Hur man manuellt aktiverar den senaste Java-versionen på Windows-system

Java är ett datorprogrammeringsspråk som kan hittas på stationära datorer, servrar och mobila enheter, såväl som smarta kort. Ansökan Java fungerar på de flesta system, inklusive linux , Mac och Windows . Det finns flera användningsområden Java som att spela onlinespel och titta på 3D-bilder. Dessutom spelar de också en roll i e-handelslösningar för företagsdatorer och så vidare. Java är ett populärt program inom IT-sektorn som använder en serverbaserad lösning baserad på Java utplacerat på servrar. (Java) Dessutom, Java distribueras på servrar är relativt säkrare än att använda java.på stationära system. Java kan också krävas för att öppna en webbplats eller köra ett program.

Även om det inte rekommenderas att använda Java på din persondator på grund av säkerhetsrisker, kan du under vissa oundvikliga omständigheter behöva installera Java för att starta ett program eller en webbsida – och i sådana fall måste du vidta vissa försiktighetsåtgärder. Det är värt att notera att i oundvikliga situationer som den som nämns här, bör du ställa in Java endast från den officiella webbplatsen. Den behöver också uppdateras Java eftersom det är lätt för angripare och hackare att kompilera koden Java som kan infektera de flesta datorer när du surfar på Internet.

De flesta användare möter problem vid användning Java i systemet Windows även efter framgångsrik installation i systemet Windows . Om du har laddat ner och installerat Java men du kan fortfarande inte använda det, din webbläsare kanske inte har stöd aktiverat Java . Det här problemet uppstår vanligtvis om användaren redan använder ett annat program som kräver Java . I det här fallet vill applikationsleverantörer inte ändra webbläsarinställningar och användaren måste manuellt aktivera den senast installerade versionen Java i Java kontrollpaneler(Java Kontrollpanel). Det rekommenderas också att aktivera och använda den senaste versionen java.för att dra nytta av de senaste säkerhetskorrigeringarna och förbättringarna.

Hur man kontrollerar versionen Java in (java)Windows 10 :

  • Klicka på startknappen
  • Skrolla(Bläddra) de listade apparna och programmen tills du ser mappen java.
  • Klicka på Java-mappen
  • Öppna Om Java för att se version java.

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man installerar Java och aktivera den senast installerade versionen manuellt Java i Java kontrollpaneler.(Java Kontrollpanel)

Aktivera den senaste versionen manuellt Java på Windows

Läser in Java är enkelt och användare kan behöva administratörsrättigheter för att ladda ner och installera fönster. Det finns två sätt att installera Java . Användare kan välja att ta emot Java via online-nedladdning eller offline-nedladdning från den officiella webbplatsen − java.com .

Efter att ha startat processen kan du välja alternativet ” Springa”(Kör) eller ” Spara(Spara)” för den nedladdade filen i dialogrutan ” Laddar ner en fil”. (Filhämtning)Klick ” (Klick) Springa”(Kör) för att köra installationsprogrammet, ELLER klicka på ” Spara(Spara) » för att spara filen för senare installation.

Välj en mappplats och spara filen på en känd plats på din dator. För att starta installationsprocessen, dubbelklicka(dubbelklicka på) sparad fil för att köra och installera Java .

Användande Java kontrollpaneler(Java Kontrollpanel) Windows 10

Gå till ” Start(Starta)” och öppna ” Kontrollpanel(Kontrollpanel) ” .

Klicka på ikonen i Kontrollpanelen Java att öppna java kontrollpanel(Java Kontrollpanel).

Nu för att inkludera den senaste installerade versionen Java öppna fliken java. För att öppna inställningar Java Runtime Environments(Java Runtime Environment), klicka på ” Se(Visa) » .

Markera rutan ” Ingår(Aktiverad)” för att tillåta användning av den senaste versionen Java Runtime .

Aktivera den senaste versionen av Java manuellt på Windows

Klicka på knappen OK för att tillämpa inställningsändringarna. Klick OK i java kontrollpanel,(Java Kontrollpanel) för att bekräfta ändringarna.

