Hur man programmerar NFC-taggar med Android

NFC står för Närfältskommunikation och tillåter två tätt placerade enheter att kommunicera med varandra. Märka NFC(NFC-tagg) är en papperstagg som kan programmeras för att utföra dina uppgifter med hjälp av NFC-teknik(NFC-teknik) .

Om du inte har hört talas om den här tekniken tidigare kan allt ovanstående tyckas vara för tekniskt för dig, men det är det inte. Lär dig grunderna i programmering NFC-taggar(NFC-tagg) kommer du att upptäcka att du kan använda den för att automatisera ett antal av dina uppgifter som du kan behöva göra manuellt varje dag.

Mottagande NFC-taggar(NFC-tagg) och dess programmering kräver inga speciella färdigheter. Om du vet hur du använder applikationen på din Android-enhet(Android-enhet), kan du programmera NFC-tagg(NFC-tagg) för att utföra vissa uppgifter. Dessutom är dessa NFC-taggar billiga och tillgängliga från alla större webbplatser, inklusive Amazon . Du kan få flera av dem åt dig så att de kan utföra olika uppgifter åt dig.

Krav för programmering av en NFC-tagg(Krav för programmering av en NFC-tagg)

Att programmera NFC-taggar(NFC-taggar) måste vissa villkor eller krav uppfyllas. Det här är grunderna, och så länge du använder moderna prylar borde du klara dig.

Du måste ha:

 • Märka nfc,(NFC-tagg) som kan köpas väldigt billigt på Amazon .
 • Android-enhet(Android-enhet) med stöd NFC(NFC-kompatibilitet). Kontrollera telefonens specifikationer för att bekräfta.
 • Ansökan för programmering av dina taggar. Play Butik(Play Store) har en gratis app så att du inte behöver oroa dig.

Efter att ha sett till att du uppfyller minimikraven, fortsätt till nästa avsnitt för att börja skriva data till NFC-tagg(NFC-tagg) .

Skriva data till en NFC-tagg med en Android-enhet(Skriva data till en NFC-tagg med din Android-enhet)

Programmering NFC-taggar(NFC-tagg) betyder i princip att skriva de åtgärder du vill utföra på din tagg. Detta görs med en gratis app från Play Butik som du kan ladda ner och använda på din enhet.

 • Det första du behöver göra är att aktivera NFC-alternativ(NFC-alternativ) på din enhet. För att göra detta, öppna applikationen ” inställningar(Inställningar)”, klicka på “Anslutning Bluetooth och enheter(Bluetooth & enhetsanslutning)”, välj “Anslutningsinställningar” och slutligen dra i spaken (Anslutningsinställningar)NFC till läget “ON”.

  Om du inte hittar det här alternativet i den exakta menyn som visas ovan kan du titta på andra menyer för att se om det finns där. Placeringen av inställningen beror på vilken enhet du använder.

 • När NFC är aktiverat, kör Google Play Butik hitta appen som heter på din enhet utlösare och installera den på din enhet.
 • Starta det nyinstallerade programmet. När den öppnas måste du skapa en ny utlösare först. Detta kan göras genom att klicka på skylten + (plus) i det nedre högra hörnet.

 • På nästa skärm hittar du alternativ för vilka du kan skapa triggers. Alternativet du behöver klicka på kallas NFC eftersom det är det som låter dig utföra en åtgärd när du klickar på NFC-tagg(NFC-tagg) .

 • Efter att ha tryckt på NFC, tryck på ” Ytterligare(Nästa)” på nästa skärm för att fortsätta programmera taggen.

 • Nästa skärm låter dig lägga till begränsningar för din tagg. Här kan du definiera under vilka villkor din tagg får fungera. Klick ” Redo(Klar) ” när du har angett alternativen.

 • Din NFC-utlösare(NFC-utlösare) redo. Nu måste du lägga till en åtgärd för att din tagg ska utföra den åtgärd du har valt när du klickar på den honom(s knackade) . Klick ” Ytterligare(Nästa) » för att göra det.

 • Du hittar olika åtgärder som du kan lägga till i din tagg för att få den att fungera. Som ett exempel kommer vi att använda funktionen Bluetooth-växling(Bluetooth växla) till Blåtand slås på och av när du rör vid etiketten. Klick ” Ytterligare(Nästa) ” när du är klar.

