Hur man redigerar platstext eller taggar personer i ett Instagram-inlägg

Även om Instagram i början, när det väl publicerades, inte tillät dig att ändra det, var det möjligt med de nya versionerna. Idag ska vi lär dig hur du redigerar en bildtext för ett foto, en plats eller taggar personer i ett inlägg på Instagram.

Som vi nämnde tidigare, tidigare, hade du bara två alternativ om du gjorde ett misstag och redan hade delat ett meddelande. En av dem var radera inlägget och gör det igen med ändringar du vill tillämpa eller lägg till i en kommentar vad du glömt för att rätta till ditt misstag.

Hur man redigerar ett Instagram-inlägg snabbt och enkelt

Hur många gånger har det hänt oss att vi har gjort ett inlägg och när vi väl har delat det inser vi att vi har gjort ett misstag, om det var ett fel i texten, eller att vi helt enkelt glömt att lägga till några detaljer som t.ex. uppmärkning av människor plats, hashtags eller annan beskrivning.

Men idag är det väldigt enkelt att korrigera och redigera ett inlägg på Instagram. Det första du ska göra är att gå in i Instagram-applikationen och hitta inlägget som du redan har publicerat och det du vill ändra.

När du har hittat nämnda artikel, vad du behöver göra är att klicka på de tre prickarna som finns längst upp till höger i publikationen. Nästa sak att göra är att välja från alternativmenyn i det nya fönstret som öppnades och välja “Redigera”.

På den nya skärmen på din mobil kommer du att kunna se att du har på bilden bildtexten “Redigera information” och nedan i sidfoten på meddelandet den redo att redigera text där du kan korrigera texten. Här kan du göra alla korrigeringar som rör sidfoten på publikationen.

För Lägg till plats du behöver bara klicka på alternativet “Lägg till plats “, som står i ljusblått på publikationen.

Tagga personer eller lägg till hashtags i ett Instagram-inlägg

Om du vill tagga folk du kan göra detta på två sätt. Det första är att lägga till tecknet vid tecken (@) innan du anger den personens användarnamn. Detta om du vet vad deras Instagram-användarnamn är. Eller så kan du klicka på bilden och söka på namn.

Om det är en bild där det finns människor är chansen stor att Instagram upptäcker ansiktena med en ruta så att du kan tagga dem. Om det däremot inte finns något ansikte i bilden har du möjlighet att tagga användare genom att klicka på den svarta ikonen under bilden.

Det senare är enklare, för när du skriver deras namn kommer du att ha en rullgardinsmenyn med namnen på de personer du följer och deras profilbild.

När du har gjort alla nödvändiga ändringar är det bara att trycka på den bockade knappen som finns uppe till höger i inlägget och på så sätt sparas alla ändringar du gjort.

Det kan hända dig att när du väl har insett det offentliggörande, du märkte att du glömde att lägga till de berömda Hashtags. De används vanligtvis som nyckelord i sökningar, för att utöka ditt inlägg och nå fler människor.

När du redigerar en artikel, du kan lägga till en hashtag i bildtexten med texten i artikeln. För att göra detta måste du placera numret “#” framför ordet du vill markera.

Ett annat alternativ du har, som i fallet med hashtaggen fungerar på samma sätt, är att lägga till den i en kommentar, under inlägget.

Om du i framtiden vill redigera inlägget igen kom ihåg att du kan göra detta så många gånger som behövs.

Relaterade Artiklar

Back to top button