Hur man lägger till undertexter till dina videor i Windows 10

Letar efter en lösning för lägga till undertexter till dina videor(lägg till undertexter till dina videor) i Windows 10 ? Vi har dig täckt! Här är guiden för att infoga undertexter i dina videofiler på PC med Windows 10 . I den här artikeln har jag nämnt två metoder för att lägga till undertexter till videor. Låt oss kolla in dem!

Hur man lägger till undertexter(Undertexter) till din video-(videor) i Windows 10

Två sätt att lägga till undertexter till dina videor i Windows 10 :

 1. Lägg till(Lägg till) undertexter till video-(Videor) med en befintlig fil SRT eller annan undertextfil.
 2. Skapa dina egna undertexter och lägg till dem i dina videor.

Låt oss diskutera dessa två metoder under utveckling.

ett] Lägg till(Lägg till) undertexter till video-(Videor) med en befintlig fil SRT eller annan undertextfil.

Om du redan har en undertextfil sparad på din dator kan du lägga till den direkt i din video. Nu, för att lägga till undertexter till en video med hjälp av en befintlig undertextfil, kan du använda den kostnadsfria programvaran. Här ska jag använda XMedia omkoda , ett bärbart videobearbetningsverktyg. Den kan användas för många ändamål, inklusive videokonvertering och videoredigering. I den kan du också hitta ett speciellt alternativ för att lägga till undertexter till dina videor med hjälp av en befintlig fil.

Hur man lägger till en undertextfil till din video med XMedia omkoda :

Här är de grundläggande stegen för detta:

 1. ladda ner och installera XMedia omkoda eller använd den bärbara versionen.
 2. Starta programvaran
 3. Importera videofiler.
 4. Gå till fliken Undertexter.
 5. Filimport undertexter(Undertext) i ett format som stöds.
 6. Konfigurationsinställning för videoutgång.
 7. Klicka på knappen Koda(Tryck på Encode) för att spara den utgående videon.

Låt oss nu prata om dessa steg i detalj!

Först måste du installera XMedia omkoda på Windows 10 PC. Den tillhandahåller också en bärbar version som du kan ladda ner och använda från den officiella webbplatsen.

Klicka nu på ” Öppna fil”(Öppna fil) och importera den ursprungliga videofilen från din PC. Du kan importera flera videor samtidigt.

Välj sedan videofilen och gå till ” undertexter(Texta)”. Och tryck på knappen Importera(Importera) . Du kommer att kunna importera en undertextfil i ett format som stöds som t.ex SRT , SSA , RÖV , JSS js osv.

Efter att ha importerat undertextfilen kommer du att kunna se den i ” Källa”. (Källa) Du kan ställa in olika undertextalternativ, inklusive kodning(kodning), färger(färger) , läge(läge) etc. Justera dessa inställningar i enlighet med detta och klicka på ” Lägg till i utdata(Lägg till i utgång) ” för att lägga till video till panelen ” Slutsats “.(Produktion)

Du kan upprepa samma process för alla tillagda videofiler för att lägga till undertexter till dem alla.

Om det behövs kan du redigera videon ytterligare genom att gå till ” Filter/ FörhandsgranskningDu kan hitta redigeringsalternativ som ändra storlek, rotera, vända, beskära, invertera, klipphastighet, spegeleffekt, skärpa, oskärpa och mer.

Gå sedan till ” Formatera(Format)”, och där kan du ställa in många videoutgångskonfigurationer, såsom videoutgångsformat, utgångsdestination, etc.

Välj slutligen videon och klicka på ” Lägg till i kö(Lägg till i kö) ” och klicka sedan på ” Koda(Koda) » . Det kommer att bearbeta dina videofiler och lägga till undertexter till dem.

Du kan få denna programvara från xmedia-recode.de.

2] Skapa(Skapa) dina egna undertexter och lägg till dem i dina videor.

