Hur man mappar Win Key på gammalt klassiskt tangentbord på Windows 10

Använda verktyget makt leksaker för Windows 10 du kan enkelt mappa om valfri tangent på ditt tangentbord till en annan tangent eller någon systemfunktion. Ommappning innebär att när du trycker på en tangent, istället för att utföra standardfunktionen, utför tangenten en helt annan åtgärd. Således kan du potentiellt använda vilken nyckel som helst för många olika uppgifter. Om du föredrar att använda ett gammalt klassiskt tangentbord som detta IBM modell M som inte har en fysisk nyckel Windows i det här inlägget visar vi hur du matchar Windows-nyckel(Windows Key) på ett gammalt klassiskt tangentbord i Windows 10 .

Match Win Key(Map Win Key) med gammalt klassiskt tangentbord i Windows 10

För att återtilldela önskad funktion till en knapp rulllås gör följande:

 • Först måste du ladda ner och installera PowerToys-verktyget (ladda ner och installera PowerToys-verktyget) om du inte redan har gjort det.
 • Kör verktyget efter installationen.
 • Välj Tangentbordshanterare(Tangentbordshanteraren) (Tangentbordshanteraren) i den vänstra rutan.
 • Klicka sedan “Tilldela om nyckel (Mappa om en nyckel )” i den högra rutan.
 • I det visade fönstret ” Mappa om tangentbordet(Koppla om tangentbord) » klicka plustecken(plustecken) » (+) för att lägga till en nyckelmappning.

Nu måste du bestämma vilken nyckel du vill duplicera som nyckel fönster. Höger nyckel alt fungerar riktigt bra (om du har det) eftersom det är lätt att använda för kortkommandon Windows med en hand, och de flesta brukar använda sin vänstra Alt-tangenten(Alt) . Istället kan du även välja en knapp som används sällan, som t.ex rulllås eller höger ctrl .

Till vänster måste du välja den nyckel du vill använda som nyckel fönster. I det här exemplet använder vi Alt (höger)(Alt (Höger)) .

 • Klick Skriv nyckel och välj sedan från rullgardinsmenyn Alt (höger) .
 • I kapitlet ” Kartlagt(Mappad till) med “välj till höger” Vinna ‘ (representerar nyckeln Windows ) i rullgardinsmenyn.
 • Klick OK(OK).

Windows kommer förmodligen att varna dig för att nyckeln du mappar om inte kommer att användas eftersom du har mappat om den till en annan funktion. Tryck i så fall “Fortsätt ändå(Fortsätt ändå) ” .

Därefter den nya nyckelmappningen Windows måste vara aktivt. (Windows) Du kan stänga makt leksaker och använda datorn som vanligt. Du behöver inte logga ut eller starta om din dator; din ändring träder i kraft omedelbart.

Om du någon gång vill avbryta mappningen, gå till ” Ommappning av tangentbord(Map om tangentbord) » på makt leksaker och klicka sedan på Korg(Papperskorgen)” bredvid mappningen för att ta bort den.

Det är det om hur man mappar Windows Key på ett äldre klassiskt tangentbord på Windows 10!

Relaterade inlägg(Relaterat inlägg) : Hur man mappar om och startar ett program med Scroll Lock-tangenten.)

Med makt leksaker verktyg för Windows 10, kan du enkelt mappa om valfri tangent på tangentbordet till en annan tangent eller någon systemfunktion. Ommappning innebär att när du trycker på en tangent, istället för att utföra en standardfunktion, kommer tangenten att utföra en helt annan åtgärd. På så sätt kan du potentiellt använda vilken nyckel som helst för många olika uppgifter. Om du föredrar att använda ett äldre klassiskt tangentbord som IBM Model M som inte innehåller en fysisk Windows-nyckel, kommer vi att visa dig i det här inlägget hur du mappar Windows Key på ett äldre klassiskt tangentbord i Windows 10.

Kartlägg Windows Key på äldre klassiskt tangentbord

Map Win Key på äldre klassiskt tangentbord på Windows 10

Gör följande för att mappa om den önskade funktionen till Scroll Lock-tangenten:

 • Först måste du ladda ner och installera PowerToys-verktyget om du inte redan har gjort det.
 • Efter installationen startar du verktyget.
 • Välj Tangentbordshanterare i den vänstra rutan.
 • Klicka sedan Mappa om en nyckel på den högra rutan.
 • I Mappa om tangentbordet fönstret som visas klickar du på plustecken (+) för att lägga till en nyckelmappning.

Nu måste du bestämma vilken nyckel du vill dubbla som Windows-nyckeln. Den högra Alt-tangenten fungerar mycket bra (om du har en), eftersom den är lätt att använda för Windows-genvägar med en hand och de flesta använder den vänstra Alt-tangenten oftare. Du kan också välja en knapp som används sällan, som Scroll Lock eller höger Ctrl istället.

Till vänster måste du välja den nyckel som du vill ska fungera som din Windows-nyckel. I det här exemplet använder vi Alt (höger).

 • Klick Skriv nyckeloch välj sedan från rullgardinsmenyn.
 • I Mappad till avsnitt till höger, välj Vinna (som representerar Windows-nyckeln) från rullgardinsmenyn.
 • Klick OK.

Windows kommer förmodligen att varna dig för att nyckeln du mappar om inte kommer att vara användbar eftersom du har omtilldelat den till en annan funktion. Klicka i så fall Fortsätt ändå.

När den är klar bör den nya Windows-nyckelmappningen vara aktiv. Du kan stänga PowerToys, och du kan använda din dator som vanligt. Du behöver inte logga ut eller starta om din dator; din ändring träder i kraft omedelbart.

Om du någon gång vill kassera kartläggningen, navigera till fönstret i PowerToys och klicka sedan på Skräp ikonen bredvid mappningen för att ta bort den.

relaterade inlägg: Hur man mappar om och startar ett program med Scroll Lock-tangenten.