Hur man rengör installera iOS 11 på iPhone eller iPad

Om du planerar att uppgradera din enhet Äpple till iOS 11 har du möjlighet att utföra en vanlig uppdatering eller utföra en ren installation. Om du uppdaterar en relativt ny enhet som 6S eller iPhone 7 är en vanlig uppdatering förmodligen bra.

Men på äldre enheter kan en ren installation hjälpa enheten att köras snabbare och mer stabil. Även på min iPhone 6S Plus gick allt mycket snabbare när jag gjorde en ren installation. Det finns två vägar du kan följa när du gör en ren installation.

Båda metoderna går ut på att torka telefonen och återställa den till den senaste versionen av iOS, vilket i det här fallet skulle vara 11. Efter det kan du antingen ställa in telefonen som en ny iPhone eller återställa den från en säkerhetskopia. Om du verkligen vill börja om från början laddar du manuellt ner alla dina appar igen och ställer in allt på ett nytt sätt. Det viktigaste här är att du kommer att förlora alla dina gamla meddelanden och hälsodata, så om du vill ha dem är valet ganska självklart.

Om du återställer en säkerhetskopia får du alla dina gamla meddelanden, hälsodata, appar, nedladdad musik, foton om du inte använder biblioteket foton(Foto) iCloud, etc. Det är värt att notera att du bara får din hälsodata om du återställer den från en iCloud-säkerhetskopia eller en krypterad iTunes-säkerhetskopia.

Ren installation av iOS 11

Det första du behöver göra är att öppna iTunes på din PC eller Mac . Du kan inte utföra en ren installation direkt från en iPhone eller iPad. Från själva enheten kan du bara uppdatera till den senaste versionen av iOS.

Med iTunes öppet, anslut din enhet och klicka på telefon- eller surfplattans ikon som visas högst upp.

Klicka på telefon- eller surfplattans ikon i iTunes.

Den här skärmen ger dig grundläggande information om din telefon som modell, serienummer, telefonnummer och mer. Till höger ser du den för närvarande installerade versionen av iOS.

Skärm med information om din iPhone

I mitt fall är det version 10.3.3, som var den sista versionen före 11. Om du ansluter till den för första gången kommer ett meddelande att berätta att din iPhones programvara är uppdaterad. Gå vidare och klicka på ” Sök efter uppdateringar(Sök efter uppdatering) ” .

Ny programvaruversion popup

Ett meddelande bör visas om att en ny version av iPhone-programvaran är tillgänglig (11). Här vill du klicka “Bara ladda ner(Endast nedladdning) » . tryck inte på ” Ladda ner och uppdatera” som (Ladda ner och uppdatera)detta är(inte) kommer bara att uppdatera din telefon till iOS 11 utan att formatera den.

Vänta(Vänta) avsluta nedladdningen och klicka sedan på ” Återställ Iphone”(Återställ Iphone). Den andra knappen borde ha ändrats till ” Uppdatera(Uppdatera)” istället för “Sök efter uppdateringar(Sök efter uppdatering) ” .

Du vill säkerhetskopiera inställningsvarningarna

Om du inte har säkerhetskopierat din telefon än kommer du att bli tillfrågad om du vill återställa inställningarna på din telefon eller inte innan den återställer programvaran. Om du planerar att återställa din telefon senare, se till att välja “Säkerhetskopiering”(säkerhetskopiera).

Är du säker på att du vill återställa varningen

Efter säkerhetskopiering eller om du klickar “Skapa inte(Säkerhetskopiera inte) backup”, kommer ett annat meddelande att visas som ber dig att bekräfta om du vill återställa och uppdatera. Det betyder att den kommer att återställas till fabriksinställningarna och den senaste versionen av iOS kommer att installeras.

Nya funktioner i iOS 11-dialogrutan

När du trycker på “Återställ och uppdatera”, en dialogruta visas ” (Återställ och uppdatera)Programuppdatering(Programuppdatering) iPhone”, som visar alla nya funktioner i iOS 11. Inte tveka(Känn) läs den eller spara den om du vill. Klicka på Nästa(Klicka på Nästa) “, och iTunes börjar antingen ladda ner uppdateringen om du klickade på ” Avbryt(Avbryt)” istället för ” Endast nedladdning(Endast nedladdning)” i ett av de föregående stegen, eller starta återställningsprocessen.

iPhone Asem startar programuppdatering

Varning för återställningsprocessen

Du bör också se inskriptionen på din telefon “Återställning pågår”(Återställning pågår) . Detta kommer att ta lite tid, så lämna det gärna och kom tillbaka senare. När återställningen är klar bör iTunes-skärmen ändras till ” Välkommen till din nya iPhone.”(Välkommen till din nya iPhone)

Det är vid denna tidpunkt som du kan välja en av de två vägarna jag nämnde ovan. Om du vill ha den snabbaste enheten med minst uppsvälldhet bör du välja ” Konfigurera som en ny iPhone”(Ställ in som ny iPhone) och ladda bara ner de appar du behöver och ställ in allt från grunden. Om du inte vill lägga all den tiden på att konfigurera om, välj bara “Återställ från denna säkerhetskopiering”(Återställ från denna säkerhetskopia) och välj den säkerhetskopia som skapades strax före återställningen.

