Hur man lägger till, tar bort eller stänger av hyperlänkar i Microsoft Word

Vem som helst kan lägga till hyperlänkar till Microsoft Word för att krydda ditt dokument, men alla kanske inte vet hur man lägger till dem. Inte nog med det, du kan få ett dokument Word med en hyperlänk men vet inte hur man tar bort den.(Ord)

Oroa dig inte eftersom den här artikeln kommer att förklara hur man gör båda på bästa möjliga sätt. Så när du är klar med att läsa kommer du att bli en mästare på att skapa och ta bort hyperlänkar när du vill.

Vad är en hyperlänk?

Hyperlänk in Microsoft Word är i grunden en länk till en webbsida eller webbplats. Det kan också vara en länk till en nätverksväg. Om du surfar mycket på webben bör du se flera webbsidor med hyperlänkar som, om du klickar på dem, omdirigerar dig till en annan sida eller webbplats.

Faktum är att det kommer att finnas några hyperlänkar i just den här artikeln också, och de är mycket synliga, så du kommer inte att kunna missa dem.

Hur man lägger till hyperlänkar till Microsoft Word

När det gäller att lägga till hyperlänkar till Microsoft Word , är en lätt uppgift. För att göra detta, kopiera URL -adress , markera sedan ordet/orden och tryck därifrån CTRL + K > CTRL + V > Enter och det är allt.

Alternativt kan du markera önskat innehåll och sedan högerklicka på det. Därifrån klicka på ” Länk(Länk)”, klistra in URL -adress i rutan och se till att klicka på “OK”-knappen när du är klar.

Det sista sättet att göra detta är att markera orden igen, men den här gången måste du klicka på ” Föra in(Infoga)” på tejp(band). Därifrån väljer du ” Länk(Länk)” i menyn, klistra in URL -adress i fältet och slutför uppgiften genom att klicka på knappen “OK” eller genom att trycka på knappen ” Inmatning(Enter)” på tangentbordet.

Hur man tar bort hyperlänkar en efter en i Ord

Så när det gäller att ta bort hyperlänkar från ett dokument kan vi göra det på flera sätt. Men först ska vi diskutera hur man gör det en efter en.

Högerklicka först på hyperlänkstexten och välj sedan i alternativen som visas ” Ta bort hyperlänk(Ta bort hyperlänk) » .

Eller klicka på den hyperlänkade texten och klicka sedan CTRL+SKIFT+F9 och se hyperlänken försvinna framför dina ögon.

Ta bort alla hyperlänkar i Ord samtidigt

Du kanske inte visste detta, men det är möjligt att ta bort alla hyperlänkar från ett enda dokument. Istället för att ta bort hyperlänkar en efter en, föreslår vi att du markerar hela dokumentet genom att klicka CTRL+A och ta sedan bort hyperlänkar med hjälp av CTRL+SKIFT+F9 .

Klistra in text med hyperlänk utan hyperlänk Ord

För att göra detta måste du aktivera inklistringsalternativen (aktivering av inklistringsalternativ) . Om du inte har aktiverat det ännu, vänligen gör det först. .

Nu när det är över, kopiera texten och klistra in den i ditt dokument Microsoft Office . Det borde du se alternativ (Alternativ)skär(Klistra in) visas ovanför texten. Klick(Klicka) på ikonen till höger, som heter ” Behåll endast text(Behåll endast text) “, och det är allt.

Inaktivera(Vänd) automatisk hyperlänk till Ord

Lägg till, ta bort eller inaktivera hyperlänkar i Microsoft Office

Om du kopierar URL -adressera och klistra in den Microsoft Word , i de flesta fall skapas en hyperlänk automatiskt. Du kanske inte vill att detta ska hända, så om du gör det, fortsätt läsa för att ta reda på hur du kan göra skillnad.

Det första du behöver göra är att klicka på ” Fil(File)” och gå sedan till ” Alternativ > Korrektur . Klicka därifrån Autokorrigeringsalternativ > Autoformat . Mittemot avsnittet där vägar till Internet och nätverk med hyperlänkar(Internet- och nätverksvägar med hyperlänkar) bör du se en bock. Ta bort den och klicka sedan OK för att spara ändringar.

