Hur man organiserar Steam-spel med hjälp av kategorier

Du behöver inte organisera dina många videospel i Ånga , men det kan göra det mycket lättare att hitta dina spel och spåra dina framsteg. Tyvärr prioriterar inte klienten denna funktion, så vissa människor är omedvetna om att en sådan funktion faktiskt existerar.

Organisera(Organisera Steam) Steam-spel med kategorier

Vi är mycket förvånade över att inte många känner till kategorisektionen, trots det Ånga används av miljontals människor varje dag.

För de som kanske har lite kunskap om hur man organiserar sina spel i Ånga kommer den här artikeln att göra sitt bästa för att förklara hur du får jobbet gjort på enklast möjliga sätt. Bara(Bara) se till att Steam-klienten är installerad på din Windows 10-maskin och att du är inloggad och redo att gå. Processen är enkel:

  1. Öppna Steam och gå till Bibliotek > Spel.
  2. Högerklicka(Högerklicka) spel > Ställ in kategorier .
  3. Ge kategorin ett namn.
  4. Klicka på Lägg till kategori.
  5. Klicka på OK.

När du är klar kommer du enkelt att kunna hitta dina spel eftersom det är vad den här funktionen är designad för.

Gå till avsnittet ” Spel(Spel)” och ange kategorier.(Ange kategorier)

Det första steget du bör ta är att starta klienten Ånga och därifrån gå till ” Bibliotek(Bibliotek) » > « Spel(Spel) ” .

Efter att ha slutfört detta steg är planen att välja de spel du behöver lägga till i en eller flera kategorier.

Organisera dina Steam-spel med kategorier

Nu, för att ställa in kategorin, högerklicka på ditt föredragna spel och välj sedan ” Lägg till(Lägg till) till” och tryck sedan på ” Ny kollektion”(Ny samling) och se till att ge kategorier(Kategori)namn för att skilja det från andra om du bestämmer dig för att skapa fler. Björn(Bear) Tänk på att titlar är begränsade till 32 tecken.

När du är klar klickar du på ” Skapa samling»(Skapa samling) , klicka sedan på ” OK(OK) » för att avsluta processen.

Björn(Tänk på) att om du redan har befintliga kategorier så behöver du inte skapa en ny när du lägger till spel. En kategori kan innehålla hundratals spel, så tänk på det innan du skapar ett gäng onödiga kategorier.

Läsa(Läs) : Bästa Steam-tips och tricks du behöver veta.

Var kommer kategorierna att visas?

Dina kategorier kommer att visas i din spellista, så användare ska inte ha några problem att hitta dem när de vill spela ett visst videospel. Dessutom, om det är dags att bli av med en kategori, ta helt enkelt bort alla spel från den och kategorin försvinner omedelbart.

Jag hoppas att detta hjälper dig att organisera dina spel bättre på Steam(Steam).

Organisera dina många videospel Ånga är inget du behöver göra, men att göra det kan göra det mycket lättare att hitta dina spel och hålla reda på dina framsteg. Tyvärr placerar inte klienten denna funktion i framkant, därför har vissa människor ingen aning om att en sådan funktion faktiskt existerar.

Organisera Steam-spel med kategorier

Vi är ganska förvånade över att inte många känner till kategorisektionen trots de miljontals människor som använder Steam dagligen.

För dem som kanske har lite kunskap om hur man organiserar sina spel på Steam, kommer den här artikeln att göra sitt bästa för att förklara hur man får jobbet gjort på de enklaste sätten. Se bara till att Steam-klienten är installerad på din Windows 10-dator och att du är inloggad och redo att gå. Processen är enkel:

  1. Öppna Steam och gå till Bibliotek > Spel
  2. Högerklicka på spelet > Ange kategorier.
  3. Ge kategorin ett namn.
  4. Klicka på Lägg till kategori.
  5. Tryck på OK.

När du är klar bör du kunna hitta dina spel med lätthet eftersom det är vad funktionen är designad för.

Gå till avsnittet Spel och Ange kategorier

Det första steget du måste göra är att starta Steam-klienten och därifrån navigera till Bibliotek > Spel.

Efter att ha gjort detta steg är planen att välja de spel som behövs för att lägga till i en eller flera kategorier.

Organisera Steam-spel med kategorier

Nu, för att ställa in en kategori, högerklicka på det föredragna spelet, välj sedan Lägg till, och därifrån klickar du på Ny kollektion och se till att ge kategorin ett namn för att skilja den från andra om du väljer att skapa fler. Tänk på att titlar är begränsade till 32 tecken.

När du är klar klickar du på Skapa samlingtryck sedan på OK för att slutföra processen.

Tänk på att om du har redan existerande kategorier så finns det ingen anledning att skapa en ny när du lägger till spel. En enda kategori kan rymma hundratals spel, så håll det i dina tankar innan du skapar massor av onödiga kategorier.

läsa: Bästa Steam-tips och tricks du behöver veta.

Var visas kategorier?

Dina kategorier kommer att dyka upp i din lista över spel, därför bör användare inte ha några problem att hitta dem när de vill spela ett visst videospel. Dessutom, om det är dags att bli av med en kategori, ta helt enkelt bort alla spel från den, och kategorin försvinner direkt.

Hoppas detta hjälper dig att bättre organisera dina Steam-spel.

Relaterade Artiklar

Back to top button