Hur man öppnar skärmtangentbordet på Mac

Det finns flera anledningar till varför du skulle vilja använda det virtuella eller skärmtangentbordet på din Mac .

 • Du behöver en tillgänglighetsfunktion.
 • Ditt tangentbord är vingligt och du är inte redo att byta ut det.
 • Din Mac inställt på ett språk du inte talar.
 • Ditt tangentbord har trasiga tangenter.
 • Du behöver ett enklare sätt att skriva in text, lägga till emojis i dina meddelanden eller navigera i macOS.

Skärmtangentbord på din Mac Ger även anpassningsbara navigeringsfunktioner för att göra det enklare att använda dina favoritappar och RTF-förslag.

I den här guiden går vi igenom stegen du behöver ta för att öppna tangentbordet på skärmen Mac kör macOS Big Sur , Catalina , Mojave och High Sierra .

Åtkomst till tangentbordet på skärmen via tillgänglighetsinställningar(Få åtkomst till skärmtangentbordet via tillgänglighetsinställningar)

Processen att öppna tangentbordet på skärmen på Mac något annorlunda beroende på version av macOS.

Du kan öppna tangentbordet på skärmen genom inställningarna tillgänglighet(Tillgänglighet) genom att göra följande.

 1. Välj Apple-menyn(Apple-menyn) » > “Systeminställningar”(Systeminställningar) .

 1. Välj Tillgänglighet.(Tillgänglighet.)

 1. Välj Tangentbord(tangentbord) .

 1. Välj Universellt tangentbord(Tillgänglighetstangentbord) .

 1. Välj “Aktivera dedikerat tangentbord”(Aktivera tangentbord för tillgänglighet) .

 1. För att stänga tangentbordet på skärmen, välj X (stäng-ikonen) i dess övre vänstra hörn. Eller välj ” Äppelmeny(Apple-menyn) » > « Systeminställningar(Systeminställningar) » > Tillgänglighet > « Tangentbord(tangentbord) » > « Tillgänglighetstangentbord (Tillgänglighetstangentbord)»(Tillgänglighet) och avmarkera ” Aktivera specialtangentbord(Aktivera tillgänglighetstangentbord) funktioner”.

 1. Du kan dra i hörnet av tangentbordet på skärmen för att göra det större eller mindre. Du kan också välja ” Panelalternativ(Panelalternativ)” och avmarkera ” ändra storlek proportionellt(Ändra storlek proportionellt) » för att ändra storlek på tangentbordet utan att bibehålla bildförhållandet.

 1. Klicka på knappen Panelalternativ(Panelalternativ)” för att ändra utseendet på tangentbordet, ställa in inställningar eller aktivera eller inaktivera dröjsmål(Vänta).

Notera(Notera) . Om du bestämmer dig för att dölja eller dämpa tangentbordet på skärmen efter en period av inaktivitet, kan du hålla muspekaren över det genomskinliga tangentbordet för att göra det fullt synligt. Om tangentbordet är dolt, flytta pekaren så kommer tangentbordet att dyka upp på skärmen igen.

Öppna tangentbordet på skärmen på inloggningsskärmen. (Öppna skärmtangentbordet från inloggningsskärmen)

Du kan aktivera vissa tillgänglighetsalternativ i inloggningsfönstret på Mac . På så sätt kan du logga in på din dator, speciellt om du har ett felaktigt tangentbord.

 1. Välj Apple-menyn(Apple-menyn) » > “Systeminställningar”(Systeminställningar) .

 1. Välj Användare och grupper(Användare & grupper) .

 1. Välj låsa(lås) längst ned på skärmen för att låsa upp den och ange dina administratörsuppgifter. Alternativt, om din Mac stöder det, använd äpple klocka eller touch ID att låsa upp den.

 1. Välj Inloggningsalternativ(Inloggningsalternativ) .

 1. Välj hjälpmedelsalternativen(Hjälpmedelsalternativen).

 1. Välj till exempel de tillgänglighetsalternativ du vill aktivera i inloggningsfönstret Tillgänglighet för tangentbord(Tillgänglighetstangentbord) , Skala(Zooma) , Kladdiga nycklar(Sticky Keys) , Keys möss(Mustangenter) , Långsamma tangenter(Långsamma tangenter) eller Dubbning . Alla som använder Mac kan använda dessa alternativ.

