Hur man lägger till teckensnitt till Word Mac

Microsoft Word var den mest använda ordbehandlingsapplikationen, lika älskad av macOS-användare och fönster. Det är ganska prisvärt och lätt att använda. Denna väldesignade skrivplattform erbjuder rika formateringsalternativ för alla, oavsett om du skriver för nöjes skull, för affärer eller i akademin. En av dess främsta fördelar är det överflöd av typsnitt som användaren kan välja mellan. Även om det är ganska sällsynt kan det finnas en situation där du behöver använda ett teckensnitt som inte finns i den förinstallerade listan, dvs. du måste installera typsnitt på Mac . I det här fallet kan du enkelt lägga till önskat teckensnitt. Tyvärr, Microsoft Word för macOS tillåter dig inte att bädda in ett nytt teckensnitt i word-dokument(Word-dokument). Så tack vare den här artikelnvi kommer att berätta för dig hur du lägger till teckensnitt till Word Mac med den inbyggda teckensnittsboken på Mac-enheter.(vi guidar dig om hur du lägger till teckensnitt i Word Mac med den inbyggda teckensnittsboken på Mac-enheter.)

Hur man installerar typsnitt på (Hur man installerar teckensnitt på )Mac?

Följ stegen nedan och se de bifogade skärmbilderna för att installera typsnitten genom att ladda ner och lägga till dem i boken teckensnitt på (Font)Mac .

Notera.(Obs!) Det är viktigt att notera att det nya typsnittet som används i ditt dokument inte kommer att vara läsbart för mottagaren om de inte har samma typsnitt installerat och har tillgång till Microsoft Word på ett Windows- eller macOS-system.

Steg 1: Hitta och ladda ner nya typsnitt

(Steg 1: Sök och ladda ner nya teckensnitt)

Det är viktigt att notera Microsoft Word lagrar eller använder inte sina egna teckensnitt; istället använder den systemteckensnitt. Följaktligen(Därför) att ha typsnittet tillgängligt i Ord , måste du ladda ner och lägga till önskat teckensnitt till dina macOS-teckensnitt. Ett utmärkt fontförråd finns tillgängligt på google typsnitt, som vi använde som exempel. Följ de givna stegen för att ladda ner och installera teckensnitt på Mac :

1. Gå till Google Fonts genom att söka i valfri webbläsare.

Från de många tillgängliga teckensnitten klickar du på det teckensnitt du vill ha | Hur man lägger till teckensnitt till Word Mac

2. Klicka på bland de många tillgängliga teckensnitten nödvändig (Önskad) font,(font ) t.ex. Krona One.

3. Klicka sedan på ” Ladda ner familj(Ladda ner familj )” i det övre högra hörnet som visas nedan.

Klicka på Ladda familj. Hur man lägger till teckensnitt till Word Mac

4. Den valda teckensnittsfamiljen kommer att laddas som Zip fil(Zip fil).

5. Packa upp(Packa upp) den efter nedladdning.

Packa upp den när den har laddats ner

Det önskade teckensnittet laddas på ditt system. (Flytta) till nästa steg.

Läs också: (Läs också:) Vilka är några av de bästa Cursive Fonts i Microsoft Word?

Steg 2: Lägg till nedladdade teckensnitt till Font Book på Mac(Steg 2: Lägg till nedladdade teckensnitt till Font Book på Mac)

Som nämnts tidigare måste du lägga till det nedladdade teckensnittet till systemförvaret. Teckensnitt lagras i typsnitt bok(Teckensnittsbok) på enheter Mac – förinstallerad applikation på macbook . Så här lägger du till teckensnitt Word Mac lägga till det som ett systemteckensnitt:

1. Hitta typsnitt bok(Teckensnittsbok) i sök Spotlight(Spotlight-sökning) .

2. Klicka på ikonen + (plus) ikon som det visas på bilden.

Klicka på + (plus) ikonen | Font Book på Mac

3. Hitta och klicka mappen “Nedladdade teckensnitt”(Nedladdad typsnittsmapp) .

4. Klicka här på filen med filtillägget .ttf och tryck Öppna. (Öppen.) Se denna bild.

Klicka på .ttf-filen och klicka på

Det nedladdade typsnittet kommer att läggas till i ditt systemfontförråd, nämligen boken teckensnitt på (Font)Mac .

Steg 3: Lägg till teckensnitt till (Steg 3: Lägg till teckensnitt i )Microsoft Word offline.(Microsoft Word offline)

Frågan uppstår: hur man lägger till teckensnitt till Microsoft Word på enheter Mac efter att du har lagt till dem i systemförrådet? Eftersom den huvudsakliga källan till teckensnitt Ord är lagring av systemteckensnitt, det nyligen tillagda teckensnittet visas automatiskt i Microsoft Word(nyligen tillagda teckensnitt visas automatiskt i Microsoft Word) och kommer att vara tillgängliga för användning.

Du måste ladda om Mac för att se till att tillägget av typsnittet har trätt i kraft. Det är allt!

Läs också: (Läs även:) Så här inaktiverar du Microsoft Word stavningskontroll

Alternativ: Lägg till teckensnitt i Microsoft Word Online(Alternativt: Lägg till teckensnitt i Microsoft Word Online)

Många föredrar att använda Microsoft Word Online via Office 365 på Mac (Office 365 på Mac) . Appen fungerar precis som Google Dokument och erbjuder många fördelar som:

  • Ditt jobb sparas automatiskt(sparas automatiskt) i varje steg av dokumentredigering.

  • Flera användare(Flera användare) kan visa och redigera samma dokument.

