Hur man öppnar RAR-filer i Windows 10

Kan Windows 11/10 öppna filer RAR? Ja, Windows 11/10 kan öppna filer RAR. Hur(Bara) och alla andra komprimerade filer, filer RAR är en egenutvecklad arkivfil som stöder datakomprimering, felåterställning och filsammanslagning. Även om du kan öppna RAR-filer(RAR-filer) till Windows 11/10 , de stöds inte som standard. Vi måste använda gratis komprimeringsprogram från tredje part för att dekomprimera filen RAR för att extrahera alla filer och mappar i den. Standard Windows känner inte igen filformatet RAR.

Om du undrar varför det fanns ett behov av en annan komprimeringsteknik? Det handlar om funktionalitet. huvudprogramvara, RAR Lab som kan hantera filer RAR erbjuder många funktioner, inklusive förbättrad komprimering, möjligheten att dela komprimerade filer och sedan slå samman dem, en högre säkerhetsfunktion och så vidare.

Du kan ladda ner programvaran från RAR-laboratorier(RAR Lab) och packa upp, men det fortsätter att uppmana dig att köpa programvaran. Det bästa alternativet är 7-Zip . Den stöder filer WIM, arkiv (WIM)RAR5 filer UEFI BIOS ext2/ext3/ext4 bilder, bilder GPT , VMDK , VDI och en fil QCOW2 .

Hur man öppnar filer rar in (RAR)Windows 11/10

Öppna RAR-filer i Windows 10.

 1. Ladda ner och installera 7-Zip.
 2. Öppna platsen för din .rar-fil och högerklicka på den.
 3. Hitta snabbmenyn märkt “7-Zip”.
 4. Sväva(Håll muspekaren över den) och välj “Extrahera filer”.
 5. I nästa fönster kan du välja sökväg
 6. Ange lösenordet om filen RAR skyddade och andra alternativ.

Kan Windows 10 öppna RAR-filer

Lista över annan gratis programvara som kan öppna filer RAR:

 1. Extrahera nu: Den största fördelen med att använda den här programvaran är att den snabbt och enkelt kan extrahera innehållet i flera arkivfiler – allt på samma gång.
 2. PeaZip är ett gratis uppackningsprogram RAR för (RAR)Microsoft Windows , linux och BSD Med GUI(gui). Den stöder både gamla och nya filformat RAR.
 3. RAR Opener är en Windows Store-applikation som kan öppna populära arkiv som t.ex RAR 7Z, blixtlås , tjära , LZH etc.
 4. Unarchiver också(Unarchiver) är ett gratis uppackningsprogram RAR och andra format.
 5. Du kan också extrahera RAR-filer på Windows 10 med dessa gratis Microsoft Store-appar (extrahera RAR-filer på Windows 10 med dessa gratis Microsoft Store-appar) .

Alltså filerna rar in (RAR)Windows 10 du kan öppna gratis och inte betala någonting. Det är dock mycket möjligt att du kommer att missa den utökade funktionaliteten i originalprogramvaran. Så om du inte behöver professionell filhantering RAR skapa och dela ner dem, de kostnadsfria alternativen är mer än tillräckligt för att få jobbet gjort.

Vilken applikation är bäst för filer RAR Windows 11/10?

Att öppna RAR-filer(RAR-filer) till Windows winzip , WinRAR , PeaZip 7 – Blixtlås(7-Zip) är några av de bästa verktygen som finns.

Varför kan inte Windows öppna RAR-filer?

Du kanske inte kan öppna filer RAR följande skäl:
1]Filen i fråga RAR är skadad eller ogiltigt.(RAR)

2]Det finns ingen programvara på din dator som kan öppna eller stödja filer RAR.

Läs mer: (Läs nästa:) Hur öppnar man CFG-filer?

Kan Windows 11/10 öppna RAR-filer? Ja, Windows 11/10 kan öppna RAR-filer. Precis som alla andra komprimerade filer är RAR-filer proprietära arkivfiler som stöder datakomprimering, felåterställning och filspännande. Medan du kan öppna RAR-filer i Windows 11/10, det stöds inte som standard. Vi måste använda gratis komprimeringsprogram från tredje part för att packa upp en RAR-fil för att extrahera alla filer och mappar i den. Som standard känner inte Windows igen RAR-filformat.

RAR-format som inte stöds i Windows

Om du undrar varför det fanns ett behov av en annan komprimeringsteknik? Det handlar om funktionalitet. Den primära programvaran, RAR Lab som kan hantera RAR-filer erbjuder massor av funktionalitet inklusive bättre komprimering, möjligheten att dela komprimerade filer och senare sammanfoga dem igen, högre säkerhetsfunktion och så vidare.

Du kan ladda ner programvaran från RAR Lab och avarkivera, men den uppmanar dig hela tiden att köpa programvaran. Ett bättre alternativ är 7-Zip. Den stöder WIM-filer, RAR5-arkiv, UEFI BIOS-filer, ext2/ext3/ext4-bilder, GPT, VMDK, VDI-bilder och QCOW2 för singelfiler.

Hur man öppnar RAR-filer i Windows 11/10

Öppna RAR-filer i Windows 10

 1. Ladda ner och installera 7-Zip.
 2. Öppna platsen för din .rar-fil och högerklicka på den.
 3. Leta efter en kontextmeny som säger “7-Zip”.
 4. Håll musen över den och välj extrahera filer.
 5. I nästa fönster kan du välja en sökväg
 6. Ange ett lösenord om RAR-filen är skyddad och andra alternativ.

Kan Windows 10 öppna RAR-filer

Lista över annan gratis programvara som kan öppna RAR-filer:

 1. Extrahera nu: Den största fördelen med att använda den här programvaran är att den kan extrahera innehållet i flera arkivfiler snabbt och enkelt – allt på samma gång
 2. PeaZip är en gratis RAR-unarchiver för Microsoft Windows, Linux och BSD, med GUI. Den stöder både gamla och nya RAR-filformat
 3. RAR Opener är en Windows Store-app som kan öppna populära arkiv som RAR, 7Z, ZIP, TAR, LZH, etc.
 4. Unarchiver är också en fri programvara unarchiver för RAR och andra format.
 5. Du kan också extrahera RAR-filer på Windows 10 med dessa gratis Microsoft Store-appar.

Så det är möjligt att öppna RAR-filer på Windows 10 gratis och utan att betala någonting. Det är dock möjligt att du missar den utökade funktionaliteten i originalprogramvaran. Så om du inte behöver hantera, skapa och dela RAR-filer professionellt, är de kostnadsfria alternativen mer än tillräckligt för att få jobbet gjort.

Vilken app är bäst för RAR-filer Windows 11/10?

För att öppna RAR-filer på Windows är WinZip, WinRAR, PeaZip, 7-Zip några av de bästa verktygen.

Varför kan inte Windows öppna RAR-filer?

Du kanske inte kan öppna RAR-filer på grund av följande orsaker:
1]RAR-filen i fråga är korrupt eller ogiltig.

2]Din dator har ingen programvara som kan öppna eller stödja RAR-filer.

Läs nästa: Hur öppnar man CFG filer?

Relaterade Artiklar

Back to top button