Hur man lever på YouTube med OBS – Streama YouTube Live

OBS Studio är en gratis programvara med öppen källkod som tillåter videoinspelning och livestreaming . Detta program är fullt fri och kan installeras på vilket operativsystem du än använder, vare sig det är Windows, Mac eller Linux.

För Ladda ner, du behöver bara komma åt dess officiella webbplats OBS-studio och välj din dators operativsystem. Sedan startar nedladdningen, det tar inte lång tid eftersom filen är väldigt lätt. I slutet kan du starta anläggningen .

Det är väldigt enkelt, det kräver ingen speciell konfiguration, bara ge nödvändiga behörigheter och tryck Nästa tills du är klar. På dess hemsida hittar du också en Snabbstartsguide som ger dig grunderna i programmet och hur du börjar använda det.

Inställningar för OBS Studio

Först måste du berätta för programmet din internethastighet, särskilt din nedladdningshastighet. För att göra detta, tryck på knappen inställningar som finns längst ner till höger. I nästa fönster, tryck Att lämna.

I zonen Video bitrate och ange din internetanslutningshastighet. Om du inte kan det kan du gå in här att få reda på. Tryck på Start och efter några sekunder ser du resultatet. Informationen som visas i avgiften multiplicerad med tusen är vad du ska lägga in OBS .

Den här inställningen gör att ditt flöde visas slät utan att frysa. YouTube rekommenderar en minimihastighet på 1 Mbps. tryck på OK för att spara dessa inställningar. Nu måste du gå till källor i den nedre rutan, klicka på +-knappen.

Från nästa meny, välj alternativet Video Capture Device för att lägga till webbkamera din dator, tryck på OK. Du kommer nu att se Miniatyr på din webbkamera, om du har mer än en, kan du välja den du vill ha från listan.

I området av typ av upplösning , välj alternativet anpassa och nedan i upplösningen välj det du vill ha och tryck sedan på OK. Om du vill inaktivera din webbkamera, gå bara till källor , tryck på ögonsymbolen bredvid videoinspelningsenheten.

Tryck på knappen igen + i källområdet och välj alternativet att skärmdump, tryck OK. Klicka på OK igen i nästa ruta. På så sätt kan du dela allt du gör på din dator med personerna som ser din Livesändning .

För att kunna använda bilder i din live, tryck på +-knappen igen, välj alternativet för att bild och ange önskat namn, tryck på Acceptera. I nästa fönster, tryck Bläddra för att hitta bilden du vill dela i din sändning.

Börja streama live

När inställningar OBS-studio definierad, tillgång till din YouTube-kanal och gå till YouTube Studio. Klicka sedan på alternativet för den klassiska versionen av YouTube Studio och i nästa fönster, tryck Strunta i.

Klicka på livesändning i menyn till vänster sedan på Events. Nu måste du klicka på länken Schemalägg ett nytt evenemang. Du måste fylla i formuläret med din händelseinformation, såsom titel, datum och tid, se till att välja en publik för din sändning.

I området Typ väljer du alternativet Anpassat och trycker på Skapa händelse. Efter några sekunder väljer du en bild för händelseminiatyren. Sedan måste du välja alternativet överföringsnyckel för användning unik och kopiera koden som du kommer att se några sekunder senare.

Gå till OBS, tryck på knappen Inställningar och sedan Broadcast. I området Service väljer du YouTube och i serverområdet väljer du Main. I nästa ruta, klistra in kodad som du kopierade från din YouTube-kanal. Tryck på Verkställ och Acceptera för att spara ändringarna.

Gå nu tillbaka till YouTube och spara ändringarna. Nu behöver du bara vänta på din schemalagda sändningstid och bege dig till evenemangets kontrollrum. I programmet OBS , tryck på knappen Starta överföring. Gå tillbaka till YouTube och tryck sedan på förhandsgranskningsknappen OK .

Efter några sekunder ser du knappen för att börja streama , när du trycker på den startar du din Livesändning . Om du vill rapportera en kopierad video, ingenting enklare .

Relaterade Artiklar

Back to top button