Hur man rapporterar en YouTube-video för upphovsrätts- eller upphovsrättsintrång

För YouTube-communityt är upphovsrätt en fråga som har ökat i betydelse de senaste åren. Om du har en kanal på denna mycket använda plattform rekommenderar vi att du vet hur man rapporterar en YouTube-video för upphovsrätt eller upphovsrätt. Så att du skyddar ditt innehåll från plagiat.

Det är viktigt att medlemmarna i denna grupp vet hur de ska hantera sina rättigheter. samt hur respektera andras rättigheter som bor på denna plattform.

Många användare, ringde YouTubers spendera långa timmar på att skapa fräscht och iögonfallande innehåll. Utan att ange att dess innehåll kan återanvändas utan ditt medgivande.

Nyligen har uppladdning av videor till YouTube blivit ett snabbt och enkelt sätt att tjäna pengar. silver- utan att behöva lämna hemmet och utan chef eller schema, det finns en markant ökning av mängden innehåll som laddas upp dagligen, vilket har genererat ett ständigt sökande efter nya teman som sticker ut för tittarna.

Det är på grund av konkurrens och viljan att generera mer och mer inkomster som vissa har valt att ta det enkla och oetiska sättet att kopiera innehåll som en annan YouTuber har utvecklat med hårt arbete och engagemang. . Nedan visar vi dig steg för att skydda ditt innehåll plagiatörer.

Använd en dator för att slutföra form som vi kommer att indikera nedan, det kommer att göra processen bekvämare och förenkla arbetet.

Steg för att rapportera en YouTube-video

Steg 1

För att ta reda på vem som har stal din videoklipp för att tjäna pengar på dem utan din tillåtelse, leta efter verktyget som Youtube designad för det.

2:a steget

När du har angett dina uppgifter för att komma åt verktyget kommer du att se alla dina videor som har plagierats, titeln som har placerats där, det totala antalet visningar, datumet då de laddades upp. Och även den kanal som brutit mot upphovsrätten andelen matchningar, bland annat.

Steg 3

På höger sida ser du en kolumn som heter “åtgärder” och för varje video ser du att det finns ett utropstecken som indikerar alternativet fråga radering av video välj alternativet och tryck sedan högst upp på det blå fältet att det står “begär videoradering”.

Steg 4

Du kommer att ha tillgång till form vilket gör att YouTube kan granska den kopierade videon och vidta åtgärder för att ta hand om ditt innehåll och upphovsrätt. När du har angett dina uppgifter i formuläret, gå till avsnittet “Avtal och avyttringsalternativ”, som finns längst ner på sidan, väl där rekommenderar vi att du väljer alternativet “Schemalagt meddelande” .

Steg 5

I den sista delen av formuläret med titeln “Juridiska avtal”, godkänn villkoren och skriv ditt fullständiga namn i rutan “Signatur”, för att avsluta anspråket på upphovsrätt eller upphovsrätt för din video, välj alternativet “Skicka” finns längst upp till höger på skärmen.

Vikten av att flagga en YouTube-video

YouTube kommer att ta bort videorna du flaggade för plagiat under de närmaste dagarna. Kom ihåg att genom att göra detta påstående, du inleda rättsliga förfaranden vilket kan ta flera dagar. Därför rekommenderar vi att du har tålamod medan du väntar på det önskade resultatet.

Kom ihåg att formuläret bör endast fyllas i och lämnas in av ägaren eller den intellektuella författaren till det kopierade innehållet. Eller, i annat fall, av en agent eller representant som är behörig att tala på ägarens vägnar.

Du kan också anmäla upphovsrättsintrång eller intrång i fritt format av post, fax eller e-post .

Men om du inte får svar snabbt och upptäcker att den rapporterade videon inte har tagits bort, är det bäst att gå direkt till Youtube och fyll i formuläret som beskrivs ovan. Om du vill veta hur du optimerar din kanal kan du läsa den här artikeln som handlar om krom tillägg .

Vi hoppas att du redan vet hur man rapporterar en YouTube-video för upphovsrätt eller upphovsrättsintrång.

Du kanske också vill veta var man laddar ner royaltyfri musik för youtube gratis.

Relaterade Artiklar

Back to top button