Hur man lägger till kontrollpanelen till File Explorer i Windows 10

Med några senaste uppdateringar för Windows (Microsoft)Windows 11/10 Microsoft har flyttat många vanliga konfigurationsalternativ från klassiska kontrollpaneler(Kontrollpanelen) till appen Inställningar – detta indikerar det kontrollpanel(Kontrollpanelen) kommer att fasas ut helt inom en snar framtid. Även om ansökan inställningar(Inställningar) ” är bekvämt i de flesta situationer, det finns tillfällen då användaren bara behöver tillgång till kontrollpanelen (åtkomst till kontrollpanelen). I det här inlägget kommer vi att visa dig hur lägg till kontrollpanelen i utforskaren(lägg till kontrollpanelen i File Explorer) i Windows 11/10.

Lägg till kontrollpanelen i File Explorer

Dirigent(Filutforskaren), även kallad Windows utforskaren(Windows Explorer), är en filläsare som finns i alla versioner Microsoft Windows börjar med Windows 95 . Den används för att navigera och hantera enheter, mappar och filer på din dator.

Vi kan lägga till kontrollpanel(Kontrollpanelen) in dirigent(Filutforskaren) till Windows 10 på ett av två sätt. Vi kommer att utforska detta ämne med hjälp av metoderna som beskrivs senare i det här avsnittet.

ett] Lägg till en kontrollpanel(Lägg till kontrollpanel) i dirigent(Filutforskaren) med hjälp av registerredigerare.(Registerredigeraren)

Lägg till kontrollpanelen i File Explorer-Register Editor

Tillägga kontrollpanel(Kontrollpanelen) in dirigent(Filutforskaren) till Windows 10 genom att använda registerredigerare(Registerredigeraren), gör följande:

Eftersom detta är en registeroperation, rekommenderas det att du säkerhetskopierar registret eller skapar en systemåterställningspunkt som en nödvändig försiktighetsåtgärd. Efter det kan du fortsätta enligt följande:

 • tryck tangent Windows + R för att få fram ” Springa(Springa)”.
 • I dialogrutan Kör skriver du regedit och tryck på Enter för att öppna Registereditorn.
 • Navigera eller navigera till registernyckelns sökväg nedan:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer
 • På den här platsen högerklickar du på mappen namnutrymme i det vänstra navigeringsfältet och välj ” Skapa(Ny) » > « Nyckel(Nyckel) » .
 • Byt namn på nyckeln med någon av nedanstående koder CLSID och tryck Stiga på .
{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

Denna kod CLSID kommer att lägga till åtkomst till kategorivyn på kontrollpanelen i Windows 10.

ELLER(ELLER)

{26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683}

Denna kod CLSID kommer att lägga till åtkomst till den stora ikonvyn kontrollpaneler (Kontrollpanel)Windows 10 .

 • Efter det avslutar du Registereditorn.
 • Öppna utforskaren, klicka på ” Den här datorn(Denna PC)”, och nu kommer du att ha direktåtkomst till kontrollpaneler,(Kontrollpanelen) som finns i avsnittet ” Enheter och enheter(Enheter och enheter)” som du kan se i öppningsbilden till detta inlägg.

2] Lägg till en kontrollpanel(Lägg till kontrollpanel) i dirigent(Filutforskaren) med vår gratis programvara.

Lägg till kontrollpanelen till File Explorer-UWT

Ett annat sätt att lägga till kontrollpanel(Kontrollpanelen) in dirigent(Filutforskaren) till Windows 11/10 – använd vårt bärbara gratisverktyg Ultimate Windows Tweaker.

Systemmappsanpassare

System Folder Customizer är ytterligare ett av våra gratis bärbara verktyg som låter dig lägga till viktiga systemisk(System) mappar och appletar kontrollpaneler(Kontrollpanelen) till mappen “Denna PC”, ” Bibliotek(bibliotek)” och ” Skrivbord(Skrivbord) » till Windows 11/10/8/7 .

Det är allt!

Relaterade inlägg(Relaterat inlägg) : Hur man fäster kontrollpanelen i aktivitetsfältet.

Med några senaste uppdateringar av Windows 11/10 har Microsoft flyttat många vanliga konfigurationsalternativ i den klassiska kontrollpanelen till appen Inställningar – detta indikerar att kontrollpanelen inom den närmaste framtiden kommer att fasas ut helt och hållet. Även om appen Inställningar är bekväm för de flesta situationer, finns det tillfällen då en användare bara måste ha tillgång till kontrollpanelen. I det här inlägget visar vi hur du gör lägg till kontrollpanelen i File Explorer i Windows 11/10.

Lägg till kontrollpanelen i File Explorer

Lägg till kontrollpanelen i File Explorer

Filutforskaren, alternativt kallad Windows Explorer, är en filläsare som finns i alla versioner av Microsoft Windows sedan Windows 95. Den används för att navigera och hantera enheterna, mapparna och filerna på din dator.

Vi kan lägga till Kontrollpanelen till File Explorer i Windows 10 på något av två sätt. Vi kommer att utforska detta ämne under metoderna som beskrivs nedan i det här avsnittet.

1]Lägg till kontrollpanelen i File Explorer med Registereditorn

Lägg till kontrollpanelen i File Explorer-Register Editor

För att lägga till kontrollpanelen till File Explorer i Windows 10 med Registereditorn, gör följande:

Eftersom detta är en registeroperation, rekommenderas att du säkerhetskopierar registret eller skapar en systemåterställningspunkt som nödvändiga försiktighetsåtgärder. När du är klar kan du fortsätta enligt följande:

 • Tryck på Windows-tangenten + R för att starta dialogrutan Kör.
 • I dialogrutan Kör skriver du och trycker på Enter för att öppna Registereditorn.
 • Navigera eller hoppa till registernyckelns sökväg nedan:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer
 • På platsen högerklickar du på mappen NameSpace i den vänstra navigeringsrutan och väljer sedan Ny > nyckel-.
 • Byt namn på nyckeln med någon av CLSID-koderna nedan och tryck på Enter.
{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

Denna CLSID-kod ger åtkomst till kategorivyn på Windows 10 Kontrollpanel.

ELLER

{26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683}

Denna CLSID-kod ger tillgång till den stora ikonvyn i Windows 10 Kontrollpanel.

 • När du är klar, avsluta Registereditorn.
 • Öppna File Explorer, klicka och du kommer nu att ha direktåtkomst till kontrollpanelen som finns under avsnittet som du kan se i inledningsbilden till detta inlägg.

2]Lägg till kontrollpanelen i File Explorer med vårt gratisprogram

Lägg till kontrollpanelen till File Explorer-UWT

En annan väg att gå, för att lägga till kontrollpanelen till File Explorer i Windows 11/10, är ​​att använda vårt bärbara gratisprogram Ultimate Windows Tweaker-verktyg.

Anpassare för systemmappar

System Folders Customizer är ytterligare ett av våra gratis bärbara verktyg som låter dig lägga till viktiga systemmappar och kontrollpanelappletar till din Denna PC-mapp, bibliotek och skrivbord i Windows 11/10/8/7.

Det är allt!

relaterade inlägg: Så här fäster du kontrollpanelen till aktivitetsfältet.

Relaterade Artiklar

Back to top button