Hur man länkar en Windows-produktnyckel till ett Microsoft-konto

Med den senaste versionen Windows , Windows 10 nu kan du oroa dig mindre för att spåra det där irriterande lilla produktnyckel(produktnyckel) , vilket alltid är så viktigt när man aktiverar Windows . Vanligtvis kommer du aldrig att behöva det ändå, men det finns tillfällen då du behöver installera om Windows eller ändra lite hårdvara på din dator, och plötsligt Windows är inte aktiverad.

Jag var nyligen tvungen att flytta en kopia Windows 10 från den gamla datorn till den nya och jag hade ingen aning om var min produktnyckel(produktnyckel) . Jag hade det inte på min dator, eller i certifikatet, eller ens i min e-post, så jag var fast. Efter att ha pratat med Microsoft om detta problem fick jag höra att jag bara kan länka min produktnyckel(produktnyckel) med dess Microsoft konto(Microsoft-konto) , vilket i praktiken kommer att förvandla det till en digital licens.

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du knyter din Windows-licens(Windows-licens) från din Microsoft konto(Microsoft-konto) för säkerhetskopiering och lagring(säkerhetskopiering och förvaring). Du kommer inte att använda det ofta, men när du behöver det kommer du att vara glad att du har det.

Länka Windows-licens(Länka Windows-licens) till Microsoft konto(Microsoft konto)

Självklart, för att använda den här funktionen, behöver du en redan konfigurerad Microsoft konto. (Microsoft-konto) Du kan registrera dig för ett här om det behövs. Logga in när du har ett konto Windows som vanligt (med Microsoft konto(Microsoft-konto) eller lokalt konto) och gå till ” Start(Starta)” och sedan ” Inställningar”(Inställningar) .

Nästa klick “Uppdatering och säkerhet(Uppdatering och säkerhet)” .

Klicka slutligen på ” Aktivering(Aktivering)” i menyn till vänster.

Överst får du lite information om vilken version Windows du har det installerat och aktiverat.

Om en produktnyckel/licens kan sparas till din Microsoft konto(Microsoft-konto), kommer du att se ett alternativ Lägg till ett Microsoft-konto(Lägg till ett Microsoft-konto) längst ner. Klick(Klick) ” Lägg till konto(Lägg till ett konto)” och du kommer att uppmanas att logga in.

Om din produktnyckel inte stöder en digital licens kommer du bara att se två andra rader: identifierare(Produkt-ID) för produkten och produktnyckel(Produktnyckel), men utan möjlighet att lägga till Microsoft konto(Microsoft konto) . I dessa fall är det väldigt viktigt att du inte tappar bort detta produktnyckel(produktnyckel) eftersom du kan aktivera Windows endast med denna nyckel.

När du har länkat ditt konto bör du se ett meddelande som säger det Windows aktiverat med en digital licens kopplad till ditt Microsoft-konto(Windows aktiveras med en digital licens kopplad till ditt Microsoft-konto) .

Nästa posta(framtida inlägg) Jag kommer att visa dig hur du kan återaktivera Windows använda den digitala licensen som finns lagrad på din Microsoft konto(Microsoft konto) . Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Med den senaste versionen av Windows, Windows 10, kan du nu oroa dig mindre för att hålla reda på den där irriterande lilla produktnyckeln som alltid är så viktig när du aktiverar Windows. Normalt sett kommer du aldrig att behöva det ändå, men det finns fall då du behöver installera om Windows eller ändra någon hårdvara på din dator och helt plötsligt inte aktiveras Windows.

Jag var nyligen tvungen att flytta en kopia av Windows 10 från en gammal dator till en ny och jag hade ingen aning om var min produktnyckel var längre. Jag hade det inte på datorn, på ett certifikat eller ens i min e-post, så jag var lite fast. Efter att ha pratat med Microsoft om problemet sa de till mig att jag helt enkelt kunde länka min produktnyckel till mitt Microsoft-konto, vilket i princip skulle göra det till en digital licens.

I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du länkar din Windows-licens till ditt Microsoft-konto för säkerhetskopiering och förvaring. Du kommer inte att använda den ofta, men när du behöver den kommer du att vara glad att den finns där.

Länka Windows-licens till Microsoft-konto

Självklart måste du ha ett Microsoft-konto redan konfigurerat för att kunna använda den här funktionen. Du kan registrera dig för en här om det behövs. När du har ett konto loggar du in på Windows normalt (med ditt Microsoft-konto eller ditt lokala konto) och går till Start och då inställningar.

Klicka sedan på Uppdatering och säkerhet.

Slutligen, klicka på aktivering i menyn till vänster.

Överst får du lite information om vilken version av Windows du har installerat och om den är aktiverad eller inte.

Om produktnyckeln/licensen kan lagras i ditt Microsoft-konto, kommer du att se Lägg till ett Microsoft-konto alternativet längst ner. Klicka på Lägg till ett konto och du kommer att bli ombedd att logga in.

Om din produktnyckel inte stöder en digital licens, kommer du bara att se två andra rader, Serienummer och Produktnyckel listade, men utan möjlighet att lägga till ett Microsoft-konto. I dessa fall är det verkligen viktigt att du inte förlorar den produktnyckeln eftersom du bara kan aktivera Windows med den nyckeln.

När du har länkat ditt konto bör du nu se att meddelandet säger Windows aktiveras med en digital licens kopplad till ditt Microsoft-konto.

I ett framtida inlägg ska jag visa dig hur du kan återaktivera Windows med hjälp av en digital licens som lagras i ditt Microsoft-konto. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button