Hur man minskar storleken på WhatsApp på din iPhone

Om du inte har tillräckligt med utrymme på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) och du bestämmer dig för att se vilka appar som tar upp mest utrymme, det har du förmodligen märkt whatsapp alltid nära toppen.

whatsapp är populärt och alla jag känner som använder det brukar ha minst 10-15 gruppchattar som de deltar i. Med alla dessa chattar har de massor av delade videor och bilder som lägger till mycket utrymme. Även om du inaktiverar möjligheten att spara media till fotografisk film(kamera rulle) , whatsapp kan fortfarande lätt ta flera GB(GBs) .

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du kan minska volymen minne som används (lagringsutrymme) whatsapp samt spara din chatthistorik för framtida referens.

Hitta de största WhatsApp-chattarna

Först bör du försöka ta reda på vilka chattar som tar upp mest plats i whatsapp . När du tittar på skärm” (Användningsskärm)Lagring(Lagring) och iCloud-användning”, visar den bara den totala mängden utrymme som tagits upp whatsapp vilket faktiskt inte är så användbart.

Så vi vet att applikationen tar upp nästan 3 GB utrymme, men vilka chattar finns inuti whatsapp ta mycket plats? För att ta reda på det, öppna whatsapp Tryck ” inställningar(Inställningar)” i det nedre högra hörnet och klicka sedan på ” Användning av data och lagring(Användning av data och lagring) » .

Klicka sedan ” Användning av lagring(Storage Usage)” längst ned.

Slutligen får du en lista över vilka chattar ( grupp eller individ(grupp eller individ) ) tar upp mest plats på din telefon.

Som ni ser min familjegrupp(Familjegrupp) chatt äter upp nästan en halv gigabyte data. Samt nästa gruppchatt precis under den. Nu när vi vet vilka chattar som tar upp mest utrymme kan vi börja rensa upp dem.

Exportera och rensa upp chattar

Det bästa sättet att minska din whatsapp-chattar(WhatsApp-chattar) och samtidigt spara chatthistoriken – exportera och rensa sedan. PÅ whatsapp du har flera alternativ: rensa chatten, ta bort chatten eller arkivera chatten.

Om du rensar en chatt tar du bort all aktuell chatthistorik från den chatten men lämnar den tomma chatten synlig på fliken Applikationschattar. (Chattar)Här är ett exempel på två rensade chattar överst i dialogrutan ” Chattar”.(chatt)

Observera att om du rensar en chatt raderas alla tidigare chatt historik(chatthistorik), så du måste exportera chatten innan du rensar den om du vill behålla chatthistoriken. När du rensar chatten försvinner den också från chatt backup(chatt backup) till iCloud. Alla nya meddelanden i dessa chattar kommer att börja sparas på din telefon och iCloud som vanligt.

Du kan rensa eller exportera en chatt genom att svepa chatten från höger till vänster och sedan trycka på ” Mer “.(Mer)

Detta kommer att ta upp en uppsättning alternativ längst ner på skärmen. Här kan du välja ” Chattexport(Exportera chatt) ” för att spara först chatt historik(chatthistorik) i ett tredjepartsprogram som t.ex anteckningar , Google Drive , En anteckning , OneDrive etc . Det beror på vilka appar du har installerat på din telefon. Om inget kan du spara det till iCloud Kör .

Att städa upp chattar sparar dig mest utrymme på nolltid. Om du har en stor gruppchatt(gruppchatt), jag råder dig att rensa den varannan månad, vilket kommer att spara dig mycket i allmänhet platser(utrymme totalt).

Observera att arkivering av en chatt helt enkelt döljer den från att visas på fliken Chattar. (Chattar) Om du arkiverar alla dina chattar kommer det inte att minska mängden utrymme som används whatsapp eftersom chattarna bara är dolda, inte raderade.

Om du tar bort en chatt istället för att rensa den, allt meddelandehistorik(meddelandehistorik), men dessutom kommer chatten att tas bort från ” Chattar”. (Chattar) För en grupp, om du lämnar gruppen, raderas inte gruppen eller chatthistoriken automatiskt. När du har lämnat gruppen måste du svepa igen, gå till ” Dessutom(Mer)”, och tryck sedan på “Ta bort grupp”(Ta bort grupp).

Ändra chattinställningar

Du kan göra allt detta individuellt för varje chatt på chattfliken, eller klicka på ” inställningar(Inställningar)” och sedan ” Chattar(Chattar) » för att utföra åtgärder i alla chattar.

Du kan arkivera alla chattar, rensa alla chattar eller ta bort alla chattar. Jag rekommenderar verkligen inte att du gör detta om du inte verkligen bryr dig om att spara någon chatthistorik. Att rensa alla chattar är fortfarande ett bättre alternativ än att ta bort det eftersom du fortfarande kommer att kunna se chattarna i ” Chattar”.(chatt)

Du bör också inaktivera ” Spara i kamerarulle(Spara i kamerarulle)” eftersom det kan ta upp mycket utrymme, speciellt om du är i en av de grupperna där människor ständigt delar foton och videor. Du vill inte att allt detta ska röra upp dig fotobibliotek(fotobibliotek) iCloud .

Slutligen, om du klickar på ” Säkerhetskopiering av chatt(Chatbackup)”, kommer du att kunna se exakt hur mycket utrymme i iCloud som används för chatthistorik whatsapp. I mitt fall, innan jag rensade stora chattar, var min totala storlek över 1 GB, men nu är det bara cirka 64 MB.

