Hur man öppnar länkar för nyheter och intressen i Chrome eller Firefox; inte Edge

För några dagar sedan Microsoft meddelade lanseringen av en ny funktion ” Nyheter och intressen»(Nyheter och intressen) för Windows 10 . Även om denna funktion tillkännagavs i januari(januari) i år har folk kunnat få det just nu.

Nyheter och intressen är i grunden en praktisk nyhetsflödeswidget som sitter i aktivitetsfältet och ger dig de senaste och bästa kategorierna du tycker är intressanta. Den förväntas offentliggöras efter Patch Update på tisdag nästa månad. Enligt min åsikt kommer detta i slutändan att underlätta många människors arbete, eftersom alla nyheter som människor vill vara med i tid kommer att finnas till deras omedelbara förfogande.

Det enda som kan irritera användare är att alla länkar som öppnas med detta nya tillägg kommer att öppnas i Microsoft Edge , oavsett användarens standardwebbläsare. Även om detta kanske inte verkar vara ett problem för dig, om Microsoft Edge är din standardwebbläsare, kan detta vara om du har angett någon annan webbläsare som din standardwebbläsare. Idag kommer vi att diskutera hur användare kan öppna länkar från Nyheter(Nyheter) och intressen i standardwebbläsaren, om Google Chrome , Mozilla Firefox eller någon annan.

Öppna länkar “Nyheter”(Nyheter) och ” Intressen(Intressen)” i standardwebbläsaren.

Denna process kräver att du laddar ner en tredje parts applikation som heter EdgeDeflector vars namn talar för sig självt i sammanhanget. EdgeDeflector är ett program med öppen källkod som låter dig öppna länkar i den webbläsare du väljer och därigenom åsidosätta programmets inställning att använda Microsoft Edge för det här syftet. Dess användning är inte begränsad till ” Nyheter(Nyheter) och intressen(Ränta)” i verktygsfältet; funktioner som Cortana kan också använda den.

Allt du behöver göra för att förhindra att länkar öppnas Microsoft Edge även om din favoritwebbläsare är det Krom eller någon annan webbläsare är att ladda ner och installera EdgeDeflector-appen.

Tyvärr, Microsoft tillåter inte automatisk installation av denna applikation. Så efter att ha laddat ner EdgeReflector från den officiella sidan GitHub du måste följa dessa steg:

Öppna appen och ge tillåtelse att köra på din dator.

Öppna Inställningar system(System) genom att söka i sökfältet eller genom att trycka på tangenterna samtidigt Windows och jag”.

Välj avsnittet “Appar” och klicka sedan på “Appar efter standard(Standard) ” .

Skrolla(Bläddra) sidan nedåt och välj Välja(Välj) standardapplikationer efter protokoll.

I listan över applikationer som presenteras här, hitta Microsoft Edge och klicka på appikonen till höger om Edge-taggen.

Du kommer då att presenteras med flera alternativ att välja mellan. Välj EdgeDeflector(Välj EdgeDeflector) och stäng fönstret.

När du har gjort ändringarna ovan, varje gång du försöker öppna en länk från ” Nyheter(Nyheter) och intressen(Intresse) “, öppnas den i din standardwebbläsare. Som nämnts ovan gäller ändringarna alla länkar som du hädanefter kommer att öppna på din dator, det vill säga alla länkar kommer att fungera i den webbläsare du väljer, oavsett om Krom , Opera eller Firefox .

Om du inte vill använda widgeten alls Nyheter(Nyheter) och intressen(Intressen)”, processen att inaktivera den är också ganska enkel. Allt(Allt) vad du behöver göra är:

  • Högerklicka(Högerklicka) var som helst i aktivitetsfältet.
  • Hitta “Nyheter(Loka in nyheter) och intressen(Intressen)” och håll muspekaren över dem.
  • Detta kommer också att ge dig en lista med alternativ; välj “Stäng av” och avsnittet ” Nyheter(Nyheter) och intressen(Intressen)” försvinner från aktivitetsfältet.

