Hur man ökar WiFi-signalen på Android för snabbare internet

Vad är användningen för en smartphone som knappt kan hålla kontakten med Internet(Internet) ?

Det finns många faktorer som kan leda till minska kraften på din Wi(WiFi-styrka) -Fi på Android-enhet(Android-enhet) . Men ge inte upp ännu. Du kan stärka Wi-signal(WiFi-signal) -Fi att göra din internetanslutning (Internet anslutning)Android(Android-enhet) -enheter mer stabila.

Hemanvändare

(är) du har problem med hemmet WiFi ? Här är några saker du kan prova. Det första du bör göra är att titta på frekvens och kanal(frekvens och kanal) för din router.

Frekvens och kanaler

gammal WiFi -routrar fungerar på en frekvensband(frekvensband) – 2.4 GHz(GHz). Om du och dina grannar använder samma frekvens kommer signalerna att överlappa varandra, vilket resulterar i en svagare signal. WiFi-anslutning(WiFi-anslutning) .

Om din router är placerad som dubbelband, stöder den bandet frekvenser 5 GHz(GHz-frekvens) . Byt till 5 GHz(GHz) kan öka din kraft Wi(WiFi-styrka) -Fi . Denna speciella frekvens är mindre befolkad och stöder fler kanaler. Den har dock kortare räckvidd.

Välj en annan kanal

Varje frekvens har mindre band inom sig. Det är de så kallade kanalerna. Med en frekvens av 2,4 GHz(GHz-frekvens) i genomsnitt 11 kanaler och med en frekvens på 5 GHz(GHz) – 45 kanaler.

Helst vill du vara på en kanal som ingen annan är på. Du kan använda den kostnadsfria Wifi-skannermjukvaran -Fi för att upptäcka kanalerna som andra nätverk runt omkring dig använder.

Detta kan vara knepigt för dem som använder 2.4 GHz(GHz), eftersom det finns mindre val. Vissa routrar har möjlighet att automatiskt välja den perfekta kanalen för dig. Men du kan välja en kanal manuellt och stanna där på obestämd tid.

Men personer på 5 GHz(GHz) Det finns många kanaler att välja mellan. Vid denna frekvens finns det verkligen en liten chans att kollidera med någon annan.

Hur man ändrar frekvens och kanal(Din frekvens och kanal)

 • Använder sig av bärbar eller stationär dator(bärbar eller stationär dator), anslut till trådlöst nätverk(trådlöst nätverk).
 • Öppna webbläsare och skriv in(webbläsare och typ) IP – adress(IP-adress) för din router.

Notera.(Obs:) Om du inte kan din IP-adress(IP-adress), öppen kommandorad(Kommandotolken) och skriv IPCONFIG . Din IP-adress kommer att visas under ” Huvudingång(Huvudingång) ” . Läs även vårt inlägg om hur du hittar IP-punkter WiFi.(Wi-Fi-åtkomst)

 • Fyll i(Fyll) inloggningsinformation för att ange routerinställningarna.
 • Routerinställningar(Router) beror på märket. Men du bör hitta ett alternativ för att ändra både frekvensen (om bara 5 GHz inte(GHz stöds inte) och kanalen.

Vissa premiumroutrar har appar som du kan ladda ner för att komma åt dessa inställningar på distans.

Kanalval

Med så många kanaler, hur väljer du vilken du ska använda? Ett sätt är att använda Windows PC och (Windows PC och använd) kommandorad(Kommandotolken) eller PowerShell .

 • Öppna ett av de två programmen och skriv NETSH WLAN VIS NÄTVERKSLÄGE=BSSID

Detta kommando visar dig alla sändningsnätverk, deras SSID(SSID) och kanalen de använder.

 • Välj den minst belastade kanalen. I exemplet ovan kan du välja en kanal från 1 till 6 och den ska inte störa din grannes signaler.

Du kan också ladda ner en av de många android appar(Android-appar) tillgängliga i Google Play t.ex. WiFi Analyzer för att analysera signalstyrkan WiFi i ditt område.(WiFi)

Köp en Wi-Fi-repeater.

Wi Repeater(WiFi repeater) -Fi, som namnet antyder, upprepas wifi-signal(WiFi-signal) för att utöka din räckvidd. Om du bor i ett stort hus kan användningen av en repeater öka Wi-signal(WiFi-signal) -Fi är tillräckligt starkt för att nå din Android telefon(Android telefon) .

