Hur man lägger till och ställer in en gradientfyllning till en form med Corel DRAW

Att arbeta med design innebär att göra allt som står i din makt för att kunden ska bli nöjd med kvaliteten på resultatet. Ibland måste man lära sig ställ in en gradientfyllning på en form i bilden.

Om du vill prova något nytt, galnare och mer riskabelt, prova en texturerat mönster fyllning Var vektor eller använda en mesh-fyllning som kan appliceras på text och objekt.

Att använda vart och ett av programmen som erbjuds av skapandeverktygen innebär att man vet hur man hanterar var och en av deras funktioner. I fallet med CorelDRAW det är en mycket lärorikt och enkelt som erbjuder ett brett utbud av designstrategier för professionellt bruk.

Om du ser dig själv som en nybörjare, eller om du inte känner till metodiken för denna programvara, hittar du här instruktioner för att generera denna effekt i dina formulär.

Metod för att ställa in en gradientfyllning på en form

När du börjar designa kan du ge den här stilen till formerna du infogar på ditt tomma ark.

Till att börja med måste du välja objektet som du ska generera Corel DRAW-effekten på. När du har tryckt på den med vänsterklick, ange alternativet » Objekt » i toppmenyn och välj » Objektegenskaper “.

När du gör detta kommer ett fönster att visas på din skärm som kommer att presentera en rad alternativ som innehåller bland dem ” Gradientfyllning “.

Genom att trycka på den här knappen kommer du att kunna se övertoningsalternativen, liksom du kan välja miniatyrbilden för att se ändringarna du gör med varje redigering.

För dessa gradienter kommer du att kunna fastställa färger och former där effekten kommer att genereras, för att öka designens kreativitet.

När inställningarna i » Fyllningsväljare » färdig, du avslutar genom att klicka på knapparna » Tillämpa ” och “OK “.

Vad ska du göra om du vill skapa en ny fontänfyllning i Corel DRAW?

Om ingen av ritningarna som är förutbestämda av programmet uppfyller det resultat du vill lägga till dina former. Corel DRAW låter dig skapa din egen fyllda stil och spara den i ” Fyllningsväljare “.

Som den tidigare metoden. Du måste börja med att välja objektet som du ska lägga till effekten på och som du ska skapa den nya gradientstilen med.

Återigen måste du klicka på fliken » Objekt » och gå in » Egenskaper för objekt “, för att komma åt sektion » Att fylla » och tryck på knappen » Gradientfyllning » .

Nu för att skapa och ställa in en gradientfyllning på en form. Du måste välja en av gradienttypsknapparna, markerade som » Linjär “,” Elliptisk “,” Konisk ” och ” Rektangulär “.

Ovanför det färgade bandet är » knutar initial och final som kommer att fastställas i gradienten, där du också kan bestämma färgen på varje.

När du har gjort detta kan du flytta reglaget för att konfigurera var mittpunkten för övergången mellan de två färgerna kommer att fastställas.

Andra alternativ du kan utföra när du skapar en infill

Tack vare gradientredigeringspanelen kan du också definiera mer information om fyllningsstilen du ska skapa, som listas enligt följande:

  • Att ändra färg är möjligt helt enkelt genom att ändra den som har valts i en av » Knutpunkter “.
  • En annan aspekt är att använda alternativet » Nodtransparens » för att möjliggöra transparens för några av dem.
  • Om du vill lägga till ytterligare en färg för fyllningen måste du dubbelklicka på den del där du vill skapa det nya färgbandet, så har programmet automatiskt väljaren för det nya” Nodfärg “.
  • Alla noder kan flyttas via » Nodposition » eller helt enkelt genom att dra den till sin nya position.

När redigeringen är klar lägger du till den i väljaren genom att trycka på knapp » + » tryck sedan på » OK för att se ändringen på formuläret.

Förutom fills, kom ihåg att Corel Draw har en mängd olika effekter du kan experimentera med, som t.ex effekten av glas eller den prägling och faseffekt.

Relaterade Artiklar

Back to top button