Jag hoppas att det här inlägget hjälper dig. Ladda ner EdgeDeflector med GitHub här (från GitHub här) .

För ett par dagar sedan meddelade Microsoft att de kommer att rulla ut sin nya funktion, Nyheter och intressen för Windows 10. Även om tillkännagivandet av funktionen gjordes i januari tidigare i år, är det först nu som folk skulle kunna lägga vantarna på det.

Öppna länkar för nyheter och intressen i din standardwebbläsare

Nyheter och intressen är i grunden en praktisk nyhetsflödeswidget som sitter på din aktivitetsfält och ger dig det senaste och bästa inom kategorier som du tycker är intressanta. Det förväntas offentliggöras från nästa månads Patch Tuesdays uppdatering. Enligt min åsikt kommer detta att underlätta arbetet för många, eftersom alla nyheter som folk skulle vilja komma ikapp med skulle vara till deras omedelbara förfogande.

Det enda som användare kan tycka är irriterande med detta är att alla länkar som öppnas via detta nya tillägg skulle hamna öppnas i Microsoft Edge, oavsett vad användarens standardwebbläsare är. Även om detta kanske inte verkar vara ett problem för dig om Microsoft Edge är din standardwebbläsare, kan det vara om du har angett någon annan webbläsare som standard. Idag kommer vi att diskutera hur användare kan öppna länkar från nyheter och intressen i din standardwebbläsare oavsett om det är Google Chrome, Mozilla Firefox eller någon annan.

Öppna länkar för nyheter och intressen i standardwebbläsaren

Processen kräver att du laddar ner ett tredjepartsprogram som heter EdgeDeflector, ett ganska självförklarande namn i sammanhanget av saker. EdgeDeflector är en applikation med öppen källkod som gör det möjligt för länkar att öppnas i användarens valfria webbläsare, och på så sätt skriver över programmets inställning att använda Microsoft Edge för ändamålet. Dess användning är inte begränsad till avsnittet Nyheter och intresse i verktygsfältet; funktioner som Cortana kan också använda det.

Allt du behöver göra för att begränsa länkar från att öppnas på Microsoft Edge även när ditt standardval av webbläsare är Chrome, eller någon annan webbläsare, är att ladda ner och installera EdgeDeflector-appen.

Tyvärr tillåter inte Microsoft automatisk installation för denna applikation. När du laddar ner EdgeReflector från den officiella GitHub-sidan måste du följa stegen nedan:

Öppna programmet och ge tillstånd att köra på din dator.

Öppna dina systeminställningar genom att söka efter dem i sökrutan eller trycka på Windows- och “I”-tangenterna samtidigt.

Välj avsnittet “Appar” och klicka vidare på Standardappar.

Rulla ned till botten av sidan och välj Välj standardappar efter protokoll.

Från listan över appar som presenteras här, leta upp Microsoft Edge och klicka på programikonen till höger om Edges tagg.

Du kommer då att få några alternativ att välja mellan. Välj EdgeDeflector och stäng fönstret.

Efter att ha implementerat ovanstående ändringar, varje gång du försöker öppna en länk från avsnittet Nyheter och intresse, öppnas den i din standardwebbläsare. Som nämnts ovan är ändringarna genomgripande för alla länkar som du hädanefter kommer att öppna på din dator, dvs alla länkar kommer att fungera i den webbläsare du väljer, oavsett om det är Chrome, Opera eller Firefox.

Om du inte vill använda widgeten Nyheter och intressen helt och hållet är processen för att inaktivera den också ganska enkel. Allt du behöver göra är att:

  • Högerklicka var som helst i aktivitetsfältet.
  • Leta upp nyheter och intressen och håll muspekaren över dem.
  • Detta kommer att ge dig ytterligare en lista med alternativ; välj “Stäng av” så försvinner avsnittet Nyheter och intressen från aktivitetsfältet.

Jag hoppas att det här inlägget hjälper dig. Du kan ladda ner EdgeDeflector från GitHub här.

Relaterade Artiklar

Back to top button