Hur man lägger till, öppnar och konfigurerar OneDrive på iPhone eller iPad

Om du har några Windows-enhet(Windows-enhet), det är nästan omöjligt för dig att inte använda eller åtminstone inte se OneDrive . Detta är en molntjänst valv (lagringstjänst)Microsoft som ingår som standard Windows 10 och kan användas på många andra enheter. Microsoft tillhandahåller ansökningar för OneDrive som för Android-enheter(Android) , och för iOS, och det är det senare som vi kommer att prata om i den här guiden. Om du vill veta var du kan hitta och hur du installerar och konfigurerar OneDriveiPhone eller iPad(iPhone eller iPad), läs vidare:

Hur man installerar OneDrive-appen(OneDrive-appen) från App Store

Om du inte redan har det OneDrive på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) kan du snabbt få in den App Store . Öppna App Store och hitta OneDrive i sökruta(sökruta) . Tryck sedan på appen när sökresultaten visas Microsoft OneDrive . Observera också att om du läser denna manual på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad), du kan också använda denna direktlänk (direktlänk) .

Öppnar sidan OneDrive-appar i (OneDrive-appen)App Store Klicka på ” Installera(Installera) ” .

Installera OneDrive på iPhone

Vänta(Vänta tills OneDrive-appen(OneDrive-appen) kommer att laddas ner och installeras: du kan se framstegen på appsidan.

Väntar på att OneDrive ska laddas ner och installeras

Så här öppnar du OneDrive-appen

När iOS har avslutat installationen av appen kommer du att kunna öppna omedelbart OneDrive-appen(OneDrive-appen) .

Klicka på knappen Öppna(Öppna).”

Öppnar OneDrive från App Store

Du behöver dock inte återvända till App Store varje gång du vill öppna OneDrive . Du kan klicka på genvägen på huvudsidan skärm(startskärm) på din iPhone eller iPad.

Öppna OneDrive från iPhones startskärm

Hur man ställer in Microsoft konto(Microsoft-konto) in OneDrive

När du öppnat den för första gången, OneDrive-appen(OneDrive-appen) kommer att be dig att logga in med din Microsoft konto(Microsoft-konto) , eller skapa ett om du inte redan har ett.

Logga in eller skapa ett nytt Microsoft-konto

Om du inte har Microsoft konto(Microsoft-konto), klicka “Har du inget konto? Registrera”(“Har du inget konto? Registrera dig”) längst ner på skärmen och följ instruktionerna. om du har Microsoft konto(Microsoft-konto), ange kopplat till det e-postadress eller telefonnummer(e-postadress eller telefonnummer) och klicka sedan på ” Ytterligare(Nästa)” som ser ut som en pil som pekar åt höger.

Logga in på OneDrive med en e-postadress

På nästa skärm, slutför inloggningsprocessen genom att autentisera. Detta steg beror på vilka säkerhetsalternativ du har aktiverat och hur du föredrar att autentisera.

Du kan ange ditt lösenord Microsoft konto(Microsoft-konto) eller godkänn en inloggningsförfrågan från en annan enhet som har appen installerad Microsoft Authenticator .

Microsoft-kontoautentisering

Efter att ha loggat in kan du se innehållet i din OneDrive .

OneDrive-appen som visar filer och mappar från ett personligt konto

Nu återstår bara att ställa in OneDrive-appen som du vill.

Så här konfigurerar du OneDrive-appen

Det finns några saker du kan anpassa i OneDrive-appen(OneDrive-app) för iOS som kan göra ditt liv enklare och bättre skydda din molndata. Två viktiga funktioner den erbjuder OneDrive-appen(OneDrive app) för iPhone och iPad, är den automatiska uppladdningen av dina foton och skydd för åtkomst till OneDrive-appen(OneDrive-app) med tillval Pinkod(Pinkod) .

Tillgängliga alternativ i OneDrive-appen för iOS

Du kan ta reda på mer i dessa artiklar:

  • Hur man laddar upp bilder till OneDrive från din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad)
  • Säkra din OneDrive med ett lösenord eller fingeravtryck på Android eller iPhone(Android eller iPhone)

Du kan också lära dig hur du snabbt skannar dokument, visitkort, whiteboards och mer med OneDrive för Android och iPhone(Android och iPhone).