Uppdatera lösenordet för din WiFi-router

Om du ännu inte har uppdaterat ditt routerlösenord, gör det omedelbart. Främlingar kan stjäla din WiFi-anslutning(WiFi-anslutning) , vilket kommer att orsaka en krasch fart(Internethastighet) på ditt internet.

Gå in på inställningssidan WiFi och hitta(sida och utseende) avsnitt där du kan uppdatera SSID och lösenord(SSID och lösenord) .

Uppdatera din SSID och lösenord(SSID och lösenord). Se till att använda WPA2 senaste nätverkskrypteringsteknik(nätverkskrypteringsteknik) .

Anslutning utanför hemmet

(har) du problem med WiFi utanför ditt hem? Tyvärr är dina alternativ begränsade. Här är några lösningar.

Uppdatera Android och firmware

Det första du bör göra är att se till att du har den senaste versionen på din enhet. Android OS. (Android OS) Se också till att uppdatera webbläsarappen(webbläsarapp) på din Android telefon(Android telefon) . Google släpper ständigt nya uppdateringar för Krom och det kan lösa ditt problem.

Dessutom beroende på vilken du har Android telefon(Android-telefon), se till att det inte finns några firmwareuppdateringar tillgängliga för din enhet. Om så är fallet, uppdatera firmware till den senaste versionen.

Ta av telefonfodralet

Fodral är bra för att skydda din telefon, men ibland kan de också störa telefonens antenn. Android smartphone(Android smartphone) . Om du har ett robust fodral eller ett fodral med metalldelar kan din signal försämras. Försök att använda enheten utan fodral och kontrollera sedan hastigheten.

Använd en app för att öka din signal

Eftersom det Android har ett öppnare ekosystem än iOS kan du ladda ner appen WiFi Booster eller Signal Booster,(WiFi booster eller Signal Booster app) för att snabba upp WiFi eller 3G/4G/LTE.

Nödvändigtvis(Se till) ladda ner en app med ett betyg på över 4 stjärnor och över 100 000 nedladdningar.

Andra enkla åtgärder

Hoppa över dåliga anslutningarundvika(Undvik) nätverk med låg signal Wi(WiFi-styrka) -Fi . Ju längre du är från routern, desto sämre blir signalen.

sluta röra dig – du kommer att hoppa från en hotspot till en annan om du går. Detta kommer att störa din anslutning. Stanna där du är tills du har surfat klart på webben.

Ta bort/undvik hinder Om det finns en vägg i vägen, gå runt den. Wi-signaler(WiFi) -Fi har svårt att övervinna hinder. Väggar(Väggar), dörrar och andra hinder lägre wifi kraft(Wi-Fi-styrka) .

Vilken nytta har en smartphone som knappt kan vara ansluten till internet?

Det finns många faktorer som spelar in som kan göra att din WiFi-styrka på en Android-enhet försvagas. Men det finns ingen anledning att ge upp ännu. Du kan öka din WiFi-signal för att göra din Android-enhets internetanslutning mer stabil.

Hemanvändare

Har du problem med ditt hem WiFi? Här är ett par saker du kan prova. Det första du bör göra är att titta på din routers frekvens och kanal.

Frekvens och kanaler

Äldre WiFi-routrar fungerar på ett frekvensband – 2,4 GHz. Om du och dina grannar delar samma frekvens kommer signaler att korsas vilket resulterar i en svagare WiFi-anslutning.

Om din router marknadsförs som dual-band stöder den frekvensbandet 5 GHz. Att byta till 5 GHz kan förbättra din WiFi-styrka. Denna speciella frekvens är mindre befolkad och stöder fler kanaler. Den har dock kortare räckvidd.

Välj en annan kanal

Varje frekvens har mindre band inom sig. Dessa kallas kanaler. 2,4 GHz-frekvensen har 11 kanaler i genomsnitt, medan 5 GHz har 45 kanaler.

Helst vill du vara på en kanal som ingen annan är på. Du kan använda gratis Wifi-skannerprogramvara för att upptäcka kanalerna som andra nätverk använder runt omkring dig.

Detta kan vara svårt för dem som använder 2,4 GHz eftersom det finns färre alternativ att välja mellan. Vissa routrar har en funktion som automatiskt väljer den perfekta kanalen för dig. Men du kan välja en kanal manuellt och stanna där på obestämd tid.

