Hur man öppnar TSV-filer på Windows 10 PC

I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du öppnar och visar exporterade . Filer TSV på PC (TSV)Windows 10 använder sig av excel . Du kan också använda gratis program för filvisning TSV eller onlineverktyg. (TSV)TSV eller (TSV)värde filer(Värdefiler) , tabbavgränsad, innehåller textdata som kan konverteras till kalkylbladsformat. En tabbavgränsad värdefil är ett enkelt textformat för att lagra data i en tabellstruktur.

Öppna TSV-filer på Windows 10 PC

Fil .TSV kan inte öppnas direkt i editorn excel. Standardprogram för att öppna filer TSV är en textredigerare. Alltså, om du behöver innehållet i en fil .TSV i kalkylbladsformat måste du importera data. Eftersom filen inte kan öppnas .TSV direkt i editorn excel öppnar du programmet Microsoft excel och skapa en tom fil.

 • Öppna en tom Excel-arbetsbok
 • Välj fliken “Data”.
 • Klicka på knappen Från text/CSV.
 • Öppna tsv-filen
 • Klicka på “Importera”.
 • Kontrollera detaljerna och välj Ladda ner
 • Slutligen väljer du Stäng och ladda ner.

Följ den detaljerade proceduren för att extrahera data från en fil .TSV :

ett] Klick(Klicka) på cellen som du vill klistra in data från. För att underlätta förklaringen har jag valt cell A1.

2]Gå till fliken ” Data “och i avsnittet” (Data)Få och transformera data(Hämta och transformera data) » välj « Från Text/CSV » .

3] Hitta (Bläddra).TSV-fil(.TSV) och öppna den. Betala(Vänligen) notera att du måste välja “Alla filer”(Filer) eftersom formatet .TSV ingår inte i de vanliga alternativen.

4]Klicka på Importera.

5] Kolla upp(Kontrollera) de visade data och efter att ha kontrollerat formatet välj ” Ladda ner(Ladda) » .

Hur man öppnar TSV-filer på Windows 10 PC

7]Uppgifterna kommer att replikeras i arket excel i form av tabeller.

Så var det med Microsoft excel men du kan visa denna data med andra filvisare TSV.

Gratis programvara för filvisning TSV och onlineverktyg(TSV)

Till att börja med kan .TSV-filer ses i alla textredigerare som t.ex Anteckningsbok(Anteckningsblock), anteckningsblock och Microsoft Word . Problemet är dock att de inte organiserar data i ett kalkylblad eller tabellformat. Hela poängen med att skapa en .TSV-fil är att data ska vara i .TSV-format. Här är några fler gratisappar som hjälper dig:

 1. Apache OpenOffice
 2. libreoffice
 3. Microsoft Excel online
 4. Google Kalkylark.

1]Apache OpenOffice

OpenOffice är ett av de mest populära alternativen Microsoft Office . Den kan perfekt användas för att öppna .TSV-filer. Detta är en klassisk programvara som har funnits på marknaden i över ett decennium.

2]LibreOffice

LibreOffice är kanske det närmaste du kan komma vad du kan komma från premiummjukvara. Microsoft Office . libreoffice – ett bra alternativ för att öppna filer .TSV.

3]Microsoft Excel Online

Microsoft Office Online är en gratisversion Microsoft excel , som kan nås online. Den har nästan samma funktionalitet som skrivbordsversionen och är värt ett försök för att öppna .TSV-filer.

4]Google Sheets

Google Kalkylark(Google Sheets) är ett mycket populärt onlinealternativ. Microsoft excel , och det är ganska komplex programvara. Du kan öppna .TSV-filer genom den. Den kan nås här (här) .

Snälla du(Vänligen) låt oss veta om du har några ytterligare förslag i kommentarsfältet.

I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du öppnar och visar exporterade .TSV-filer på Windows 10 PC med Excel. Du kan också använda gratis programvara för TSV-filvisning eller onlineverktyg. TSV eller Tab-Separated Value Files innehåller textdata som kan konverteras till kalkylarksformat. En tabellseparerad värdefil är ett enkelt textformat för att lagra data i en tabellstruktur.

Öppna TSV-filer på Windows 10 PC

En .TSV-fil kan inte öppnas direkt i en Excel-redigerare. Standardapplikationen för att öppna TSV-filer är en textredigerare. Således, om du behöver innehållet i en .TSV-fil i kalkylarksformat, måste du importera data. Eftersom det inte är möjligt att öppna en .TSV-fil direkt i en Excel-redigerare, öppna Microsoft Excel-applikationen och skapa en tom fil.

 • Öppna en tom Excel-arbetsbok
 • Välj fliken Data
 • Klicka på knappen Från text/CSV
 • Öppna TSV-filen
 • Klicka på Importera
 • Verifiera data och välj Ladda
 • Välj slutligen Stäng och ladda.

Följ den detaljerade proceduren för att hämta data från .TSV-filen:

1]Klicka på den cell från vilken du vill infoga data. För att underlätta förklaringen valde jag cell A1.

2]Gå till Data fliken och i Hämta och transformera data avsnitt, välj Från Text/CSV.

Hur man öppnar TSV-filer

3]Bläddra i .TSV-filen och öppna den. Observera att du måste välja alternativet från rullgardinsmenyn till Alla filer eftersom .TSV-format inte är bland de vanliga alternativen.

4]Klicka på Importera.

5]Kontrollera de visade data och efter att ha verifierat formatet, välj ladda.

Hur man öppnar TSV-filer på Windows 10 PC

7]Data replikeras på Excel-arket i form av tabeller.

Detta var situationen med Microsoft Excel, men du kan även se dessa data med andra TSV-filvisare.

Gratis TSV-filvisarprogram och onlineverktyg

Till att börja med kan .TSV-filer visas i alla textredigerare som Anteckningar, Wordpad och Microsoft Word. Men problemet är att de inte organiserar data i kalkylblad eller tabellformat. Hela poängen med att skapa en .TSV-fil är att se till att data är i .TSV-format. Här är några andra gratisappar som hjälper dig:

 1. Apache OpenOffice
 2. libreoffice
 3. Microsoft Excel online
 4. Google ark.

1]Apache OpenOffice

OpenOffice är ett av de mest populära alternativen till Microsoft Office. Den kan användas för att öppna .TSV-filer. Detta är klassisk programvara och har funnits på marknaden i mer än ett decennium.

2]LibreOffice

LibreOffice är kanske det närmaste du kan komma till den annars premium Microsoft Office-mjukvaran. För att öppna .TSV-filer är LibreOffice ett utmärkt alternativ.

3]Microsoft Excel Online

Microsoft Office Online är en gratisversion av Microsoft Excel som kan nås online. Den har nästan samma funktionalitet som skrivbordsversionen och är värd att prova för att öppna .TSV-filer.

4]Google Sheets

Google Sheets är ett mycket populärt onlinealternativ till Microsoft Excel och det är en ganska sofistikerad programvara. Du kan öppna med .TSV-filer genom den. Den kan nås här.

Låt oss veta om du har några ytterligare förslag i kommentarsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button