Använder du OneDrive på dina iPhones och iPads?

Nu vet du var du kan hitta och hur du ställer in OneDriveiPhone och iPad(iPhone och iPad). Använder du denna molntjänst valv(lagringstjänst) så att dina viktiga filer alltid är tillgängliga och säkerhetskopierade? Föredrar du iCloud från Äpple eller annan liknande tjänst från ett annat företag? Använd gärna kommentarsfältet nedan.

Om du har en Windows-enhet av något slag är det nästan omöjligt för dig att inte ha använt eller åtminstone sett OneDrive. Det är Microsofts molnlagringstjänst som kommer som standard i Windows 10, och som också kan användas på många andra enheter. Microsoft marknadsför appar för OneDrive både för Android- och iOS-enheter, och de senare är de som vi kommer att prata om i den här guiden. Om du vill lära dig var du kan hitta och hur du installerar och konfigurerar OneDrive på din iPhone eller iPad, läs vidare:

Så här installerar du OneDrive-appen från App Store

Om du inte redan har OneDrive på din iPhone eller iPad kan du hämta det från den på nolltid. Öppna och sök efter OneDrive i sökfältet. Sedan, när sökresultaten visas, tryck på appen. Observera också att om du läser den här guiden på din iPhone eller iPad kan du även använda den här direktlänken.

Söker efter OneDrive i App Store

När du har öppnat OneDrive-appsidan från , tryck på knappen.

Installera OneDrive på en iPhone

Vänta tills OneDrive-appen laddas ner och installeras: du kan se framstegen på appens sida.

Väntar på att OneDrive ska laddas ner och installeras

Så här öppnar du OneDrive-appen

När iOS har avslutat installationen av appen får du möjlighet att öppna OneDrive-appen omedelbart.

Tryck på knappen.

Öppnar OneDrive från App Store

Du behöver dock inte gå tillbaka till varje gång du vill öppna OneDrive. Du kan trycka på genvägen från din iPhones eller iPads startskärm.

Öppna OneDrive från en iPhones startskärm

Hur du ställer in ditt Microsoft-konto i OneDrive

När du har öppnat den för första gången ber OneDrive-appen dig att logga in med ditt Microsoft-konto, eller skapa ett om du inte redan har ett.

Logga in eller skapa ett nytt Microsoft-konto

Om du inte har ett Microsoft-konto, tryck på längst ned på skärmen och följ instruktionerna. Om du har ett Microsoft-konto anger du dess tillhörande e-postadress eller telefonnummer och trycker sedan på knappen som ser ut som en pil som pekar åt höger.

Logga in på OneDrive med en e-postadress

På följande skärm, slutför inloggningsprocessen genom att autentisera dig själv. Det här steget beror på säkerhetsalternativen som du har aktiverat och hur du föredrar att autentisera.

Du kan ange lösenordet för ditt Microsoft-konto eller så kan du godkänna din inloggningsförfrågan från en annan enhet där appen är installerad.

Autentisera till Microsoft-kontot

När du har loggat in kan du se innehållet på din OneDrive.

OneDrive-appen som visar filerna och mapparna från ett personligt konto

Nu återstår bara att konfigurera din OneDrive-app så att den fungerar precis som du vill.

Så här konfigurerar du OneDrive-appen

Det finns några saker som du kan konfigurera i OneDrive-appen för iOS, saker som kan göra ditt liv enklare och säkra din molndata bättre. De två viktiga funktionerna som OneDrive-appen för iPhones och iPads erbjuder handlar om att automatiskt ladda upp dina bilder och om att skydda åtkomsten till OneDrive-appen med en extra PIN-kod.

Inställningarna tillgängliga i OneDrive-appen för iOS

Du kan lära dig mer i dessa artiklar:

Du kanske också vill lära dig hur du snabbt skannar dokument, visitkort, whiteboards etc med OneDrive för Android och iPhone.

Använder du OneDrive på dina iPhones och iPads?

Nu vet du var du kan hitta och hur du ställer in OneDrive på din iPhone och iPad. Använder du denna molnlagringstjänst för att alltid hålla dina viktiga filer tillgängliga och säkerhetskopierade? Föredrar du Apples iCloud eller en annan liknande tjänst från ett annat företag? Tveka inte att använda kommentarsektionen nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button