 1. Välj Tillämpa(Ansök) för att ändringarna ska träda i kraft.

Notera(Notera) . Alla som använder din Mac kan använda kortkommandon Alternativ+Kommando+F5 för att tillfälligt aktivera eller inaktivera tillgänglighetsalternativ i inloggningsfönstret.

De kan också snabbt trycka Tryck på ID tre(peka på ID tre) gånger för att visa ” Tillgänglighetsgenvägar” om din (Genvägar för tillgänglighet)Mac eller Magiskt tangentbord det finns touch ID-funktion(TouchID) .

Öppna tangentbordet på skärmen med kortkommandon(Öppna skärmtangentbordet med kortkommandon)

Du kan använda kortkommandon om du vill ha snabbare åtkomst till tangentbordet på skärmen.

 1. Klick Alternativ + kommando + F5 .

 1. Välj Universellt tangentbord(Tillgänglighetstangentbord) .

 1. Välj Redo(Gjort) .

Öppna tangentbordet på skärmen med hjälp av inmatningsmenyn(Öppna tangentbordet på skärmen med inmatningsmenyn)

Meny inmatning(Input Menu) visas uppe till höger i menyraden på din Mac och ger enkel tillgång till medel tangentbordsvy(Keyboard Viewer), tittare tecken(Character Viewer) och ingående indatakällor. Det ger också ett snabbt sätt att växla mellan dessa funktioner. När du lägger till ingångskällor, inmatningsmenyn.(Inmatningsmeny)

 1. Välj en ikon inmatningsmenyn(Inmatningsmeny) .

 1. Välj “Visa tangentbordsvisare”(Visa tangentbordsvisare) .

Om ikonen inmatningsmenyn(Input Menu) saknas i menyraden, följ dessa steg för att aktivera det.

 1. Välj Apple-menyn(Apple-menyn) » > “Systeminställningar”(Systeminställningar) .

 1. Välj Tangentbord(tangentbord) .

 1. Välj ” Ingångskällor(Indatakällor)”.

 1. Välj ” Visa inmatningsmeny” i menyraden(Visa inmatningsmenyn i menyraden) .

Skaffa ett externt USB-tangentbord(Få ett externt USB-tangentbord)

Du kan använda extern USB -tangentbord istället för din Macs tangentbord. Flera tangentbord fungerar med macOS och ger bra övergripande prestanda beroende på dina önskemål.

Att välja ett tangentbord för din Mac , var uppmärksam på byggkvaliteten, kompatibiliteten, bekvämligheten och lättheten att skriva i allmänhet. Välj också ett av våra bästa trådlösa tangentbord för Mac (bästa trådlösa tangentbord för Mac).

Om du har problem med att använda din Macs tangentbord eller behöver använda tillgänglighetsfunktioner kan tangentbordet på skärmen vara till stor hjälp.

Om du använder Windows, kolla in våra guider om hur du aktiverar ett skärmtangentbord på Windows 10 och de bästa mekaniska tangentborden du kan använda på din PC.

Det finns flera anledningar till varför du vill använda det virtuella tangentbordet eller skärmtangentbordet på din Mac.

 • Du behöver en tillgänglighetsfunktion.
 • Ditt tangentbord är trasigt och du är inte redo att byta ut det.
 • Din Mac är inställd på ett språk du inte kan.
 • Ditt tangentbord har trasiga tangenter.
 • Du behöver ett enklare sätt att skriva in text, lägga till emojis i dina meddelanden eller navigera i macOS.

Skärmtangentbordet på din Mac har också anpassningsbara navigeringsfunktioner som gör det lättare att använda dina favoritappar och avancerade skrivförslag när du skriver in text.

I den här guiden tar vi upp stegen du bör ta för att öppna tangentbordet på skärmen på en Mac som kör macOS Big Sur, Catalina, Mojave och High Sierra.

Få åtkomst till skärmtangentbordet via tillgänglighetsinställningar

Processen för att öppna skärmtangentbordet på en Mac skiljer sig något beroende på macOS-versionen.

Du kan öppna tangentbordet på skärmen via tillgänglighetsinställningarna genom att följa stegen nedan.

