Hur man länkar Android-telefon eller iPhone på Windows 10 PC

Eftersom det Microsoft försöker stänga Windows-telefon hon fokuserade sin uppmärksamhet på andra mobil(Mobila) plattformar på marknaden. Funktioner som “Fortsätt på PC” utvecklas ständigt och läggs till i applikationer för Android och iOS . Windows 10 låter dig nu länka din telefon Android eller iOS från PC.

Länka Android(Länka Android) eller iPhone med Windows 10

Funktionen är enkel och lättillgänglig. Du kan enkelt lägga till en telefon via appen Inställningar (lägg till en telefon via appen Inställningar) . För att börja konfigurera din telefon, gå till ” inställningar(Inställningar)” och välj ” Telefon(Telefon)”.

Klicka nu på ” Lägg till telefon(Lägg till en telefon) ” för att starta ihopparningsprocessen.

Länka Android eller iPhone till Windows PC

Ett annat fönster visas för att guida dig genom hela processen. Som ett första steg behöver du ange ditt mobiltelefonnummer dit ett sms med länk ska skickas.

Installera nu applikationen på din mobiltelefon från denna länk Spela butik eller iOS App Store . På Android länken tar dig till “Cortana” för Android (åtminstone i mitt fall) som för närvarande fortfarande är i beta men fullt fungerande. Som ett annat steg kan du ladda ner och installera “Microsoft Apps” och “Microsoft Launcher”, som inkluderar funktionen “Fortsätt på PC”.

Cortana på Android/iOS

För att aktivera denna länkningsfunktion, se till att du loggar in med densamma Microsoft konto(Microsoft-konto) på alla enheter. När du har installerat Cortana på din telefon kan du ansluta den till din dator.

Du kommer att se en dialogruta i avsnittet Kommande som meddelar dig att du kan ansluta Cortana till din PC. Klick(Tryck) “Anslut” för att upprätta en anslutning. För att se till att din telefon är ansluten till din dator, gå till Inställningar -> Telefon och se till att din enhet visas här.

På din telefon, gå till inställningar i “Cortana” och välj sedan “Cross Device”. Här kan du hantera synkroniseringen av aviseringar mellan enheter. Du kan aktivera aviseringssynkronisering för att få meddelande- och samtalspåminnelser på din dator när telefonen är borta. Dessutom kan du aktivera aviseringar för alla andra applikationer som är installerade på din telefon.

Fortsätt på PC

Att slå på ” Fortsätt(Fortsätt) på PC, måste du ladda ner ” Microsoft Apps “. Microsoft Apps lägger till alternativet ” Fortsätt(Fortsätt) till PC” i enhetens delningsmeny. Så allt som är öppet på din telefon kan skickas direkt till din dator genom att helt enkelt klicka på dela-knappen.

Jag provade den här funktionen med webb(Webbsidor, YouTube-video(Youtube videor) fotografier(Foton) och många andra. Det fungerar felfritt med det mesta av innehållet.

För att dela vad som helst, allt du behöver göra är att klicka på Share -knappen och välja Fortsätt på PC. Vänta(Vänta) medan listan över dina enheter laddas och välj sedan den dator du vill fortsätta arbeta på. Dessutom finns möjligheten Fortsätt senare(Fortsätt senare)”, som kommer att skicka viss information till Supportcenter(Action Center) på alla dina datorer.

Du kan också använda Microsoft Launcher eftersom den har inbyggda möjligheter att skicka allt direkt till din dator.

Skärmdumpar av enheter kan visas i det här inlägget Android men alla steg är nästan desamma för iOS -enheter.

Med Microsofts målsättning att stänga ner Windows Phone har man ökat sitt fokus mot andra mobila plattformar på marknaden. Funktioner som “Fortsätt på PC” utvecklas ständigt och läggs till Android och iOS appar. Windows 10 låter dig nu länka din Android- eller iOS-telefon till din PC.

Länka Android eller iPhone till Windows 10

Funktionen är enkel och lättillgänglig. Du kan enkelt lägga till en telefon via appen Inställningar. För att börja konfigurera din telefon, gå till ‘inställningar‘ och välj sedan ‘Telefon‘.

Länka Android eller iPhone till Windows 10

Klicka nu på’Lägg till en telefon‘ för att starta länkningsprocessen.

Länka Android eller iPhone till Windows PC

Ett annat fönster kommer att dyka upp som leder dig genom hela processen. Som ett första steg måste du ange ditt mobilnummer till vilket ett textmeddelande som innehåller en länk kommer att skickas.

Nu på din mobiltelefon, med den länken installera applikationen från Play Store eller iOS App Store. På Android tar länken dig till ‘Cortana’ för Android (åtminstone i mitt fall) som fortfarande är i beta från och med nu, men den är fullt funktionell. Som ett annat steg kan du ladda ner och installera ‘Microsoft Apps’ och ‘Microsoft Launcher’ som inkluderar ‘Fortsätt på PC’ -funktionen.

Cortana på Android/iOS

För att aktivera den här länkfunktionen, se till att du loggar in med samma Microsoft -konto på alla enheter. När du har installerat Cortana på din telefon kan du ansluta den till din dator.

Du kommer att se en dialog i avsnittet “Kommande” som meddelar dig att du kan ansluta Cortana till din dator. Tryck på “Anslut” för att upprätta anslutningen. För att verifiera att din telefon är länkad till din dator kan du gå till ‘Inställningar’ -> ‘telefon’ och bekräfta att din enhet dyker upp här.

På din telefon, gå till inställningar i ‘Cortana’ och välj sedan ‘Cross Device’. Här kan du hantera synkroniseringen av dina aviseringar mellan enheter. Du kan aktivera synkronisering av aviseringar så att du blir påmind om meddelanden och samtal på din dator när telefonen är borta. Bortsett från det kan du aktivera aviseringar för alla andra applikationer som är installerade på din telefon.

Fortsätt på PC

För att aktivera ‘Fortsätt på PC’ måste du ladda ner ‘Microsoft Apps‘. Microsoft Apps lägger till alternativet “Fortsätt på PC” till enhetens delningsmeny. Så allt som öppnas på din telefon kan skickas direkt till din PC genom att helt enkelt trycka på dela-knappen.

Jag provade den här funktionen med webbsidor, YouTube-videor, foton och annat. Det fungerar felfritt med det mesta av innehållet.

För att dela något, allt du behöver göra är att trycka på “Dela” -knappen och välja “Fortsätt på PC”. Vänta tills listan över dina enheter laddas och välj sedan den dator du vill fortsätta ditt arbete med. Det finns också ett alternativ som skickar särskild information till Action Center på alla dina datorer.

Du kan också använda Microsoft Launcher eftersom det har inbyggda funktioner för att direkt skicka något till din dator.

Det här inlägget kan visa skärmdumpar av Android-enheter, men alla steg är nästan likadana för iOS-enheter också.

Relaterade Artiklar

Back to top button