Kör nu programmet Java inbyggd i webbläsaren (appleten) för att kontrollera om din dator har den senaste versionen java.

Det är allt.(Det är allt.)

Java är ett datorprogrammeringsspråk som finns på stationära datorer till servrar till mobila enheter och även smartkort. De Java applikationen körs på de flesta system inklusive Linux, Mac och Windows. Det finns flera användningsområden där Java används som att spela onlinespel och titta på 3D-bilder. Dessutom spelar de också en roll i e-handelslösningar för företagsdatorer och så vidare. Java är ett populärt program inom IT-sektorn där de använder en Java-baserad serverlösning som är utplacerad på servrar. Dessutom är Java som distribueras på servrar relativt säkrare jämfört med att använda Java på stationära system. Java kan också krävas för att öppna en webbplats eller köra ett program.

Även om det inte rekommenderas att använda Java på din persondator på grund av säkerhetshotet, kan man under vissa oundvikliga omständigheter behöva installera Java för att köra ett program eller en webbsida – och i sådana fall måste man vidta vissa försiktighetsåtgärder. Det är värt att nämna att i oundvikliga situationer som den som nämns här, bör du installera Java endast från den officiella webbplatsen. Det är också nödvändigt att du håller Java-programmen uppdaterade eftersom det är lätt för inkräktare och hackare att kompilera Java-koden som kan infektera de flesta datorer när de surfar online.

De flesta av användaren har problem med att använda Java på ett Windows-system, även efter att ha lyckats installera dem på Windows-systemet. Om du har laddat ner och installerat Java men fortfarande inte kan använda det, är det möjligt att din webbläsare inte har aktiverat Java. Det här problemet uppstår vanligtvis om användaren redan använder ett annat program som kräver Java. I det här fallet vill applikationsleverantörerna inte ändra webbläsarinställningarna, och en användare måste manuellt aktivera den senaste installerade versionen av Java i Java-kontrollpanelen. Det är också en god praxis att aktivera och använda den senaste versionen av Java för att utnyttja de senaste säkerhetskorrigeringarna och förbättringarna.

Så här kontrollerar du Java-versionen i Windows 10:

  • Klicka på Start-knappen
  • Bläddra igenom programmen och programmen i listan tills du ser Java-mappen
  • Klicka på Java-mappen
  • Öppna Om Java för att se Java-versionen.

I den här artikeln diskuterar vi hur du installerar Java och manuellt aktiverar den senaste installerade versionen av Java i Java-kontrollpanelen

Aktivera den senaste Java-versionen manuellt på Windows

Det är enkelt att ladda ner Java och användare kan behöva administratörsbehörighet för nedladdning och installation av Windows. Det finns två sätt att installera Java. Användare kan välja att antingen hämta Java genom en online-nedladdning eller offline-nedladdning från den officiella webbplatsen – .

När processen startar kan du välja antingen Springa eller Spara alternativet för nedladdningsfilen från dialogrutan Filnedladdning. Klick Springa för att köra installationsprogrammet ELLER Klicka Spara för att spara filen för senare installation.

Välj mappplats och spara filen på en känd plats på din dator. För att starta installationsprocessen, dubbelklicka på den sparade filen för att köra och installera Java.

Använda Java Control Panel i Windows 10

Gå till Start och öppna kontrollpanel.

Klicka på i kontrollpanelen Java ikonen för att öppna Java kontrollpanel.

För att aktivera den senaste installerade versionen av Java, öppna Java flik. För att öppna Java Runtime Environment-inställningar klicka på se knapp.

Kontrollera Aktiverad alternativet för att tillåta den senaste Java Runtime-versionen.

Aktivera den senaste Java-versionen manuellt på Windows

Klicka på OK knappen för att tillämpa inställningsändringarna. Klick OK i Java Control Panel för att bekräfta ändringarna.

Kör nu Java-programmet som är inbäddat i webbläsaren (appleten) för att verifiera om den senaste versionen av Java är installerad på din dator.

Relaterade Artiklar

Back to top button