Kontor 365 söker också i ditt system efter tillgängliga typsnitt. Så processen att lägga till teckensnitt förblev nästan densamma. När du har lagt till ett nytt typsnitt i teckensnittsboken på Mac (Font),(Mac) Office 365(Office 365) kommer att kunna upptäcka och tillhandahålla den Microsoft Word Online .

Klicka här (Klicka här) för att lära dig mer om Kontor 365 och installationsprocessen.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Vi hoppas att du kunde förstå hur man lägger till teckensnitt i word mac både offline och online(hur man lägger till teckensnitt i Word Mac – offline såväl som online) . Om du har några frågor eller förslag, vänligen lämna dem i kommentarsfältet.

Microsoft Word har varit den mest använda ordbehandlingsappen, favoriserad av både macOS och Windows-användare. Den är tyst tillgänglig och lätt att använda. Den här väldesignade skrivplattformen erbjuder gott om formateringsalternativ för alla, oavsett om du skriver för nöjes skull, för affärer eller i akademin. En av dess stora fördelar är det överflöd av typsnitt som användaren kan välja mellan. Även om det är ganska sällsynt kan det uppstå en situation där du behöver använda ett teckensnitt som inte finns i dess förinstallerade lista, dvs du behöver installera teckensnitt på Mac. I det här fallet kan du enkelt lägga till det önskade teckensnittet. Tyvärr tillåter inte Microsoft Word för macOS att du bäddar in ett nytt teckensnitt i ditt Word-dokument. Således, genom denna artikel,

Hur man lägger till teckensnitt till Word Mac

Hur man installerar teckensnitt på Mac?

Följ stegen som förklaras nedan och se bifogade skärmdumpar för att installera teckensnitt genom att ladda ner och lägga till dem i teckensnittsboken på Mac.

Notera: Det är viktigt att notera att det nya teckensnittet som används i ditt dokument inte kommer att vara läsbart för mottagaren om inte de också har samma teckensnitt installerat och har tillgång till Microsoft Word på sitt Windows- eller macOS-system.

Steg 1: Sök och ladda ner nya teckensnitt

Det är viktigt att notera att Microsoft Word inte lagrar eller använder egna teckensnitt; istället använder den systemteckensnitt. För att ha ett teckensnitt tillgängligt i Word måste du därför ladda ner och lägga till önskat teckensnitt i dina macOS-teckensnitt. Ett stort lager av teckensnitt finns tillgängligt i google typsnitt, som vi har använt som exempel. Följ de givna stegen för att ladda ner och installera teckensnitt på Mac:

1. Navigera till Google Fonts genom att söka efter den i valfri webbläsare.

Från det breda utbudet av tillgängliga teckensnitt, klicka på önskat teckensnitt | Hur man lägger till teckensnitt till Word Mac

2. Från det breda utbudet av tillgängliga teckensnitt, klicka på Önskad font ex Krona One.

3. Klicka sedan på ladda ner familj alternativ från det övre högra hörnet, som markerats nedan.

Klicka på Nedladdningsfamiljen. Hur man lägger till teckensnitt till Word Mac

4. Den valda teckensnittsfamiljen kommer att laddas ner som en Zip fil.

5. packa upp det när det har laddats ner.

Packa upp den när den har laddats ner

Det önskade typsnittet laddas ner till ditt system. Gå till nästa steg.

Läs också: Vilka är några av de bästa Cursive Fonts i Microsoft Word?

Steg 2: Lägg till nedladdade teckensnitt till Font Book på Mac

Som nämnts tidigare är det nödvändigt att lägga till det nedladdade teckensnittet till ditt systemförråd. Teckensnitt lagras i Font bok på Mac-enheter, ett förinstallerat program på MacBook. Så här lägger du till teckensnitt i Word Mac genom att lägga till det som systemteckensnitt:

1.Sök Font bok i Spotlight-sökning.

2. Klicka på + (plus) ikonsom visat.

Klicka på + (plus) ikonen | Font bok på Mac

3. Leta upp och klicka på Nedladdat teckensnittsmapp.

4. Klicka här på filen med .ttf förlängning och klicka öppna. Se den givna bilden.

Klicka på filen med filtillägget .ttf och klicka på Öppna. Font bok på Mac

Det nedladdade teckensnittet kommer att läggas till i ditt systemfontförråd, nämligen teckensnittsbok på Mac.

Steg 3: Lägg till teckensnitt till Microsoft Word offline

Frågan uppstår: hur lägger du till typsnitt i Microsoft Word på Mac-enheter när du väl har lagt till dem i ditt systemlager? Eftersom den primära källan till Word-teckensnitt är systemfontförrådet, nytillagda teckensnitt visas automatiskt i Microsoft Word och kommer att vara tillgänglig för användning.

Du måste starta om din Mac för att se till att teckensnittstillägget träder i kraft. Det är allt!

Läs också: Hur man inaktiverar Microsoft Word stavningskontroll

Alternativ: Lägg till teckensnitt i Microsoft Word Online

Många föredrar att använda Microsoft Word Online via Office 365 på Mac. Applikationen fungerar ungefär som Google Dokument och erbjuder många fördelar som:

  • Ditt arbete är sparas automatiskt i varje skede av dokumentrevideringen.

  • flera användare kan visa och redigera samma dokument.

Office 365 söker också igenom ditt system efter tillgängliga typsnitt. Så processen att lägga till teckensnitt förblir nästan densamma. När du har lagt till det nya teckensnittet i teckensnittsboken på Mac bör Office 365 kunna upptäcka och tillhandahålla samma på Microsoft Word Online.

Klicka här för att lära dig mer om Office 365 och dess installationsprocess.

Rekommenderad:

Vi hoppas att du kunde förstå hur man lägger till teckensnitt i Word Mac – offline såväl som online. Om du har några frågor eller förslag, skriv dem i kommentarsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button