 1. Välj äppelmeny > Systeminställningar.

 1. Välj tillgänglighet.

 1. Välj Tangentbord.

 1. Välj Tillgänglighetstangentbord.

 1. Välj Aktivera tillgänglighettangentbord.

 1. För att stänga tangentbordet på skärmen, välj X (stäng-ikonen) i dess övre vänstra hörn. alternativ, välj äppelmeny > Systeminställningar > tillgänglighet > Tangentbord > Tillgänglighetstangentbord och välj Aktivera tillgänglighettangentbord alternativ.

 1. Du kan dra ett hörn av tangentbordet på skärmen för att göra det större eller mindre. Du kan också välja Panelalternativ och avmarkera rutan bredvid Ändra storlek proportionellt för att ändra storlek på tangentbordet utan att behålla proportioner.

 1. Välj Panelalternativ för att ändra utseendet på tangentbordet, ställa in inställningar eller vända sig till Bo på av.

notera: Om du väljer att dölja eller tona ut tangentbordet på skärmen efter en period av inaktivitet, kan du flytta pekaren över det genomskinliga tangentbordet för att göra det fullt synligt. Om tangentbordet är dolt flyttar du pekaren så kommer tangentbordet att dyka upp på skärmen igen.

Öppna skärmtangentbordet från inloggningsskärmen

Du kan aktivera specifika tillgänglighetsalternativ i inloggningsfönstret på din Mac. På så sätt kan du logga in på din dator, speciellt om du har ett felaktigt tangentbord.

 1. Välj äppelmeny > Systeminställningar.

 1. Välj Användare och grupper.

 1. Välj låsa längst ned på skärmen för att låsa upp den och ange dina administratörsuppgifter. alternativt, om din Mac stöder det, använd din Apple Watch eller Touch ID för att låsa upp den.

 1. Välj Inloggningsalternativ.

 1. Välj Hjälpmedelsalternativen.

 1. Välj de tillgänglighetsalternativ du vill aktivera i inloggningsfönstret, som Tillgänglighetstangentbord, Zoom, Sticky Keys, Mustangenter, Långsamma tangenter eller VoiceOver. Alla som använder Mac kan använda dessa alternativ.

 1. Välj tillämpa för att genomföra ändringarna.

notera: Alla som använder din Mac kan använda ett kortkommando Alternativ+Kommando+F5 för att tillfälligt aktivera eller inaktivera tillgänglighetsalternativen i inloggningsfönstret.

De kan också snabbt trycka på Touch ID tre gånger för att visa panelen Accessibility Shortcuts om din Mac eller Magic Keyboard har Touch ID-alternativet.

Öppna skärmtangentbordet med kortkommandon

Du kan använda kortkommandon om du vill ha snabbare åtkomst till tangentbordet på skärmen.

 1. Tryck Alternativ + kommando + F5.

 1. Välj Tillgänglighetstangentbord.

 1. Välj Gjort.

Öppna tangentbordet på skärmen med hjälp av inmatningsmenyn

Inmatningsmenyn visas längst upp till höger i menyraden på din Mac och innehåller enkel åtkomst till tangentbordsvisaren, teckenvisaren och aktiverade indatakällor. Det ger också ett snabbt sätt att växla mellan dessa funktioner. När du lägger till ingångskällor väljs Input Menu automatiskt.

 1. Välj inmatningsmenyn ikon.

 1. Välj Visa tangentbordsvisare.

Om ikonen Input Menu inte finns i menyraden, följ stegen nedan för att aktivera den.

 1. Välj äppelmeny > Systeminställningar.

 1. Välj Tangentbord.

 1. Välj Ingångskällor flik.

 1. Välj Visa inmatningsmenyn i menyraden.

Skaffa ett externt USB-tangentbord

Du kan skaffa ett externt USB-tangentbord att använda istället för din Macs tangentbord. Flera tangentbord fungerar med macOS och erbjuder bra övergripande prestanda, beroende på dina preferenser.

När du väljer ett tangentbord för din Mac, kontrollera byggkvalitet, kompatibilitet, komfort och den övergripande skrivupplevelsen. alternativt, välj bland våra bästa trådlösa tangentbord för Mac.

Oavsett om du har problem med att använda din Macs tangentbord eller om du behöver använda tillgänglighetsalternativen, kan tangentbordet på skärmen vara till stor hjälp.

Om du använder Windows, kolla in våra guider om sätt att aktivera ett skärmtangentbord på Windows 10 och de bästa mekaniska tangentborden du kan använda med din PC.