Om du inte har befintliga undertextfiler kan du skapa en ny. För att göra detta kommer jag att använda en gratis videoredigerare (gratis videoredigerare) med funktionen att redigera undertexter. Denna gratis programvara kallas VSDC Video Editor . Denna programvara låter dig skapa och lägga till undertexter till videor. Förutom(Förutom) att skapa nya undertexter kan du också lägga till en befintlig undertextfil till videon. Låt oss kolla hur du kan göra det.

Hur man skapar undertexter och sedan lägger till undertexter till video med VSDC Video Editor :

 1. ladda ner och installera VSDC videoredigerare(VSDC Video Editor).
 2. Öppna programvaran.
 3. Importera videofil.
 4. Använd textverktyget för att lägga till undertexter från en specifik punkt till en annan.
 5. Spara videon.

Först måste du ladda ner och installera denna gratis videoredigerare på din dator och sedan starta dess huvudgränssnitt. Tryck sedan på knappen ” Importera medieinnehåll(Importera mediainnehåll)” på huvudskärmen och öppna videofilen.

I huvudfönstret för videoredigering ser du att videon har lagts till på tidslinjen. Klicka nu bara på verktyget ” Text(Text)” i verktygsfältet och ett fönster öppnas objektpositionsinställningar. (Inställningar för objektposition) I det här fönstret klickar du på ” Från manuell position(Från manuell position) “, och lägg sedan till undertextpositionen (starttid) och den totala varaktigheten.

Hur man lägger till undertexter till dina videor i Windows 10

Klicka sedan på videoförhandsgranskningen och dra markören för att skapa en textram. Efter det kan du skriva in undertexten i textfältet. För att redigera texten i undertexterna, gå till ” Redaktör”(Redaktör) och klicka på rullgardinsknappen ” Teckensnitt “. (Teckensnitt) Anpassa sedan teckensnitt, teckensnittsfärg, undertextjustering, fetstil, kursiv(teckensnitt, teckensnittsfärg, undertextjustering, fetstil, kursiv) och många andra alternativ.

På samma sätt kan du lägga till flera textlager för att lägga till undertexter till din video.

Du kan också klicka på dess verktyg SUB för att importera en undertextfil i formatet SRT och lägg till det i videon.

När du är klar, gå till ” Projektexport(Exportera projekt) “, välj videoformat, ställ in utgångskonfigurationer och profil, ange destinationen och klicka sedan på ” Projektexport»(Exportprojekt) . I nästa uppmaning väljer du ” Fortsätt(Fortsätt) ” och spara videon med undertexter.

Du kan (här) ladda ner VSDC Video Editor härifrån.

Det är allt!

Läs nu:(Läs nu :)

Letar efter en lösning på lägg till undertexter till dina videor i Windows 10? Vi har dig täckt! Här är en handledning för dig att infoga undertexter i dina videofiler på Windows 10 PC. I den här artikeln har jag nämnt två metoder för att lägga till undertexter till videor. Låt oss kolla in dem!

Hur man lägger till undertexter till dina videor i Windows 10

De två metoderna för att lägga till undertexter till dina videor i Windows 10 är:

 1. Lägg till undertexter till videor med hjälp av befintlig SRT eller annan undertextfil.
 2. Skapa dina egna undertexter och lägg till dem i dina videor.

Låt oss diskutera dessa två metoder i detalj.

1]Lägg till undertexter till videor med befintlig SRT eller annan undertextfil

Om du redan har en undertextfil sparad på din dator kan du lägga till den direkt i din video. Nu, för att lägga till undertexter till videor med hjälp av en befintlig undertextfil, kan du använda en gratis programvara. Här ska jag använda XMedia omkoda som är ett bärbart videobearbetningsverktyg. Den kan användas för många ändamål, inklusive videokonvertering och videoredigering. I den kan du också hitta ett dedikerat alternativ för att lägga till undertexter till dina videor med hjälp av en befintlig fil.

Så här lägger du till en undertextfil till din video med XMedia Recode:

Här är de viktigaste stegen för att göra det:

 1. Ladda ner och installera XMedia Recode eller använd den bärbara utgåvan.
 2. Starta programvaran
 3. Importera videofiler.
 4. Gå till fliken Undertext.
 5. Importera en undertextfil i ett format som stöds.
 6. Konfigurera utgångsvideokonfiguration.
 7. Tryck på Encode-knappen för att spara den utgående videon.

