Hur man packar Resize Images med GIMP på Windows 10

I den här handledningen ska jag visa dig hur du kan batch ändra storlek på bilder(batch ändra storlek på bilder) i GIMP. GIMP är ett populärt bildredigeringsprogram som kan användas för att modifiera eller skapa bilder. Det låter dig vanligtvis redigera bilder en efter en, men det finns ett sätt att batch-ändra bilder i GIMP .

GIMP är ett utmärkt verktyg för att redigera vektor- och skalära bilder. Förutom de befintliga funktionerna stöder den även externa plugins för att utöka funktionsuppsättningen. Använder sig av plugin för batch bildbehandling(Batch Image Manipulation Plugin) ( BIMP ), kan du också gruppändra storlek på bilder i GIMP . I den här artikeln kommer vi att lära oss om plugin-programmet och stegen du behöver följa för att bulka storlek på bilder med hjälp av GIMP . Så låt oss börja!

Hur man batcherar ändra storlek på bilder(Ändra storlek på bilder) med GIMP

Det allra första steget är att ladda ner och installera GIMP på din Windows 11/10-dator.

Efter det måste du ladda ner ett extra plugin som heter Batch Image Processing Plugin(Batch Image Manipulation Plugin) ( BIMP ). Detta plugin är för GIMP kan laddas ner från alessandrofrancesconi.it. Ladda ner den och kör sedan installationsprogrammet för att ställa in detta plugin med GIMP . När du är klar med installationen BIMP starta om programmet GIMP .

Gå nu till menyn Fil(File)” och där ser du alternativet ” Batchbildbehandling »; (Batch Image Manipulation) klicka här.

I den nya dialogrutan ” Batch Image Processing Plugin(Batch Image Manipulation Plugin) » klicka på knappen « Lägg till bilder(Lägg till bilder) » för att importera originalbilderna som du vill ändra storlek på.

Hur man batcherar storlek på bilder med GIMP på Windows 10

Klicka nu på ” Lägg till(Lägg till) ” och klicka sedan på funktionen ” Ändra storlek”.(Ändra storlek)

Den ” Ändra storlek(Ändra storlek) ”, där du behöver ange nya mått, det vill säga bredd och höjd. Du kan ange mått i procent(procent) eller pixlar(pixlar) som du vill.

Dessutom låter den dig också anpassa sidförhållande(Bildförhållande) (Behåll eller sträcka(Sträcka) ). Om du vill kan du också lägg till stoppning(lägg till utfyllnad) till bilden och fyll bakgrunden på bilden med den valda färgen. Det tillåter också välja (Välj) interpolationsmetod(interpolationsteknik) och ändra bildupplösning(ändra bildupplösning) .

När du har konfigurerat dessa bildstorleksalternativ klickar du på OK.

Välj sedan utdatamappen där du vill spara de ändrade storleksbilderna och klicka sedan på ” Tillämpa(Använd) » för att starta processen med att ändra storlek på bilden.

Alla dina bilder kommer att ändras i storlek efter en tid och kommer att sparas på den plats du har angett i förväg.

BIMP kan också användas för att utföra en mängd andra funktioner, inklusive:

och mer.

Prova det och låt mig veta din feedback i kommentarerna.

I den här handledningen kommer jag att prata om hur du kan batch ändra storlek på bilder i GIMP. GIMP är ett populärt bildredigeringsprogram som du kan använda för att ändra eller skapa bilder. I allmänhet låter det dig redigera dina bilder en efter en, men det finns ett sätt att batch-ändra bilder i GIMP.

GIMP är ett utmärkt verktyg för att redigera vektor- och skalära bilder. Utöver befintliga funktioner stöder den även externa plugins för att förbättra dess funktionsuppsättning. Använda Batch Image Manipulation Plugin (BIMP), kan du också ändra storlek på bilder i GIMP. Vi kommer att ta reda på i den här artikeln om plugin och steg du behöver utföra för att ändra storlek på bilder i bulk med GIMP. Så, låt oss komma igång!

Hur man batcherar storlek på bilder med GIMP

Det allra första steget är att ladda ner och installera GIMP på din Windows 11/10-dator.

Efter det måste du ladda ner en extra plugin som kallas (). Denna plugin för GIMP kan laddas ner från alessandrofrancesconi.it. Ladda ner den och kör sedan installationsprogrammet för att konfigurera detta plugin med GIMP. När du är klar med att installera BIMP, starta om GIMP-applikationen.

Gå nu till Arkiv-menyn och där ser du ett “Batchbildsmanipulation“alternativ; Klicka på det.

I det nya dialogfönstret klickar du på Lägg till bilder knappen för att importera källbilderna som du vill ändra storlek på.

Hur man batcherar storlek på bilder med GIMP i Windows 10

Klicka nu på och tryck sedan på ändra storlek fungera.

En dialogruta för Ändra storlek öppnas där du behöver ange nya dimensioner, t.ex. bredd och höjd. Du kan ange mått i eller som du föredrar.

Förutom det låter den dig också anpassa Sidförhållande (Bevara eller Sträcka). Om du vill kan du också till bilden och fylla bakgrunden på bilden med en vald färg. Det låter dig också och .

När du har ställt in dessa bildstorleksalternativ klickar du på OK-knappen.

Välj sedan utdatamappen där du vill spara bilder med ändrad storlek och tryck sedan på tillämpa knappen för att starta batch-bildstorleksändring.

Alla dina bilder kommer att ändras i storlek inom en tid och kommer att sparas på din fördefinierade plats.

BIMP kan också användas för att utföra många fler andra funktioner som inkluderar:

och mer.

Prova det och låt mig veta din feedback i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button