 • Du kan anpassa handlingen ännu mer på nästa skärm. För vi vill byta Blåtand vi kommer att välja ” Växla(Växla)” i rullgardinsmenyn och klicka på ” Lägg till uppgift(Lägg till i uppgift) » .

 • Nu kan du se alla åtgärder du har lagt till i listan. Om du vill kan du utföra ytterligare åtgärder genom att klicka på ikonen + (plus) överst. Detta kommer att få din tagg att utföra flera uppgifter samtidigt. Klicka sedan ” Ytterligare(Nästa) » för att fortsätta.

 • Klick ” Redo(Klar)” på nästa skärm.
 • Här är huvuddelen där du faktiskt skriver data till din tagg. Plats NFC-tagg(NFC-tagg) bredvid NFC-plats(NFC-plats) (vanligtvis nära den bakre kameran) och appen kommer automatiskt att registrera dina aktiviteter i taggen.

 • Du kommer få framgångsmeddelande,(framgångsmeddelande) när taggen har programmerats.

Från och med nu, närhelst du rör din telefon till NFC-tagg(NFC-tagg), kommer den att utföra fördefinierade åtgärder på din enhet. I vårt fall ovan kommer detta att växla Bluetooth-funktion(Bluetooth-funktionalitet) på vår telefon.

Du kan till och med fästa dessa taggar på en lämplig plats, och sedan behöver du bara röra dem med telefonen för att starta dina uppgifter.

Hur man raderar NFC-taggen på Android(Hur man raderar en NFC-tagg på Android)

Om du vill använda din tagg för någon annan uppgift kan du göra det genom att radera befintlig data på den (radera befintlig data på den). Du kan programmera taggar NFC så många gånger du vill, och de är ganska lätta att formatera om du vill göra det.

 • Sätta på NFC-alternativ(NFC-alternativ) på din enhet och kör(enhet och start) applikation utlösare .
 • Klicka på de tre horisontella linjerna uppe till vänster hörnet och välj ” (hörna och välj) Fler NFC-åtgärder»(Andra NFC-åtgärder) .

 • På nästa skärm hittar du alternativet ” Radera tagg(Radera tagg) » . Klicka på den för att välja den.

 • Plats NFC-tagg(NFC-tagg) till din telefon, som du gjorde när du programmerade den.

Du kommer att få ett meddelande när din tagg tas bort. Det är omedelbart i de flesta fall.

Använder en programmerbar NFC-tagg(Användning av en programmerbar NFC-tagg)

Om det här är första gången du använder taggar NFC vi vet att du kommer att uppskatta några förslag på vad du kan använda dem till.

 • Skapa WiFi NFC-tagg,(WiFi NFC-tagg) som gör att dina gäster automatiskt kan ansluta till din WiFi .
 • Skapa(Skapa) tagg NFC(NFC-tagg) för en väckarklocka så att du inte behöver pilla med väckarklocka app(larmapp) .
 • Gör en tagg för din konferensrum(konferensrum) , som sätter människors enheter på tyst.
 • Programmera en tagg för att ringa någon specifik i dina kontakter

NFC står för Near Field Communication och låter två enheter som hålls tätt kommunicera med varandra. En NFC-tagg är en pappersliknande tagg som kan programmeras för att utföra dina uppgifter med hjälp av NFC-tekniken.

Om du inte har hört talas om den här tekniken tidigare kanske ovanstående låter lite för tekniskt för dig, men det är det inte. När du har lärt dig grunderna för att programmera en NFC-tagg kommer du att upptäcka att du kan använda den för att automatisera ett antal av dina uppgifter som du kanske gör manuellt varje dag.

Att skaffa en NFC-tagg och programmera den kräver inga speciella färdigheter. Så länge du vet hur du använder en app på din Android-enhet kan du programmera en NFC-tagg för att utföra dina angivna uppgifter. Dessa NFC-taggar är också billiga och tillgängliga på alla större webbplatser inklusive Amazon. Du kan få några av dessa åt dig så att de kan utföra olika uppgifter åt dig.

Krav för programmering av en NFC-tagg

För att programmera NFC-taggar finns det vissa saker, eller krav som du måste uppfylla. Det här är grundläggande och så länge du använder moderna prylar borde du ha det bra.