Det är ungefär det. Båda dessa metoder är rena installationer eftersom du torkar din telefon och installerar en ny kopia av iOS 11. Även om du återställer en säkerhetskopia efter en nyinstallation kommer din telefon fortfarande att fungera bättre än om du precis uppdaterade till iOS 11 direkt på din enhet. Om du har några frågor eller stöter på några problem, lämna gärna en kommentar här! Njut av!

Om du planerar att uppgradera din Apple-enhet till iOS 11 har du möjlighet att utföra en normal uppgradering eller utföra en ren installation. Om du uppgraderar och en relativt ny enhet som en 6S eller iPhone 7, kommer en normal uppgradering förmodligen att vara bra.

Men på äldre enheter kan en ren installation hjälpa enheten att fungera snabbare och smidigare. Även på min iPhone 6S Plus var allt mycket snabbare när jag gjorde en ren installation. Det finns två vägar du kan följa när du utför en ren installation.

Båda metoderna går ut på att radera telefonen och återställa den till den senaste versionen av iOS, vilket i det här fallet skulle vara 11. När du väl har gjort det kan du antingen ställa in telefonen som en ny iPhone eller så kan du återställa den från en säkerhetskopia. Om du verkligen vill börja från början laddar du ner alla dina appar manuellt igen och ställer in allt nytt. Det stora här är att du kommer att förlora alla dina gamla meddelanden och hälsodata, så om du vill ha dem är valet ganska klart.

iPhone med iOS 11 installerat

Om du återställer en säkerhetskopia får du alla dina gamla meddelanden, hälsodata, appar, nedladdad musik, foton om du inte använder iCloud Photo Library, etc. Det är värt att notera att du bara får tillbaka dina hälsodata om du återställer från en iCloud-säkerhetskopia eller från en krypterad iTunes-säkerhetskopia.

Reninstallera iOS 11

Det första du måste göra är att öppna iTunes på din PC eller Mac. Du kan inte utföra en ren installation från iPhone eller iPad direkt. Från själva enheten kan du bara uppgradera till den senaste versionen av iOS.

När du har öppnat iTunes, anslut din enhet och klicka på telefon- eller surfplattans ikon som visas högst upp.

Klicka på telefon- eller surfplattaikonen i iTunes

Den här skärmen ger dig grundläggande information om din telefon, såsom modell, serienummer, telefonnummer och mer. Till höger ser du den aktuella versionen av iOS installerad.

Skärm med information om din iPhone

I mitt fall är det version 10.3.3, som var den senaste versionen före 11. Om det här är första gången du ansluter den, kommer meddelandet att säga att din iPhone-programvara är uppdaterad. Gå vidare och klicka på Sök efter uppdatering knapp.

Ny mjukvaruversion popup

Ett meddelande om att en ny iPhone-programversion (11) är tillgänglig bör dyka upp. Här vill du klicka dig vidare Endast nedladdning. Do inte Klicka på Ladda ner och uppdatera eftersom det helt enkelt kommer att uppdatera din telefon till iOS 11 utan att formatera den.

Vänta tills nedladdningen är klar och klicka sedan på Återställ Iphone knapp. Den andra knappen borde ha ändrats till just uppdatering hellre än Sök efter uppdatering.

Vill du säkerhetskopiera inställningsvarning

Om du inte har säkerhetskopierat din telefon än kommer du att bli tillfrågad om du vill säkerhetskopiera inställningarna på din telefon eller inte innan den återställer programvaran. Om du planerar att återställa din telefon efteråt, se till att välja backa upp.

Är du säker på att du vill återställa varningen

Efter säkerhetskopieringen eller om du klickar Backa inte, visas ett annat meddelande som ber dig bekräfta om du vill återställa och uppdatera. Det betyder att den kommer att återställas till fabriksinställningarna och den senaste versionen av iOS kommer att installeras.

Nya funktioner i iOS 11-dialogrutan

När du klickar Återställ och uppdatera, kommer en iPhone-programuppdateringsdialogruta att visas som visar dig alla nya funktioner i iOS 11. Läs den gärna eller spara den om du vill. Klicka på Nästa och iTunes börjar antingen ladda ner uppdateringen om du hade klickat Avbryt istället för Endast nedladdning i ett av de tidigare stegen eller så börjar återställningsprocessen.

Aseems iPhone börjar mjukvaruuppdatering

Varning för återställning pågår

Du bör också se på din telefon att det står Återställning pågår. Detta kommer att ta lite tid, så lämna det gärna och kom tillbaka senare. När återställningen är klar bör skärmen på iTunes ändras till Välkommen till din nya iPhone sida.

Det är vid denna punkt där du kan välja en av de två vägarna som jag nämnde ovan. Om du vill ha den snabbaste möjliga enheten med minst uppsvälldhet bör du välja Ställ in som ny Iphone och ladda bara ner de appar du behöver och ställ in allt från början. Om du inte vill lägga all den tiden på att ställa in allt igen, välj helt enkelt Återställ från denna säkerhetskopiering och välj säkerhetskopian du skapade precis före återställningen.

Det är ungefär det. Båda dessa metoder utgör en ren installation eftersom du torkar telefonen och installerar en ny kopia av iOS 11. Även om du återställer en säkerhetskopia efter den nya installationen kommer din telefon fortfarande att fungera bättre än om du bara uppgraderat direkt till iOS 11 på din enhet. Om du har några frågor eller stöter på några problem, skriv gärna en kommentar här! Njut av!