Hur man översätter webbsidor i Chrome, Firefox och Edge

Alla webbplatser stöder inte flera språk och vi behöver ofta översättare för detta. Vi befinner oss ofta på vissa webbsidor med nödvändig information, men på ett annat språk. Även om webben Google Translate webbplats (Webbplats för Google Translate)» är det mest använda onlineöversättningsverktyget, vi måste kopiera och klistra in innehåll för att översätta det, vilket är nästan omöjligt för hela webbsidan.

Att översätta några meningar eller ett stycke skiljer sig från att översätta en hel webbsida. I det här inlägget kommer vi att lära oss hur man översätter en webbsida i olika webbläsare.

Översätt en webbsida i Chrome

Detta är det enklaste och snabbaste sättet Google Chrome . Du kan översätta en hel webbsida utan att klicka på många knappar. Du måste justera inställningarna lite och du är klar.

 1. Klick(Klicka) på de tre prickarna i det övre högra hörnet av webbläsaren.
 2. Gå till ” inställningar(Settingsà)”, scrolla ner och klicka på fliken “Avancerade inställningar”.
 3. Skrolla(Scrolla) ner och gå till ” Språk”(Språk) och klicka på det valda språket.
 4. Du kommer att se en flik som säger ” Föreslå en översättning av sidor som inte är på det språk du läser.”(Erbjud dig att översätta sidor som inte är på ett språk du läser.’)
 5. Klicka på knappen till höger och slå på den och du är klar. Nu varje gång du landar på en webbsida på ett främmande språk, Google erbjuder dig ett översättningsalternativ och du kan översätta hela webbplatsen med bara ett klick.
 6. Gå till webbsidan du vill översätta, högerklicka och välj ” Översätt(Översätt till engelsk(engelska) ” (eller det språk du väljer).

Översätt en webbsida i Firefox

Firefox har ingen översättningsfunktion som standard. Du kan dock lägga till så många språk som du behöver. För att lägga till ett nytt språk-

 1. Klick(Klicka) på menyknappen i webbläsarens övre högra hörn
 2. Gå till “Inställningar” och klicka på ” Välj i avsnittet “Språk och utseende”.(Välj i avsnittet Språk och utseende.)
 3. Välj(Välj) vilket språk du vill och klicka på OK.

För överföring till Firefox du måste installera tillägg Firefox översättning . Några av de mest populära tilläggen är − Google Translator för Firefox eller Till GoogleTranslate .

Översätt en webbsida i Edge

Microsoft Edge har inte heller automatisk översättningsfunktion och du måste använda tillägg för det. Du kan ladda ner tolk(översättare) för Microsoft Edge från Microsoft Store. Det låter dig översätta webbsidor till 60 olika språk. Bara(Bara) ladda ner och installera verktyget så ser du en ikon i webbläsarens övre högra hörn. Öppna webbsidan du vill översätta och klicka på ikonen; detta är det. Du kan välja ditt föredragna språk och anpassa verktyget för att översätta varje webbsida du besöker. Om inte hela webbplatsen kan du också välja texten du vill översätta och använda översättningsverktyget.

Fastän engelska språket(engelska) är den vanligaste språk(Språk) över hela världen föredrar många användare att läsa webbinnehåll på sitt eget språk. Metoderna som nämns ovan kan hjälpa dig att läsa ditt önskade webbinnehåll på ditt föredragna språk.

Hur kan jag översätta en fil PDF till engelska?

Google Dokument erbjuder översättning PDF – filer. Du måste ladda upp en fil PDF till disk Google och öppna den sedan (Google)Google Dokument(Google Dokument) . Sedan(Nästa) klicka på ” Verktyg(Verktyg)” och välj ” Översätt(Översätt) dokument”. Den här processen resulterar dock i ojämn formatering, så du måste fixa det.

Hur kan jag översätta en fil PDF på min telefon?

spela butik det finns många appar som översättare PDF-dokument(PDF-dokument), översättare filer(fil), Microsoft Translator och andra som lätt kan göra det. Se till att prova var och en och förstå vad som fungerar för dig. Se också till att kolla in recensionerna och betyget för appen.

Hur man översätter ett dokument till Adobe Acrobat ?

