Hur man lägger till nya teckensnitt i Microsoft Word

Om du är trött på samma standardtypsnittsval i Microsoft Word eller vill piffa upp ett dokument med ett nytt typsnitt så ska du veta att det är möjligt och enkelt att lägga till typsnitt till Microsoft Word .

Genom att använda tredje parts webbplatser som DaFont eller 1001 Free Fonts kan du bläddra i deras breda urval och ladda ner nya och unika typsnitt gratis. Om du vill ha något lite mer premium finns det också gott om sajter där du kan köpa bättre typsnitt att installera och använda, som FontShop eller FontSpring.

Men du kanske inte vet hur du installerar dem i Microsoft Word . Det är faktiskt otroligt enkelt att göra. Allt du behöver göra är att hitta det typsnitt du vill använda och sedan följa stegen nedan för att installera det.

Hitta ett teckensnitt att installera(Hitta ett teckensnitt att installera)

Det finns tusentals gratis typsnitt på Internet som du kan lägga till i din Microsoft Word även om de kommer att ha olika kvalitetsnivåer.

Se också till att webbplatserna du laddar ner teckensnitt från är lagliga. Det är alltid möjligt att filen du laddar ner kanske inte är säker, så se till att kolla sidan innan du slutför nedladdningen.

När du har hittat webbplatsen, bläddra bland typsnitten och välj det som passar din stil. När du söker är här några av dessa saker att hålla utkik efter:

 • Är typsnittet lätt att läsa?
 • Kan du göra det fetstilt, kursivt eller understruket?
 • Innehåller teckensnittsuppsättningen siffror och specialtecken?

När du hittar den du vill installera finns det med största sannolikhet en nedladdningsknapp bredvid den, och om du klickar på den sparas .zip-filen för teckensnittet på din dator. I det här exemplet använder jag webbplatsen DaFont . När du har laddat ner kan du antingen klicka på filen i webbläsaren eller söka efter den i filhanteraren.

Installera ett teckensnitt i Microsoft Word(Installera teckensnittet på Microsoft Word)

Nu när du har hittat och laddat ner teckensnittsuppsättningen, leta reda på och öppna filen. Följ stegen nedan för att enkelt lägga till ett teckensnitt Microsoft Word .

 1. Klicka på i filhanteraren blixtlås – nedladdad teckensnittsfil.

 1. I det övre högra hörnet klickar du på ” Extrahera allt(Extrahera alla) » . Välj den plats där du vill spara den extraherade filen.

 1. Ett nytt fönster öppnas med de extraherade filerna. Du kan också hitta den uppackade filen i filhanteraren var du än väljer att spara den. Klicka nu på teckensnittsfilen. Du kan använda filen öppen typ eller sann typ .

 1. Ett fönster öppnas med exempel på ditt typsnitt. I det övre vänstra hörnet klickar du på ” Installera(Installera) ” .

 1. Om du vill vara säker på att ditt teckensnitt är installerat, öppna windows kontrollpanel(Windows Kontrollpanel) och klicka på ” Utseende och anpassning > Teckensnitt . Sök efter ditt teckensnitt i sökrutan och se till att det dyker upp.

Alternativt kan ett annat alternativ för att installera ett teckensnitt vara att dra och släppa teckensnittsfilen i teckensnittsfönstret med kontrollpaneler(Kontrollpanel) . Nu kan du använda det nya typsnittet i Microsoft Word .

Använda ett installerat teckensnitt i Word(Använda ditt installerade teckensnitt i Word)

Genom att installera ett nytt typsnitt kan du enkelt välja det för att skriva i dokument Ord . Efter att du öppnat Ord bör du se en ruta i det övre vänstra hörnet av skärmen som visar teckensnittet du använder för närvarande.

Klick(Klicka på) pilen i det här fältet för att öppna en rullgardinsmeny med alla tillgängliga teckensnitt att använda. Du kan antingen bläddra igenom listan och hitta typsnittet du just installerade, eller skriva namnet på teckensnittet i rutan för att snabbt få fram det.

När du har valt det kan du börja skriva i ditt teckensnitt. Nyinstallerade typsnitt fungerar på samma sätt som förinstallerade typsnitt, även om vissa funktioner kan vara begränsade beroende på vilket typsnitt du använder. Se till att se om det finns en beskrivning av typsnittet du använder, som kan lista några av dessa begränsningar. Det finns till exempel många teckensnitt som inte tillåter gemener och vice versa.

Tänk också på om du använder typsnittet för kommersiella eller personliga ändamål. De flesta webbplatser kommer att lista den avsedda användningen av ett visst typsnitt. De flesta gratis typsnitt skapas faktiskt av artister som inte är anslutna till själva webbplatsen och tillhandahåller sina skapade typsnitt till webbplatsen gratis. Det betyder att de inte kan licensieras för kommersiellt bruk av dig om du inte betalar för typsnittet eller får tillstånd från artisten.

Hur man tar bort ett teckensnitt(Hur man tar bort ett teckensnitt)

Oavsett om du vill ta bort ett tidigare installerat typsnitt för att frigöra utrymme, eller om du inte gillar typsnittet du har valt, är det lika enkelt att göra.

 1. Öppna windows kontrollpanel(Windows Kontrollpanel) och gå sedan till ” Utseende och anpassning > Teckensnitt .
 1. Hitta teckensnittet du vill ta bort och klicka på det en gång för att välja det.
 1. I panelen ovanför teckensnitten, hitta och klicka på ” Radera(Radera)”.

 1. Ett fönster kommer att visas som frågar om du vill ta bort teckensnittet permanent. Välj Ja.(Ja.)

Ditt teckensnitt kommer nu att tas bort och kommer inte längre att visas i dokument Ord där den användes. Alla teckensnitt kan tas bort, inklusive förinstallerade.

