Hur man lägger till klocka i Start-menyn med appen Alarm & Clock i Windows 10

Om du av någon anledning vill lägg till klocka i startmenyn(lägg till en klocka i Start-menyn) » in Windows 11 eller Windows 10 du kan använda applikationen ” Alarm och klockor»(Alarm & Klocka) för att göra detta. Du behöver inte installera programvara från tredje part när du kan göra detsamma med denna inbyggda app Windows 11/10 . Det bästa är att du kan använda flera timmar med samma steg.

Windows 11/10 och tidigare Windows visar datum och tid för Aktivitetsfält(Aktivitetsfältet) . Om du vill visa tiden för någon tidszon kan du lägga till flera klockor (lägg till flera klockor) . Om du ska göra samma sak med menyn ” Start(Startmeny) ”, kommer den här guiden att vara till hjälp för dig.

Lägg till en klocka i menyn ” Start(Startmeny) » med applikationen « väckarklockor(Larm) och Kolla på” .(Klocka)

För att lägga till en klocka i menyn ” Start(Startmeny) » med applikationen « väckarklockor(Larm) och Kolla på”(Klockan) in Windows 11/10 gör följande.

 1. Öppna appen Alarm(Öppna larm) och Kolla på”(Klocka) i Windows 11/10.
 2. Byt till flik (världsklocka)
 3. Klick(Klicka på) plustecknet för att visa platstid
 4. Högerklicka på den visade tiden
 5. Välj alternativet “Fäst(Välj Pin) på startskärmen” och bekräfta

Öppna applikationen ” väckarklockor(Larm) och Kolla på”(Klocka) på en dator med Windows 10. Om du avinstallerade appen måste du installera om de förinstallerade apparna i Windows 10 och fortsätta.

Gå sedan till fliken Larm till nästa flik:

 • Tab « Kolla på (Klocka)” i Windows 10
 • Tab « världstid(World Clock)” i Windows 11

Om tidszonen du vill visa i menyn ” Start(Startmeny)” är redan synlig i programfönstret ” väckarklockor(Larm) och Kolla på”(Klocka), du behöver inte göra någonting. Om du inte ser tidszonen eller platsen klickar du på ikonen plus(+) som syns längst ner i fönstret.

Lägg till en klocka till startmenyn med alarm och klockor i Windows 10

Efter det anger du platsen och väljer den därefter. Högerklicka nu på den synliga platsen/tiden i ” väckarklockor(Larm) och Kolla på”(Klocka), välj ” Fäst för att starta(Fäst till start) skärmen” och tryck på ” Ja(Ja)”.

Klockan ska genast dyka upp Windows 10 startmeny(Startmeny i Windows 10).

lägg till en klocka i startmenyn med appen Alarm & Clock

Men i menyn Starta» Windows 11(Windows 11 Start Men), ikonen fästs, och när du klickar på den öppnas den önskade klockan.

Som nämnts tidigare kan du lägga till flera tidszoner och klockor till ” Start”(Start meny) . För att göra detta måste du följa samma steg.

Det är också möjligt att ändra storlek på brickan och det finns ingen ytterligare vägledning om du redan känner till processen. Du kan högerklicka på en bricka, välj ” Ändra storlek(Ändra storlek) “och välj önskad storlek.

För att ta bort klockan från menyn ” Start(Startmeny)”, måste du högerklicka på brickan och välja ” Lossa från början(Losse från start) skärmen.

Jag hoppas att denna enkla handledning är till hjälp för dig.

Om du av någon anledning vill lägg till en klocka i startmenyni Windows 11 eller Windows 10 kan du använda Alarm & klocka app för att få det gjort. Det finns inget behov av att installera programvara från tredje part när du kan göra detsamma med hjälp av denna inbyggda app för Windows 11/10. Det bästa är att du kan flera klockor med samma steg.

Windows 11/10, såväl som en äldre version av Windows, visar datum och tid i Aktivitetsfältet. Om du vill visa tiden för någon tidszon kan du lägga till flera klockor. Om du ska göra samma sak med Start-menyn kommer den här guiden att vara till hjälp.

Fliken Klocka i Windows 10

Lägg till en klocka till Start-menyn med appen Alarm & Clock

För att lägga till en klocka till Start-menyn med appen Alarm & Clock i Windows 11/10, följ dessa steg-

 1. Öppna appen Alarm & Clock på Windows 11/10
 2. Växla till fliken (världsklocka).
 3. Klicka på plustecknet för att visa tiden för en plats
 4. Högerklicka på den visade tiden
 5. Välj alternativet Pin to Start och bekräfta

Öppna appen Alarm & Clock på din Windows 10-dator. Om du tog bort appen måste du installera om förinstallerade appar i Windows 10 och gå vidare.

Efter det byter du från fliken Alarm till följande flik:

 • De klocka fliken i Windows 10
 • De Världsklocka fliken i Windows 11

Om tidszonen som du vill visa i Start-menyn redan är synlig i fönstret Alarm & Clock-appen behöver du inte göra någonting. Om du inte ser tidszonen eller platsen klickar du på plus(+) skylt som syns längst ner i fönstret.

Lägg till klocka till Start-menyn med Alarm & Clock i Windows 10

Skriv sedan platsen och välj den därefter. Högerklicka nu på den synliga platsen/tiden i fönstret Alarm & Clock och välj Fäst för att starta alternativet och klicka på Ja knapp.

Klockan ska synas i Windows 10 Start-menyn omedelbart.

lägg till en klocka i Start-menyn med appen Alarm & Clock

I den Windows 11 Start Menu fastnar dock ikonen, som när den klickas på öppnar den önskade klockan.

Som nämnts tidigare kan du lägga till flera tidszoner och klockor till Start-menyn. För det måste du följa samma steg.

Det är också möjligt att ändra storlek på brickan, och det finns ingen ytterligare guide om du redan känner till processen. Du kan högerklicka på brickan, välj ändra storlek och välj en storlek som du föredrar.

För att ta bort en klocka från Start-menyn måste du högerklicka på brickan och välja Lossa från början alternativ.

Jag hoppas att denna enkla handledning kommer att vara till hjälp för dig.

Relaterade Artiklar

Back to top button