Hur man ökar storleken på förhandsvisningar i aktivitetsfältet i Windows 10

Således är ett av företagets huvudmål att förbättra den dagliga användarupplevelsen med programvara även om det är något som inte bara är begränsat till operativsystemet, utan även sträcker sig till en stor del av dess produkter och plattformar . Men tillbaka till Windows, förbättringarna som introduceras bit för bit kan mycket väl komma i form av fantastiska funktioner som ingår i satsningardag konstanter eller små detaljer som går nästan obemärkt förbi men som hjälper oss att arbeta med vår besättning dagligen.

Tja, i denna kategori av små detaljer som vi knappt är medvetna om, hittar vi Översikt element som vi har placerat på Windows aktivitetsfält . I dessa rader kommer vi att fokusera på den senaste versionen av Redmond-systemet, nämligen Windows 10 . Vi berättar detta eftersom för många användare, en av mer användbar funktioner av Windows 10 är att när de sväva de mus på motsvarande minimerade ikon i verktygsfältet uppgifter för en ytterback – planen fönster du kan få en liten förhandstitt av henne – samma.

För att säga att det är en enkel funktion, men samtidigt extremt användbar, men för vissa av dessa användare, fönstret som visas på skärm i dessa fall kan en förhandsvisning vara för liten för att vara användbar .

Öka storleken på förhandsvisningar i aktivitetsfältet i Windows

Därför i händelse av att vi helst skulle kunna ha större förhandsvisningar i aktivitetsfältet istället för de som kommer som standard har vi möjlighet att göra en liten registerredigering system för att kunna bära denna växlingskappe. Tänk på att detta är en förändring som kommer att tvinga oss att ändra Windows-registret, så först måste vi ha administratörsbehörigheter .

Sedan öppnar vi redaktör ovannämnda genom att trycka på tangentkombinationen “Win+R” och skriva kommandot “regedit” i låda som öppnas. När vi väl är i den här sektionen behöver vi inte placera kl plats Nästa :

“HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerTaskband”

När vi väl är där klickar vi med den högra knappen på mus och i Kontextuell meny som visas väljer vi “Nytt / DWORD-värde (32 bitar)” som vi tilldelar namnet “MinThumbSizePx”. När vi har skapat den dubbelklickar vi på den och ställer in dess värde under 500.

Efter att ha definierat värde vi nämnde klickar vi på OK, även om det här värdet blir ett annat nummer när vi klickar på OK behöver vi inte oroa oss för det. Nu måste vi starta om Utforskaren till exempel från Aktivitetshanteraren hitta dess post och klicka på knappen “Starta om”. Efter det får vi av förhandsgranskningsfönster större för alla minimerade applikationer.

Naturligtvis rekommenderar vi att du gör flera tester på numret som anges för värdet DWORD 500 är det maximala, även om vi kan minska det, kommer allt att bero på skärmupplösning .

Relaterade Artiklar

Back to top button