache en gång. Det är en väldigt enkel process och framför allt ganska snabb.

Hur man rensar systemcache på Huawei

En gång vi ta bort all applikationscache vi måste fortsätta genom systemminnet. Men för detta måste vi starta telefonen i återställningsläge. Oroa dig inte, det är en väldigt enkel process.

  • När telefonen är avstängd måste du göra det håll nere ström- och volymknapparna i några sekunder tills Huawei-logotypen visas. När den här logotypen visas måste du släppa strömknappen, men du måste hålla volym upp-knappen tills en meny visas.
  • I den här menyn kan du flytta med volymknapparna och bekräfta med strömknappen . Vad du behöver göra är att välja alternativet » Torka cachepartition “. Du måste nu vänta på att processen ska slutföras, vilket kan ta mer eller mindre tid beroende på mängden information som ska behandlas.

  • När du är klar måste du helt enkelt välja alternativet » Starta om systemet nu ” för starta om enheten och du kan använda den som vanligt, utan problem.

Denna process är ganska säker så var inte rädd för att göra det. På så sätt kan du rensa cacheminnet på mobiltelefonen och alla applikationer och enhetens system och på så sätt spara en stor mängd lagringsutrymme.

Relaterade Artiklar

Back to top button