Om du är trött på samma standardtypsnittsval i Microsoft Word, eller vill verkligen piffa upp ett dokument med ett nytt typsnitt, bör du veta att det är möjligt och enkelt att lägga till typsnitt i Microsoft Word.

Med hjälp av tredjepartswebbplatser som DaFont eller 1001 Free Fonts kan du bläddra i deras breda urval och ladda ner nya och unika typsnitt gratis. Om du vill ha något mer premium finns det också massor av webbplatser där du kan köpa mer kvalitetskontrollerade typsnitt att installera och använda, som FontShop eller FontSpring.

Du kan dock vara vilse med hur du går tillväga för att installera dem i Microsoft Word. Det är faktiskt otroligt enkelt att göra. Allt du behöver göra är att hitta typsnittet du vill använda och följ sedan stegen nedan för att installera det.

Hitta ett teckensnitt att installera

Det finns tusentals gratis typsnitt över hela webben tillgängliga för dig att lägga till typsnitt i Microsoft Word, även om de kommer att ha olika kvalitetsnivåer.

Se också till att webbplatserna du laddar ner dina teckensnitt från är legitima. Det är alltid möjligt att filen du laddar ner kan vara osäker, så se till att undersöka sidan innan du slutför några nedladdningar.

När du har hittat en sida, bläddra bland typsnitten och välj ett som passar vilken stil du än har i åtanke. När du söker, notera några av dessa aspekter du bör leta efter:

 • Är typsnittet lätt att läsa?
 • Kommer du att kunna göra fetstil, kursivering eller understrykning?
 • Innehåller teckensnittsuppsättningen siffror och specialtecken?

När du har hittat en som du vill installera kommer det troligen att finnas en nedladdningsknapp i närheten, och om du klickar på den sparas en .zip-fil med teckensnittet på din dator. I det här exemplet använder jag sajten DaFont. När du har laddat ner den kan du antingen klicka på filen i din webbläsare eller hitta den i din filhanterare.

Installera teckensnittet på Microsoft Word

Nu när du har hittat och laddat ner en teckensnittsuppsättning, leta reda på och öppna filen. Följ dessa nästa steg för att enkelt lägga till teckensnittet i Microsoft Word.

 1. I filhanteraren klickar du på .zip-filen för ditt nedladdade teckensnitt.

 1. Längst upp till höger klickar du på Extrahera alla. Välj den plats där du vill att den extraherade filen ska sparas.

 1. Ett nytt fönster öppnas med dina extraherade filer. Du kan också hitta den uppackade filen i din filhanterare, var du än väljer att spara den. Klicka nu på teckensnittsfilen. Du kan använda antingen Opentype- eller Truetype-filen.

 1. Ett fönster öppnas som visar exempel på ditt typsnitt. Längst upp till vänster klickar du på Installera knapp.

 1. Om du vill vara säker på att ditt teckensnitt har installerats, öppna Windows Kontrollpanel och klicka Utseende och anpassning > Teckensnitt. Sök efter ditt teckensnitt i sökrutan och se till att det visas.

Ett annat alternativ för att installera ditt teckensnitt skulle dessutom vara att dra och släppa teckensnittsfilen i teckensnittsfönstret från kontrollpanelen. Du kan nu använda ditt nya typsnitt i Microsoft Word.

Använda ditt installerade teckensnitt i Word

Med det nya teckensnittet installerat bör du enkelt kunna välja det för att skriva in i dina Word-dokument. När du har öppnat Word bör du se en ruta längst upp till vänster på skärmen som visar teckensnittet du använder för närvarande.

Klicka på pilen i den här rutan för att öppna en rullgardinsmeny med alla teckensnitt som är tillgängliga att använda. Du kan antingen bläddra igenom listan och hitta ditt nyinstallerade typsnitt eller skriva namnet på teckensnittet i rutan för att snabbt få fram det.

När du har valt det kan du nu börja skriva med ditt teckensnitt. Nyinstallerade typsnitt fungerar på samma sätt som förinstallerade, men beroende på vilket typsnitt du använder kan vissa funktioner vara begränsade. Se till att se om det finns en beskrivning av typsnittet du använder som kan lista några av dessa begränsningar. Till exempel finns det många typsnitt där ute som inte tillåter dig att använda gemener, eller vice versa.

Tänk också på om du använder typsnittet för kommersiella eller personliga ändamål. På de flesta webbplatser kommer den avsedda användningen för ett specifikt teckensnitt att anges. De flesta gratis typsnitt skapas faktiskt av artister som inte är associerade med själva webbplatsen och tillhandahåller sina skapade typsnitt till webbplatsen gratis. Detta innebär att de inte kan licensieras för att användas kommersiellt av dig om du inte betalar för typsnittet eller får tillstånd från artisten.

Hur man tar bort ett teckensnitt

Om du vill ta bort ett tidigare installerat typsnitt för att frigöra utrymme, eller om du upptäcker att du ogillar typsnittet du valde, är det lika enkelt att göra.

 1. Öppna Windows Kontrollpanel och gå sedan till Utseende och anpassning > Teckensnitt.
 1. Hitta teckensnittet du vill ta bort och klicka på det en gång för att markera det.
 1. Hitta och klicka på fältet ovanför teckensnitten Radera knapp.

 1. Ett fönster dyker upp som frågar om du vill ta bort teckensnittet permanent. Välj Ja.

Ditt teckensnitt kommer nu att tas bort och kommer inte längre att visas i Word-dokument som det användes i. Alla teckensnitt kan raderas, inklusive förinstallerade.