Du måste ha:

 • En NFC-tagg som kan köpas väldigt billigt på Amazon.
 • En Android-enhet med NFC-kompatibilitet. Kontrollera telefonens specifikationer för att bekräfta.
 • En app för att programmera dina taggar. Det finns en gratis app i Play Butik så du behöver inte oroa dig för det.

När du har bekräftat att du uppfyller minimikraven, gå vidare till följande avsnitt för att börja skriva data till din NFC-tagg.

Skriva data till en NFC-tagg med din Android-enhet

Att programmera en NFC-tagg innebär i princip att skriva de åtgärder du vill utföra till din tagg. Detta görs med hjälp av en gratis app från Play Butik som du kan ladda ner och använda på din enhet.

 • När NFC är aktiverat startar du Google Play Butik på din enhet, sök efter appen som heter utlösareoch installera appen på din enhet.
 • Starta den nyinstallerade appen. När den öppnas måste du först skapa en ny utlösare. Detta kan göras genom att trycka på + (plus)-tecken i det nedre högra hörnet.

 • På följande skärm hittar du alternativen som du kan skapa utlösare för. Alternativet du behöver trycka på kallas NFC eftersom det är detta som låter dig utföra en åtgärd när en NFC-tagg trycks.

 • När du har tryckt på NFC, tryck på Nästa på följande skärm för att fortsätta programmera din tagg.

 • Skärmen som följer låter dig lägga till begränsningar för din tagg. Här kan du definiera villkoren när din tagg får köras. Knacka på Gjort när du har angett alternativen.

 • Din NFC-utlösare är nu klar. Du måste nu lägga till en åtgärd till den så att din tagg utför din valda åtgärd när du trycker på den. Knacka på Nästa att göra det.

 • Du hittar olika åtgärder som du kan lägga till i din tagg för att den ska utföra. Som ett exempel kommer vi att använda Bluetooth-växlingsalternativet så att Bluetooth slås på/av när taggen trycks på. träffa Nästa när du är klar.

 • Du kan anpassa åtgärden ytterligare på följande skärm. Eftersom vi vill växla Bluetooth väljer vi Växla från rullgardinsmenyn och tryck på Lägg till i uppgift.

 • Du kan nu se alla åtgärder du har lagt till i listan. Om du vill kan du göra fler åtgärder genom att trycka på + (plus)tecken överst. Detta kommer att få din tagg att göra mer än en uppgift åt gången. Tryck sedan på Nästa att fortsätta.

 • Knacka på Gjort på följande skärm.
 • Här kommer huvuddelen där du faktiskt skriver data till din tagg. Placera din NFC-tagg nära NFC-platsen (vanligtvis nära den bakre kameran) och appen kommer automatiskt att skriva dina åtgärder till din tagg.

 • Du får ett framgångsmeddelande när taggen har programmerats.

Från och med nu, när du trycker på din telefon mot din NFC-tagg, kommer den att utföra de fördefinierade åtgärderna på din enhet. I vårt fall ovan kommer det att växla Bluetooth-funktionaliteten på vår telefon.

Du kan till och med sätta fast dessa taggar någonstans som är bekvämt och sedan är allt du behöver göra att trycka på telefonen på dem för att utföra dina uppgifter.

Hur man raderar en NFC-tagg på Android

Om du vill använda din tagg för någon annan uppgift kan du göra det genom att radera befintlig data på den. Du kan programmera NFC-taggar så många gånger du vill och det är ganska enkelt att få dem formaterade om du vill göra det.

 • Aktivera NFC-alternativet på din enhet och starta utlösare app.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre vänstra hörnet och välj Andra NFC-åtgärder.

 • På följande skärm hittar du ett alternativ som säger Radera tagg. Tryck på den för att välja den.

 • Placera din NFC-tagg på din telefon som du gjorde när du programmerade den.

Du får ett meddelande när din tagg har raderats. Det är omedelbart i de flesta fall.

Användning av en programmerbar NFC-tagg

Om det här är första gången du använder NFC-taggar vet vi att du kommer att uppskatta några förslag på vad du ska använda dem till

 • Skapa en WiFi NFC-tagg som låter dina gäster automatiskt ansluta till ditt WiFi.
 • Skapa en NFC-tagg för ett larm så att du inte behöver bråka med larmappen.
 • Gör en tagg för ditt konferensrum som sätter människors enheter i tyst läge.
 • Programmera en tagg för att ringa någon specifik i dina kontakter

Relaterade Artiklar

Back to top button