Hur man öppnar portarna på ett Huawei HG8245Q2-modem – enkelt och snabbt

Internet är en teknik som har revolutionerat livet för alla människor i världen idag. Tack vare honom har vi verktyg som t.ex sociala nätverk e-post, möjligheten att ladda upp filer och mer.

Livet skulle vara väldigt annorlunda om denna teknik inte fanns i vår makt eftersom den direkt eller indirekt påverkar många områden. Ett av de områden där detta påverkar mycket är i spel och i synnerhet de som är online.

I den här världen är det viktigt att ha en snabbt internet eftersom det kan vara skillnaden mellan att förlora eller vinna ett spel. Det är därför spelare väljer att konfigurera sitt modem till optimera sin internetanslutning.

Denna konfiguration uppnås genom att öppna de nödvändiga portarna på din modem och på så sätt slipper du problem med din internetuppkoppling. Och vi kommer att visa dig hur du gör denna konfiguration i ett av de mest populära modemen som är HG8245Q2 från Huawei.

Vilka portar har ett modem?

Innan vi börjar med förklaringen, låt oss prata om portar på ditt modem, eftersom många vet inte så mycket om det. På så sätt kommer du att ha tillräckligt med information för att bättre förstå proceduren som vi kommer att visa dig härnäst i guiden.

Tekniken som tillåter din uppkoppling är ganska komplex om du inte är involverad i telekommunikationsvärlden, så vi ska försöka förklara det för dig på bästa sätt. Denna teknik fungerar enligt följande: Internetsignalen avkodas av ditt modem och distribueras via Wi-Fi via din hemrouter.

Detta kräver i sin tur att kanalerna skickar och tar emot olika informationspaket från enheter som är anslutna till ditt nätverk. Och det är där modemets portar kommer in och fungerar som kanaler som router Begagnade för att ta emot och skicka denna information.

Alla routrar har totalt 65536 portar som tjänar olika uppgifter som gör att du alltid har den bästa signalkvaliteten. Men att ha alla öppna kan göra din signal i dina spel otillräcklig, så det är lämpligt att bara ha de nödvändiga öppna.

Och det är vad vi ska visa dig härnäst, vi ska lära dig det rätta sättet att konfigurera din router att bara ha de nödvändiga portarna öppna. Så du kan alltid räkna med den bästa signalkvaliteten på din PC så att du inte har några problem i dina onlinespel. Du kan också lära dig konfigurera ett trådlöst modem .

Hur öppnar man portar på modemet?

Proceduren för att öppna portarna på ditt Huawei-modem är mycket enkel, du behöver bara följa stegen som vi kommer att visa dig nedan. Så följ denna guide mycket noggrant för att inte göra några misstag och för att kunna öppna dina portar utan problem.

Steg 1

Det första du ska göra är att gå till din webbläsare och ange följande kommando för att ange din modemkonfiguration “192.168.100.1”. Väl inne anger du användarnamnet och lösenordet som du använde för att ställa in modemet för första gången. Om du inte kan komma åt det är det viktigt att känna till märket och modellen på din router .

Väl där hittar du en bar med flera konfigurationsalternativ högst upp, så gå till den som heter “Transmission Rules”. I det här avsnittet ska du gå till alternativet som heter “Konfigurera portmappning” så att du kan göra de ändringar du behöver.

2:a steget

Nästa sak du behöver göra är att lägga till en ny inställning du behöver bara klicka där det står “ny” för att börja skapa den. Efter det kommer flera sektioner att dyka upp som du kan konfigurera, vi rekommenderar att du inte ändrar typ av konfiguration eftersom processen kommer att vara manuell.

Nästa sak blir att lägga till ett namn till konfigurationen och värdet på servern som tilldelats din Internetanslutning och “Protokollet” som routern måste följa. Efter det återstår det bara att tilldela de interna eller externa portarna som du vill aktivera i ditt nätverk i sektionerna “Postnummer inre” och “Externt anknytningsnummer”.

Med detta har vi redan kommit till slutet av guiden för att korrekt konfigurera portarna på din router, du behöver bara spara konfigurationen genom att tillämpa den.

Relaterade Artiklar

Back to top button