Adobe Acrobat erbjuder ingen direkt eller inbyggd översättningsmetod, men du kan använda metoden OCR . Det kommer först att skapa ett textdokument från PDF och sedan måste du använda valfri onlineöversättningstjänst för att konvertera dem till ditt språk. Tänk på att OCR fungerar, men inte perfekt, så se till att matcha texten med källdokumentet innan du översätter.

Alla webbplatser stöder inte flera språk, och vi behöver ofta översättare för det. Vi landar ofta på några av webbsidorna med vår nödvändiga information men på ett annat språk. Medan’ är det vanligaste onlineverktyget för översättning – vi måste kopiera och klistra in innehållet för att översätta det – vilket inte är praktiskt möjligt för hela webbsidan.

Att översätta några meningar eller ett stycke skiljer sig från att översätta hela webbsidan. I det här inlägget kommer vi att lära oss hur man översätter en webbsida till olika webbläsare.

Översätt webbsida i Chrome

Översätt en webbsida i Chrome, Firefox och Edge

Det är det enklaste och snabbaste i Google Chrome. Du kan översätta hela webbsidan utan att trycka på många knappar. Du måste justera inställningarna lite, och du är klar.

 1. Klicka på de tre prickarna i det övre högra hörnet av din webbläsare.
 2. Gå till Inställningar, scrolla ned och klicka på fliken “Avancerade inställningar”.
 3. Rulla ner och gå till Språk och klicka på ditt valda språk.
 4. Du kommer att se en flik som säger ‘Erbjud dig att översätta sidor som inte är på ett språk du läser.’
 5. Tryck på knappen till höger och slå PÅ den, och du är klar. Nu varje gång du landar på en webbsida med ett främmande språk kommer Google att erbjuda dig översättningsalternativet, och du kan översätta hela webbplatsen med bara ett klick.
 6. Gå till webbsidan du vill översätta, högerklicka och välj Översätt till engelska (eller ditt valda språk).

Översätt en webbsida i Firefox

Firefox har ingen översättningsfunktion som standard. Du kan dock lägga till det antal språk du vill ha. För att lägga till ett nytt språk

 1. Klicka på menyknappen i det övre högra hörnet av din webbläsare
 2. Gå till Inställningar och klicka på ‘Välj i avsnittet Språk och utseende’.
 3. Välj vilket språk du vill och klicka på OK.

För översättning i Firefox måste du installera Firefox Translation-tillägg. Några av de mest populära tilläggen är eller .

Översätt en webbsida i Edge

Microsoft Edge har inte heller någon automatisk översättningsfunktion, och du måste använda tilläggen för detsamma. Du kan ladda ner Translator för Microsoft Edge från Microsoft Store. Den låter dig översätta webbsidorna till 60 olika språk. Ladda bara ner och installera verktyget så ser du ikonen i det övre högra hörnet av din webbläsare. Öppna webbsidan du vill översätta och klicka på ikonen; det är allt. Du kan välja önskat språk och ställa in verktyget för att översätta varje webbsida du besöker. Om inte hela webbplatsen kan du också välja den text du vill översätta och använda verktyget för att översätta.

Även om engelska är det mest använda språket i världen, föredrar många användare att läsa webbinnehåll på sitt modersmål. De sätt som nämns ovan kan hjälpa dig att läsa det önskade webbinnehållet på ditt föredragna språk.

Hur kan jag översätta en PDF-fil till engelska?

Google Dokument erbjuder översättning av PDF-filer. Du måste ladda upp PDF-filen på Google Drive och sedan öppna den i Google Dokument. Klicka sedan på Verktyg och välj Översätt dokument. Den här processen resulterar dock i ojämn formatering så du måste fixa det.

Hur översätter jag en PDF-fil på min telefon?

Det finns många appar i PlayStore som PDF-dokumentöversättare, filöversättare, Microsoft Translator och andra som enkelt kan få detta gjort. Se till att prova var och en och förstå vad som fungerar för ditt fall. Se också till att titta på appens feedback och betyg.

Hur översätter jag ett dokument i Adobe Acrobat?

Adobe Acrobat erbjuder inte någon direkt eller integrerad översättningsmetod, men du kan använda OCR-metoden. Det kommer först att skapa ett textdokument från PDF:en, och sedan måste du använda valfri onlineöversättningstjänst för att konvertera dem till ditt språk. Var medveten om att OCR fungerar, men det är inte perfekt så se till att matcha texten med originaldokumentet innan översättning.

Relaterade Artiklar

Back to top button