Hur man prenumererar på iOS eller Android Beta Software

Beta programvara(Betaprogramvara) för Android och iOS(Android och iOS) är versioner av operativsystem som fortfarande finns i testning(testfas). Vem som helst kan ladda ner och installera det gratis på sina enheter.

Du kan installera Android beta och iOS beta(Android beta och iOS beta) för att få en uppfattning om vad som kommer att hända innan den offentliga versionen erbjuds alla. När du hör det Apple eller Google(Apple eller Google) släpper en ny funktion i den kommande systemuppdateringen, du kan nästan alltid få samma funktion i förväg med betaprogramvara(betaprogramvara) .

Det är dock viktigt att veta att operativsystem inte är färdigutvecklade. Istället är de pre-releases, vilket betyder att de fortfarande arbetas på, buggar fixas fortfarande och funktioner håller fortfarande på att slutföras. Faktum är att du kan använda några av funktionerna i början betaversioner(betaversion) , som aldrig kommer in i den slutliga versionen.

Är det värt att prenumerera på betaprogramvara(Betaprogramvara) ?

Det är också vanligt att stöta på krascher och buggar och kanske till och med systemproblem som påverkar hur du använder din telefon eller surfplatta. Till exempel tidigt betaversion(betaversion) kan orsaka att dina vanliga applikationer kraschar eller problem med anslutningskvaliteten, fungerar in Internet(surfning på internet), videoströmning(strömning av video) etc.

Med det sagt, om du vill rapportera buggar till mjukvaruutvecklare för att hjälpa dem att förbättra produkten, använd sedan
betaprogramvara för iOS eller Android(iOS eller Android betaprogram) kan vara precis vad du behöver. Du kan hjälpa dem att identifiera buggar och göra den offentliga utgåvan enklare för alla andra att använda.

Om du är säker på att du är villig att ta den risken är det enkelt att registrera dig för OS-betan för dessa plattformar. Låt oss se hur du registrerar dig för programmen och sedan hur du installerar betaprogramvaran på din enhet.

Hur man skall registrera

Registrera dig för betatestprogrammet Android eller iOS kunde inte vara enklare. Logga bara in(Logga bara) till systemet med det konto du använder på din telefon eller surfplatta,(telefon eller surfplatta) och acceptera villkoren för programmet.

Android betaprogram(Android Beta Program)

Steg 1.(Steg 1) Besök Googles sida för Android Beta Program.

Steg 2(Steg 2) Välj ” Att komma in(Logga in)” om du ser den här knappen, eller “Att komma in(Välj in)” om du redan är inloggad.

Om du ser ett meddelande om att det inte finns några kvalificerade enheter, kontrollera igen att du är inloggad korrekt. email konto(email konto) . Det måste vara en som också är registrerad på en kompatibel Android-enhet(Android-enhet) . Med det sagt, se vilka enheter som kan köra beta Android-programvara (se vilka enheter som kan beta Android-programvara) .

Steg 3(Steg 3) Följ alla andra instruktioner på skärmen, som att acceptera användarvillkoren.

iOS betaprogram

Steg 1.(Steg 1) Besök sidan för Apple Beta Software Program (Apple Beta Software Program)

Steg 2(Steg 2) : Välj ” Att komma in”(Logga in) för att logga in på ditt Apple-konto.

Se till att(Se till att) det är samma konto som du är inloggad på på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Steg 3(Steg 3) Gå till den här sidan på Apples webbplats från din enhet.

Steg 4(Steg 4) : Välj ” Ladda ner profil »(Ladda ner profil) och följ instruktionerna för att lägga till betaprofil(betaprofil) till din enhet.

Hur man installerar beta OS

Utan registrerings process(registreringsprocess) installation betaprogramvara(beta programvara) till din Android-enhet(Android) eller iOS är extremt enkelt:

Råd. Innan du installerar en betaversion av operativsystemet rekommenderar vi att du säkerhetskopierar din enhet. Om något går fel kan du alltid återställa dina data från en säkerhetskopia.(Tips: Det rekommenderas att säkerhetskopiera din enhet innan du installerar ett betaoperativsystem. Skulle något gå fel kan du alltid återställa från säkerhetskopian.)

För Android välj ” inställningar(Inställningar) » > « Systemet”(System) > ” Dessutom(Avancerat) » > « Systemuppdatering(Systemuppdatering)” och välj “Sök efter uppdateringar(Se efter uppdatering) » för att få betaversionen av Android.

För iOS välj ” inställningar(Inställningar) » > « Main(Allmänt) » > « Programuppdatering(Programuppdatering)” och välj ” ladda ner och installera(Ladda ner och installera) » för att få det senaste
betaversion(beta) iOS.

Hur man avslutar betaprogrammet

Beta programvara(Betaprogramvara) kan vara av intresse för alla och användbar för applikationsutvecklare eller andra som vill komma åt det senaste teknisk programvara(teknisk programvara). Men betaprogram är per definition inte redo för allmänt bruk och kan krascha ditt system till den grad att det blir outhärdligt att använda.

Du kan vänta tills den offentliga utgåvan för att slutföra betan automatiskt. Detta ger dig den slutliga versionen och avregistrerar dig från betaprogram(betaprogram) för detta huvudprogram OS-versioner(OS-version) . Eller så kan du avsluta betaprogram(betaprogram) manuellt när som helst.

När du raderar betaprogramvara(beta-programvara), installerar du den aktuella offentliga versionen på din enhet. Naturligtvis kommer detta också att ta bort alla betafunktioner.