Människor på 5 GHz har dock många kanaler att välja på. Det finns verkligen en liten chans att stöta på någon annan när du är på den här frekvensen.

Hur du ändrar din frekvens och kanal

 • Använd en bärbar eller stationär dator, anslut till ditt trådlösa nätverk.
 • Öppna en webbläsare och skriv in IP-adressen till din router.

Notera: Om du inte känner till din IP-adress, öppna Kommandotolken och typ IPCONFIG. Din IP-adress visas under Huvudingång. Läs också vårt inlägg om hur du hittar din WiFi-åtkomstpunkts IP.

 • Fyll i dina inloggningsuppgifter för att ange din routers inställningar.
 • Routerinställningarna varierar beroende på märke. Men du bör hitta ett alternativ för att ändra både frekvens (om inte 5 GHz inte stöds) och kanal.

Vissa premiumroutrar kommer att ha appar som du kan ladda ner för att fjärråtkomst till dessa inställningar.

Att välja en kanal

Med så många kanaler, hur väljer du vilken du ska använda? Ett sätt är att använda en Windows-dator och använda Kommandotolken eller PowerShell.

 • Öppna ett av de två programmen och skriv NETSH WLAN VIS NÄTVERKSLÄGE=BSSID

Detta kommando visar dig alla sändningsnätverk, deras SSID och vilken kanal de använder.

 • Välj en kanal som är minst befolkad. I exemplet ovan kan du välja en kanal mellan 1 och 6 och den ska inte störa din grannes signaler.

Du kan också ladda ner en av många Android-appar som finns tillgängliga på Google Play som WiFi Analyzer för att analysera WiFi-signalstyrkan i ditt område.

Köp en WiFi Repeater

En WiFi-repeater – som namnet antyder – upprepar WiFi-signalen för att utöka dess räckvidd. Om du bor i ett stort hus kan en repeater öka WiFi-signalen tillräckligt hårt för att nå din Android-telefon.

Uppdatera lösenordet för din WiFi-router

Om du inte har uppdaterat routerns lösenord bör du göra det direkt. Främlingar kan stjäla din WiFi-anslutning, vilket gör att din internethastighet sjunker.

Gå in på din WiFi-inställningssida och leta efter avsnittet som låter dig uppdatera ditt SSID och lösenord.

Uppdatera ditt SSID och lösenord i enlighet med detta. Se till att använda WPA2, det senaste inom nätverkskrypteringsteknik.

Anslut utanför ditt hem

Har du problem med wifi utanför ditt hem? Tyvärr är dina alternativ begränsade. Här är ett par lösningar.

Uppdatera Android och firmware

Det första du bör göra är att se till att Android OS kör den senaste versionen för din enhet. Se också till att du uppdaterar webbläsarappen på din Android-telefon. Google släpper ständigt nya uppdateringar till Chrome och det kan lösa ditt problem.

Beroende på vilken Android-telefon du har, kontrollera också att det inte finns några firmwareuppdateringar tillgängliga för din enhet. Om så är fallet, uppgradera till den senaste firmware.

Ta bort ditt telefonfodral

Fodral är bra för att skydda din telefon, men de kan också ibland störa antennen i din Android-smarttelefon. Om du har ett robust fodral eller ett fodral med någon sorts metall i, kan din signal bli försämrad. Prova att använda enheten utan fodral och kontrollera sedan din hastighet.

Använd en Signal Booster-app

Eftersom Android har ett öppnare ekosystem än iOS kan du ladda ner en WiFi-booster eller Signal Booster-app för att snabba upp WiFi eller 3G/4G/LTE.

Se till att ladda ner en app som har betyg över 4 stjärnor och över 100 000 nedladdningar.

Andra enkla åtgärder

Hoppa över dåliga anslutningar – Undvik nätverk med dålig WiFi-styrka. Ju längre bort du är från routern, desto sämre blir signalen.

sluta röra dig – Du kommer att studsa från en hotspot till en annan om du går. Detta kommer att störa din anslutning. Stanna på plats tills du är klar med att surfa online.

Ta bort/undvik hinder – Om en vägg är i vägen, flytta runt den. WiFi-signaler har svårt att gå upp mot strukturer. Väggar, dörrar och andra hinder kommer att minska WiFi-styrkan.

Relaterade Artiklar

Back to top button