Hur man länkar till den exakta minuten och sekunden i YouTube-videor

YouTube är en internetportal skapad 2005 av Steve Chen, Chad Hurley och Jawed Karim; De arbetade alla på PayPal vid den tiden, där de träffades. Den första tanken var att dela videorna med sina vänner på fester, helgdagar, bland annat; På engelska har ordet TUBE med tv att göra, eftersom det tidigare fungerade med katodstrålerör.

I alla fall, YouTube har upplevt en mycket snabb tillväxt och vissa tv-program, musikvideor, delar av filmer, reklam etc. började publiceras på denna portal; 2006 köptes den av Google och anses idag vara det ledande videonätverket som används av miljontals användare över hela världen.

Hur populär är den?

Dess popularitet beror på flera skäl, kanske en av de viktigaste är lätt att titta på videor eftersom det inte är nödvändigt att ladda ner dem till datorn. Dess variation är sådan att du kan se videor som är populära på YouTube i andra länder du väljer bara den du gillar och den spelar direkt; En annan av deras framgångar är att de kan placeras i bloggar och webbsidor med HTML-kod.

Tillägg för webbläsare som Google Chrome eller Firefox, som låter dig göra olika saker, är en annan faktor av stor betydelse; du kan till exempel zooma in youtube-videor bland många andra verktyg som förbättrar din upplevelse av att använda denna videoplattform, med global räckvidd.

Du kan få filmer av alla slag, till och med enkelt hyr eller köp filmer på youtube . Å andra sidan fungerar det som reklam för låtskrivare och sångare i andra fall är det också ett medium eller ett utrymme som används på politisk nivå. Hur som helst, formatet utvecklades av Adobe Systems och det är en plattform med en Flash-kompatibel spelare.

Vilken är den största svårigheten som gav sådan popularitet?

Som nämnts ovan, nuvarande ägare av Youtube är Google-företaget, och tack vare den enkla användningen av dess plattform har vissa användare publicerat videor som utgör några juridiska problem ; dock har företaget gjort allt för att undvika denna svårighet.

Speciellt videor som bryter mot och inte respekterar immateriella rättigheter, eftersom detta blockerar eller eliminerar dem så att de inte fortsätter att bryta mot lagen; även sådana som är kränkande eller framkallar våld.

Hur lägger man en länk till exakt minut och sekund i YouTube-videor?

Det finns vissa tillfällen då du vill dela ett exakt ögonblick av videon så att personen inte behöver titta på allt och vänta på det exakta ögonblicket; för detta kan du lägga en länk i exakt minut och sekund i YouTube-videon. Därefter kommer vi att nämna två sätt att göra det.

Det första steget är för att logga in på YouTube, och du kan göra det med eller utan ditt eGoogle mejl och spela upp videon du vill länka till. Sedan, när det exakta ögonblicket kommer, pausar du och högerklickar på området som beskriver videon; detta kommer att ta fram en snabbmeny och välja alternativet “Kopiera video URL vid aktuell tid” . Nu delar du det bara till webbsida, e-post, sociala medier, med Ctrl+V.

Ett annat sätt att få denna URL är att trycka på “Dela”-knappen, som är precis under videons titel; då kommer de dolda alternativen för “Dela” att visas där URL-adressen observeras, under en annan alternativ som heter “Börja in” .

Vad vi måste markera så att det visas från detta ögonblick den exakta minut och sekund som du vill att videon ska starta och automatiskt kommer länken att ändras och om jag vill dela den på nätverk, via e-post eller på min hemsida, där trycker vi på Ctrl + V.

Slutligen måste vi påpeka att ett av de två sätten att genomföra proceduren görs snabbt, enkelt och omedelbart och därmed uppnår det föreslagna målet, som att placera en länk på exakt minut och sekund i videorna Youtube ; Det hjälper också att utelämna vissa delar av det som vi inte bryr oss om.

Relaterade Artiklar

Back to top button