Så förhoppningsvis kommer detta att hjälpa dig att frigöra utrymme på din iPhone som du kanske trodde var omöjligt. Med möjligheten att exportera chattar finns det ingen anledning varför whatsapp bör ta mer än några hundra MB(MB) på din telefon. Njut av!

Om du får ont om utrymme på din iPhone eller iPad och har bestämt dig för att se vilka appar som tar upp mest utrymme, har du förmodligen märkt att WhatsApp konsekvent är nära toppen.

WhatsApp är populärt och alla jag känner som använder det har vanligtvis minst 10 till 15 gruppchattar de är en del av. Med alla dessa chattar har de massor av delade videor och bilder, vilket lägger till mycket utrymme. Även om du inaktiverar alternativet att spara media till din kamerarulle, kan WhatsApp fortfarande ta upp flera GB enkelt.

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du kan minska mängden lagringsutrymme som WhatsApp använder och även hålla en historik över dina chattar för framtida referens.

Hitta de största chattarna i WhatsApp

Först bör du försöka ta reda på vilka chattar som tar upp mest utrymme i WhatsApp. När du tittar på skärmen Storage & iCloud Usage visar den dig bara den totala mängden utrymme som tas upp av WhatsApp, vilket egentligen inte är så användbart.

Så vi vet att appen tar upp nästan 3 GB utrymme, men vilka chattar inuti WhatsApp är utrymmet som stör? För att ta reda på det, öppna whatsapp, tryck på inställningar längst ner till höger och tryck sedan på Användning av data och lagring.

Klicka sedan på lagringsanvändning på botten.

Slutligen får du en lista över vilka chattar (grupp eller individ) som tar upp mest plats på din telefon.

Som du kan se äter min familjegruppchatt upp nästan en halv gigabyte data. Så är nästa gruppchatt precis under det. Nu när vi vet vilka chattar som tar upp mest utrymme kan vi börja rensa bort dem.

Exportera och rensa chattar

Det bästa sättet att minska storleken på dina WhatsApp-chattar och fortfarande behålla chatthistoriken är att exportera och sedan rensa. I WhatsApp finns det ett par alternativ du har: rensa en chatt, radera en chatt eller arkivera en chatt.

Om du rensar en chatt rensas all aktuell chatthistorik från den chatten, men den tomma chatten är fortfarande synlig i chatten Chattar fliken i appen. Här är ett exempel på två rensade chattar överst på min Chattar dialog.

Observera att när du rensar en chatt tar den bort all tidigare chatthistorik, så du måste exportera chatten innan du rensar den om du vill behålla en historik för chatten. När du rensar en chatt försvinner den också från chattsäkerhetskopian till iCloud. Alla nya meddelanden i dessa chattar kommer att börja sparas på telefonen och i iCloud som vanligt.

Du kan rensa eller exportera en chatt genom att svepa från höger till vänster på chatten och sedan trycka på Mer ikon.

Detta kommer att ta upp en uppsättning alternativ längst ner på skärmen. Här kan du välja exportera chatt för att först spara chatthistoriken till ett tredjepartsprogram som Notes, Google Drive, OneNote, OneDrive, etc. Det beror på vilka appar du har installerat på din telefon. Om inget kan du spara det till iCloud Drive.

Genom att rensa chattar sparar du mest utrymme på snabbast möjliga sätt. Om du har en stor gruppchatt föreslår jag att du tar bort den varannan månad, vilket sparar mycket utrymme totalt sett.

Observera att arkivering av en chatt helt enkelt döljer den från visningen i Chattar flik. Om du arkiverar alla dina chattar kommer det inte att minska mängden utrymme WhatsApp använder eftersom chattarna helt enkelt är dolda, inte raderade.

Om du tar bort en chatt istället för att rensa chatten kommer den att ta bort all meddelandehistorik, men dessutom tar den bort chatten från din Chattar flik. För en grupp, om du lämnar gruppen, raderas inte gruppen eller chatthistoriken automatiskt. Efter att ha lämnat en grupp måste du svepa igen, gå till Mer och tryck sedan på Ta bort grupp.

Justera chattinställningar

Du kan göra allt detta individuellt per chatt på chattfliken eller så kan du trycka på inställningar och då Chattar för att utföra åtgärderna på alla chattar.

Du kan arkivera alla chattar, rensa alla chattar eller ta bort alla chattar. Jag rekommenderar verkligen inte att du gör det här om du inte bryr dig om att spara någon form av chatthistorik. Att rensa alla chattar är fortfarande ett bättre alternativ än att ta bort eftersom du fortfarande kommer att kunna se chattarna på Chattar flik.

Du bör också gå vidare och stänga av Spara till kamerarulle alternativet eftersom det kan lägga till mycket utrymme, särskilt om du är i en av de grupperna där människor delar bilder och videor hela tiden. Du vill inte att allt det ska täppa till ditt iCloud-fotobibliotek.

Slutligen, om du trycker på Säkerhetskopiering av chatt, kan du se exakt hur mycket utrymme som används i iCloud för WhatsApp-chatthistorik. I mitt fall, innan jag rensade bort de stora chattarna, var min totala storlek över 1 GB, men nu är den bara runt 64 MB.

Så förhoppningsvis hjälper det dig att rensa ut lite utrymme på din iPhone som du kanske trodde inte kunde tas bort. Med möjligheten att exportera chattar också finns det ingen anledning att WhatsApp skulle ta upp mer än några hundra MB på din telefon. Njut av!