Hur man numrerar rader och stycken i ett Word-dokument snabbt och enkelt

Från det ögonblick Microsoft lanserade sin kommersiella svit som heter Microsoft Office i synnerhet dess ordbehandlingsprogram, Microsoft Word, möjligheten att skapa ett dokument med ett bekvämt och elegant utseende, vilket underlättar ordning och reda för vem som använder det.

Nyligen har Office 2019-paketet inkluderats flera nya funktioner i sin uppdatering Ord såsom inlärningsverktyg för eleverna att utföra sina uppgifter och projekt, samt en text-till-tal-funktion för att på så sätt vara mer inkluderande med alla användare som har en dator till hands, varför många önskar sättauppdatera Microsoft 2016 till den senaste versionen .

Dessa nyheter åtföljs av Mac OS-operativsystemversioner X med ett fokusläge och även med en översättare, vilket skulle göra vårt arbete till en snabb och effektiv process när vi skriver, instruktioner, uppsatser, projekt eller vad vi nu behöver till hands.

Något som har behållits i alla versioner av Word, för att hjälpa läsaren att förstå djupare, är numreringen inte bara av sidor som utgör ett dokument eftersom det också kan vara både rader och stycken med hjälp av loppor, som kan användas på olika sätt: versaler, gemener eller ikoner.

De styckenumrering a lagt till mer struktur och ordning i ditt dokument, så att intresserade personer kan läsa något specifikt och hoppa till styckenumret där informationen finns; något du också kan tänka på är att dela upp ditt dokument i avsnitt med rubriker och underrubriker.

Det är viktigt att ta hänsyn till följande rekommendationer innan du läser vidare: känna till de element som presenteras i verktygsfältet, och detta kan göras genom att föra markören över ikonerna som visas, så kommer Word automatiskt att ge dig en liten definition av varför fungerar varje?

Använd punkter för att separera stycken

I verktygsfältet som visas högst upp i ord, du kommer att kunna se en ikon med tre prickar, tillsammans med tre linjer som motsvarar varje prick, och när du klickar på den läggs en prick till vid markörens plats. text, som du kan ändra till kvadratisk, tom cirkel, diamant eller pilspets.

Användningen av dessa marker rekommenderas när du har flera relaterade artiklar om samma ämne, men läsordningen är irrelevant för hur det är skrivet.

Du kan ändra dessa kulor till siffror genom att följa samma process för att hitta ikonen “Ringer” på verktygsfältet , där romerska och naturliga tal förekommer.

Generellt sett är användningen av romerska siffror rekommenderas att ge vår text ett mer elegant och formellt utseende, särskilt när det vi skriver är relaterat och det är viktigt att upprätthålla en etablerad ordning; Du kan också skugga texten du vill markera, klicka sedan på knappen som nämns ovan.

Radnumrering

När vi skapar en interaktiv text kan vi behöva lista raderna som utgör den, för vilket vi måste göra följande: klicka på layout, och i menyn som kommer att visas letar vi efter alternativet » radnummer ”, och på så sätt väljer vi mellan de alternativ som dyker upp.

En av dem är ” upprepa på varje sida ‘, som listar raderna sida för sida, och tills den når ett visst antal börjar den om från början till nästa. Men när du väljer alternativet “Starta om i varje avsnitt” kommer alla rader i dokumentet att numreras.

Du kan också välja specifika rader, genom att följa samma process: gå till “eliminering”, och i radnummeralternativet, justera inställningarna i motsvarande knapp, du kommer att upptäcka att du kan välja ” börja från “, “textavstånd” och “Redo för”, beroende på vad du behöver.

Relaterade Artiklar

Back to top button