Låt oss nu prata om dessa steg i detalj!

Först måste du installera XMedia Recode på din Windows 10 PC. Den tillhandahåller också en bärbar version som du kan ladda ner och använda från dess officiella webbplats.

Klicka nu på öppna fil knappen och importera källvideofilen från din PC. Du kan importera flera videor samtidigt.

Välj sedan videofilen och flytta till texta flik. Och tryck på Importera knapp. Du kommer att kunna importera en undertextfil i ett format som stöds som SRT, SSA, ASS, JSS, JS, etc.

Efter att ha importerat undertextfilen kommer du att kunna se den i panelen. Du kan anpassa olika undertextalternativ inklusive kodning, färger, läge, etc. Ställ in dessa alternativ i enlighet med detta och klicka på knappen för att lägga till videon på panelen.

Du kan upprepa samma process för alla tillagda videofiler för att lägga till undertexter till dem alla.

Om det behövs kan du redigera en video ytterligare genom att gå till Filter/ Förhandsgranskning flik. Du kan hitta redigeringsalternativ som ändra storlek, rotera, vända, beskära, invertera, klipphastighet, spegeleffekt, skärpa, oskärpa och mer i den.

Gå sedan till Format-fliken och där kan du anpassa en mängd videokonfigurationer, som utdataformat, utdatadestination, etc.

Slutligen, välj videor och klicka på Lägg till i kö och tryck sedan på koda knapp. Det kommer att bearbeta dina videofiler och lägga till undertexter till dem.

Du kan få denna programvara från xmedia-recode.de.

2]Skapa dina egna undertexter och lägg till dem i dina videor

Om du inte har några befintliga undertextfiler kan du skapa en ny. För det kommer jag att använda en gratis videoredigerare med en undertextredigeringsfunktion. Denna gratis programvara kallas VSDC Video Editor. Denna programvara låter dig skapa och lägga till undertexter till videor. Förutom att skapa nya undertexter kan du också lägga till en befintlig undertextfil till videon. Låt oss kolla hur du kan göra det.

Så här skapar du undertexter och sedan lägger till undertexter till videor med VSDC Video Editor:

 1. Ladda ner och installera VSDC Video Editor.
 2. öppna programvaran.
 3. Importera videofil.
 4. Använd textverktyget för att lägga till undertexter från en specifik punkt till en annan.
 5. Spara videon.

Först måste du ladda ner och installera denna gratis videoredigerare på din PC och sedan starta dess huvudgränssnitt. Efter det klickar du på knappen Importera mediainnehåll från huvudskärmen och öppnar en videofil.

I dess huvudfönster för videoredigering ser du att videon läggs till på tidslinjen. Nu klickar du bara på Text verktyg från verktygsfältet och en Objektpositionsinställningar fönstret öppnas. I det här fönstret, klicka på alternativet och lägg sedan till undertextposition (starttid) och total varaktighet.

Hur man lägger till undertexter till dina videor i Windows 10

Klicka sedan på videoförhandsgranskningen och dra markören för att skapa en textram. Efter det kan du skriva undertexten i textrutan. För att redigera undertexten, gå till Redaktör fönstret och klicka på Font rullgardinsknapp. Anpassa sedan och många fler alternativ.

På liknande sätt kan du lägga till flera textlager för att lägga till undertexter till din video.

Alternativt kan du klicka på dess SUB-verktyg för att importera en undertextfil i SRT-format och lägga till i videon.

När du är klar, gå till exportprojekt fliken, välj ett videoformat, ställ in utdatakonfigurationer och profil, ange destinationsplatsen och klicka sedan på exportprojekt knapp. På nästa uppmaning väljer du alternativet Fortsätt och sparar den undertextade videon.

Du kan ladda ner VSDC Video Editor härifrån.

Det är allt!

Läs nu:

Relaterade Artiklar

Back to top button