Lämnar Android Beta-programmet(Lämna Android Beta-programmet)

Avbryt betaprogram(betaprogram) på din Android-enhet(Android-enhet) är lika enkelt som att välja ” Vägra”,(välja bort) och sedan “Gå ut(Lämna beta) från beta” på sidan Android Beta Program. (Android Beta Program)

Logga bara in med samma konto som du använde när du registrerade dig för betaprogram(betaprogram) och du kan snabbt avbryta betaprogramvara.(beta programvara)

Ta bort iOS betaprofil(Ta bort iOS Beta-profil)

Installation iOS betaprogramvara(beta iOS-programvara) gjordes genom nedladdning betaprofil(betaprofil) så att du kan avsluta betaprogram(betaprogram) iOS genom att ta bort profilen.

Gå till ” inställningar(Inställningar) » > « Main(Allmänt) » > « Profil(Profil)”, välj profilen du laddade ner ovan och klicka på ” Ta bort profil(Ta bort profil) » .

Βeta programvara för Android och iOS är operativsystemversioner som fortfarande är i testfasen. Det är gratis för alla att ladda ner och installera på sina enheter.

Du kan installera Android beta och iOS beta för att få en glimt av vad som kommer innan den offentliga releasen erbjuds alla. När du hör om att Apple eller Google släpper en ny funktion i en kommande systemuppdatering kan du nästan alltid få samma funktion tidigt med beta-mjukvaran.

Det är dock viktigt att vara medveten om att operativsystemen inte är färdigutvecklade. De är istället pre-releases, vilket betyder att de fortfarande arbetas på, att buggarna fortfarande kläms och funktionerna fortfarande stryks på. Faktum är att du kanske använder vissa funktioner i en tidig betaversion som aldrig kommer att nå den slutliga versionen.

Bör du registrera dig för betaprogramvara?

Det är också vanligt att stöta på fel och buggar, och kanske till och med systemomfattande problem som påverkar hur du använder din telefon eller surfplatta. Till exempel kan en tidig betaversion få dina vanliga appar att krascha eller störa samtalskvalitet, surfning på internet, videostreaming, etc.

Med det sagt, om du gillar att rapportera buggar till mjukvaruutvecklare för att hjälpa dem att förbättra produkten, kan det vara rätt att använda betaprogramvaran för iOS eller Android. Du kan hjälpa dem att identifiera buggar och få en offentlig version utjämnad som alla andra kan använda.

Om du är säker på att du vill ta dessa risker är det väldigt enkelt att registrera sig för ett beta-operativsystem för dessa plattformar. Låt oss ta en titt på hur du registrerar dig för programmen och sedan hur du installerar betaprogramvaran på din enhet.

Hur man registrerar sig

Att registrera sig för betaprogrammet för Android eller iOS kunde inte vara enklare. Logga bara in med kontot du använder på din telefon eller surfplatta och acceptera programvillkoren.

Android betaprogram

Steg 1: Besök Googles sida för Android Beta Program.

Steg 2:Välj logga in om du ser den knappen, eller Anmäl dig om du redan är inloggad.

Om du ser ett meddelande om att du inte har några kvalificerade enheter, dubbelkolla att du har loggat in på rätt e-postkonto. Det måste vara en som också är inloggad på en kompatibel Android-enhet. Med det sagt, se vilka enheter som kan beta Android-programvara.

Steg 3: Följ alla andra uppmaningar på skärmen, som att acceptera användarvillkoren.

iOS betaprogram

Steg 1: Besök sidan för Apple Beta Software Program.

Steg 2:Välj logga in för att logga in på ditt Apple-konto.

Se till att det här kontot är samma som du är inloggad på på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Steg 3: Från din enhet, gå till den här sidan på Apples webbplats.

Steg 4:Välj ladda ner profiloch följ stegen för att lägga till betaprofilen på din enhet.

Hur man installerar Beta OS

Med registreringsprocessen ur vägen är det extremt enkelt att installera betaprogramvaran på din Android- eller iOS-enhet:

För Android, gå till inställningar > Systemet >
Avancerad > systemuppdateringoch välj Sök efter uppdatering för att få Android beta.

För iOS, gå till inställningar > Allmän >
Programuppdateringoch välj ladda ner och installera för att få den senaste betaversionen av iOS.

Hur man lämnar betaprogrammet

Betaprogramvara kan vara rolig för alla och användbar för apputvecklare eller andra som vill komma åt den senaste tekniska programvaran. Men betaprogram, per definition, är inte redo för allmän användning och kan krascha ditt system till den grad att det blir outhärdligt att använda.

Du kan vänta tills den offentliga versionen kommer ut för att avsluta betan automatiskt. Detta ger dig den slutliga versionen och avregistrerar dig från betaprogrammet för den stora OS-versionen. Eller så kan du lämna betaprogrammet manuellt när som helst.

När du avinstallerar betaprogramvaran lägger du den aktuella offentliga versionen på din enhet. Naturligtvis kommer detta också att ta bort alla betafunktioner.

Lämna Android Beta-programmet

Att vända betaprogrammet på din Android-enhet är lika enkelt som att välja Välj bort och då lämna beta från sidan för Android Beta Program.

Logga bara in med samma konto som du gjorde för att registrera dig för betaprogrammet, så kan du snabbt ångra betaprogrammet.

Ta bort iOS Beta-profil

Installationen av iOS betaprogramvaran gjordes genom att ladda ner betaprofilen, så du kan lämna iOS betaprogrammet genom att ta bort profilen.

Gå till inställningar > Allmän > Profilvälj profilen du laddade ner ovan och tryck på Ta bort profil.