Hoppas det här hjälper.

Det är möjligt för vem som helst att lägga till hyperlänkar Microsoft Word för att krydda sitt dokument, men alla kanske inte vet hur man lägger till dem. Inte bara det, du kanske får ett Word-dokument med hyperlänkad text men har ingen aning om hur du tar bort det.

Oroa dig inte eftersom den här artikeln kommer att förklara hur man gör båda på bästa möjliga sätt. Så när du har läst klart bör du vara en mästare på att skapa och ta bort hyperlänkar efter behag.

Vad är en hyperlänk?

En hyperlänk i Microsoft Word är i grunden en referens till en webbsida eller webbplats. Det kan också vara en referens till en nätverksväg. Om du surfar mycket på webben bör du se flera webbsidor med hyperlänkar som om du klickar på dem leder dig till en annan sida eller webbplats.

Faktum är att just den här artikeln kommer att ha några hyperlänkar också, och de är mycket tydliga, så du kommer inte att kunna missa dem.

Hur man lägger till hyperlänkar i Microsoft Word

När det kommer till att lägga till hyperlänkar i Microsoft Word är detta inte en svår uppgift att utföra. För att få det gjort, kopiera URL:en, markera sedan ordet/orden, och därifrån trycker du på CTRL + K > CTRL + V > Enteroch det är allt.

Alternativt kan du markera det nödvändiga innehållet och sedan högerklicka på det. Därifrån klickar du på Länk, klistra sedan in URL:en i rutan och se till att klicka på OK-knappen när du är klar.

Det sista sättet att göra detta är att återigen markera orden, men den här gången kommer du att behöva klicka på fliken Infoga på menyfliksområdet. Därifrån väljer du Länka via menyn, klistra in URL:en i rutan och slutför uppgiften genom att klicka på OK-knappen eller tryck på Enter-tangenten på tangentbordet.

Hur man tar bort hyperlänkar efter varandra i Word

OK, så när det kommer till att ta bort hyperlänkar från ett dokument kan vi göra detta på flera sätt. Men först ska vi diskutera hur man gör det en i taget.

Högerklicka först på den hyperlänkade texten och klicka sedan på från alternativen som visas Ta bort hyperlänk.

alternativt, klicka på den hyperlänkade texten och tryck sedan på CTRL+SKIFT+F9och se när hyperlänken försvinner framför dina ögon.

Ta bort alla hyperlänkar i Word samtidigt

Du kanske inte visste detta, men det är möjligt att ta bort alla hyperlänkar från ett enda dokument. Istället för att flytta för att ta bort hyperlänkar efter varandra, föreslår vi att du markerar hela dokumentet genom att trycka på CTRL+Ata sedan bort hyperlänkar med hjälp av CTRL+SKIFT+F9.

Klistra in hyperlänkad text utan hyperlänk i Word

För att göra detta krävs aktivering av inklistringsalternativ. Om du ännu inte har det aktiverat, vänligen gör det först.

Nu, när det är över med att kopiera texten, klistra in den i ditt Microsoft Office-dokument. Du bör se inklistringsalternativen visas över texten. Klicka på ikonen längst till höger som heter Keep Text Only, och det är allt.

Stäng av automatisk hyperlänk i Word

Lägg till, ta bort eller inaktivera hyperlänkar i Microsoft Office

Om du kopierar en URL och klistrar in den i Microsoft Word kommer den i de flesta fall automatiskt att skapa en hyperlänk. Du kanske inte vill att detta ska hända, så om så är fallet, fortsätt läsa för att lära dig hur du ändrar saker.

Det första du vill göra här är att klicka på filnavigera sedan till Alternativ > Korrektur. Därifrån klickar du vidare Autokorrigeringsalternativ > Autoformat. Mitt emot avsnittet som säger Internet och nätverksvägar med hyperlänkar, bör du se en bock. Ta bort den och tryck sedan OK för att spara ändringarna.

Hoppas det här hjälper.

Relaterade Artiklar

Back to top button