Hur man rapporterar ett Instagram-konto för mobbning eller trakasserande inlägg

Sociala medier är fulla av många typer av människor som du måste ta väl hand om. Precis som många kan vara snälla, karismatiska och vänliga, finns det andra som är hängivna att attackera andra. Att veta hur man anmäler ett instagramkonto för mobbning eller trakasserande inlägg är avgörande i denna typ av situation.

Det spelar ingen roll om det är du eller någon du känner som befinner sig i en av dessa smärtsamma och extremt obekväma omständigheter. Denna artikel är skriven för att ge tillräckligt med råd för att stoppa denna användare . Dessutom kommer du att kunna känna till de åtgärder som ett av de mest kända sociala nätverken i världen har beslutat att vidta.

Instagrams tillväxt

Kevin Systrom och Mike Krieger var ansvariga för designen av Instagram, som gjorde sin framgångsrika lansering för 10 år sedan. Sedan dess har detta sociala nätverk blivit ostoppbart. På bara två år översteg denna plattform redan 100 miljoner aktiva användare.

Plattformen var från början bara tillgänglig för Apple-enheter. Dess popularitet var dock så häpnadsväckande att det inte tog lång tid att vara på Google Play. På samma sätt kunde Instagram redan 2016 användas på datorer med Windows 10-operativsystem.

För närvarande har Instagram över 1 miljard aktiva användare varje månad. Dessa siffror placerar det som det sjätte mest använda sociala nätverket i världen .

Instagram mot nätmobbning eller nätmobbning

Men som nämnt ovan är inte alla på sociala medier bra. I allmänhet, få fler visningar av dina Instagram Stories tendens att locka till sig illvilliga människor. Människor som helt enkelt älskar gå emot användargemenskapens regler .

Att rapportera ett Instagram-konto är en rätt och nödvändig åtgärd. Studier har visat de förödande resultat som mobbning och trakasserier kan ha. Det är därför varje socialt nätverk har antagit en rad olika åtgärder.

Mångsidigheten hos detta sociala nätverk gör att illvilliga användare attackerar medan en annan försöker streama live på instagram på din dator eller mobil . Några använda sig av samma två eller flera Instagram-konton när’ en av dem är blockerad .

Rapportera ett meddelande

Om du ser ett meddelande som kan anses vara kränkande är det dags att vidta åtgärder. Anmäl ett Instagramkonto för den här typen av innehåll är bara det smarta att göra.

Nu är det superenkelt att rapportera ett Instagram-konto. Så var bara uppmärksam på en rad enkla instruktioner för att göra det effektivt.

  1. Det första man ska göra är att hitta meddelandet du tycker är stötande.
  2. Längst upp till höger i artikeln ser du en ikon med tre punkter. Klicka på det.
  3. Nu kommer du att se en rad alternativ. Bland dem kommer du naturligtvis att välja “Rapportera…”
  4. Välj anledningen till att du rapporterar inlägget. För denna typ av situation är det idealiska att välja “Det är olämpligt”.
  5. Ange igen anledningen till ditt klagomål med en större meny. Bland de tillgängliga alternativen hittar du “trakasserier eller hot”.

Anmäl ett konto

Begränsningarna verkar dock lite orättvisa. Varför bara rapportera ett inlägg? Om du märker att en användare är en återfallsförbrytare när det kommer till att trakassera andra användare, det är bättre att rapportera kontot .

  1. Gå till användarens profil.
  2. Leta reda på ikonen med de tre prickarna i övre högra delen av skärmen och klicka på den.
  3. Välj alternativet “Detta är olämpligt”.
  4. Klicka nu på alternativet “Jag tror att det här kontot bryter mot Instagrams riktlinjer för communityn”.
  5. Välj alternativet “Trakasserier eller mobbning”.

Säg nej till mobbning och trakasserier!

Instagram har skapat olika upplysningskampanjer för dessa typer av situationer. Den pedagogiska aspekten hos barn visar sig också vara en mycket viktig del. De små borde veta vad nätmobbning eller nätmobbning är och hur vi kan förebygga det . Eftersom det är de som i framtiden kan bli offer eller angripare .

Relaterade Artiklar

Back to top button