Hur man lägger till favoriter i appen Foton i Windows 10

Det här inlägget visar hur du lägger till favoriter(Favoriter) i Foton app(Foton app) » in Windows 11/10 . Microsoft lagt till en ny möjlighet att tagga vilken bild eller video som helst som favoriter(Favorit) i applikationen ” Foto(Foton)”. Låt oss kolla in processen här.

Foto-appen är ganska användbar när du redigerar bilder, och du kan öppna vilken bild som helst (öppna vilken bild som helst) med appen Foton utan att återställa den gamla Windows Photo Viewer. Anta att du har många bilder i den valda mappen och programmet ” Foto(Foton)” visar dem hela tiden. Du kan behöva öppna vissa bilder ofta. Istället för att korsa stigar kan du tagga dessa bilder som favoriter(Favoriter) så att du kan öppna dem snabbt och mycket bättre.

När du markerar en bild som “Favoriter”, i applikationen ” (Favorit)Foto(Foton) » Ett nytt album skapas automatiskt. Dessutom kan endast bilder från den tillagda mappen markeras som favoriter(Favorit) i applikationen ” Foto(Foton) » . Om du öppnar en bild från någon annan källa kommer knappen att inaktiveras. Du kan flytta bilden till en befintlig mapp eller lägga till en ny mapp i appen Foton (lägg till en ny mappplats i appen Foton) .

Hur man lägger till favoriter i appen Foto “(Foton)

För att lägga till eller ta bort favoriter från foton(Foton) » in Windows 11/10 gör följande.

 • Öppna appen Foton i Windows.
 • Välj(Välj) bilden du vill markera som favoriter(Favorit).
 • Tryck här.
 • Klicka på knappen Lägg till i favoriter(Lägg till i favoriter)” på den övre menyraden.
 • Gå till fliken Album.(Album)
 • Klicka på albumet ” Favoriter(Favoriter)” för att hitta alla markerade bilder.

Öppna applikationen ” Foto(Foton)” på en Windows-dator och välj bilden du vill markera som favorit. Tryck sedan på knappen ” Lägg till i favoriter(Lägg till i favoriter ) ”, som är synlig i den övre menyraden.

Skärmdump Windows 10

Windows 11 skärmdump

lägg till favoriter i fotoappen

När du gör det kommer den att läggas till i albumet ” Favoriter”. (Favoriter) Som jag nämnde tidigare, ett nytt album som heter Favorit s skapas när du markerar en bild som Favorit .

För att se alla markerade bilder måste du gå till huvudskärmen för applikationen ” Foto(Foton)” och gå till fliken ” Album”. (Album)Här kan du hitta ett nytt album som heter ” Favoriter(Favoriter) » .

Skärmdump Windows 10

Windows 11 skärmdump

Klick(Klicka) på den för att se alla bilder. Om du vill ta bort en bild från albumet ” Favoriter(Favoriter) “, du måste öppna den och klicka på knappen” Ta bort från favoriter(Ta bort från favoriter) ” .

Skärmdump Windows 10

Windows 11 skärmdump

Det är allt! Hoppas det hjälper.

Läs mer(Läs nästa). Tips och tricks för att använda appen Foton i Windows 10 (Windows 10 Foto-appen Tips och tricks) .

Det här inlägget visar hur du lägger till Favoriter i Foton app i Windows 11/10. Microsoft har lagt till ett nytt alternativ för att markera vilken bild eller video som helst som i appen Foton. Låt oss kolla in processen här.

Foto-appen är ganska användbar för att redigera bilder, och du kan öppna vilken bild som helst med appen Foton utan att återställa den gamla Windows Photo Viewer. Låt oss anta att du har massor av bilder i den valda mappen, och appen Foton visar dem alla hela tiden. Du kan behöva öppna vissa bilder ofta. Istället för att navigera längs vägarna kan du markera dessa bilder som så att du kan öppna dem snabbt och på ett mycket bättre sätt.

När du markerar en bild som skapas ett nytt album automatiskt i appen Foton. Dessutom kan bara bilder från en tillagd mapp markeras som favorit i appen Foton. Om du öppnar en bild från någon annan källa blir knappen nedtonad. Du kan flytta din bild till den befintliga mappen, eller så kan du lägga till en ny mappplats i appen Foton.

Så här lägger du till favoriter i appen Foton

För att lägga till eller ta bort Favoriter från Foton-appen i Windows 11/10, följ dessa steg-

 • Öppna appen Foton i Windows.
 • Välj en bild som du vill markera som favorit.
 • Klicka på det.
 • Klicka på knappen i den övre menyraden.
 • Gå till fliken.
 • Klicka på albumet för att hitta alla markerade bilder.

Öppna appen Foton på din Windows-dator och välj en bild som du vill markera som favorit. Efter det klickar du på Lägg till i favoriter knappen som är synlig i den övre menyraden.

Windows 10 skärmdump

Så här lägger du till favoriter i appen Foton

Windows 11 skärmdump

lägg till favoriter i fotoappen

När du gör det läggs det till i albumet. Som jag nämnde tidigare skapas ett nytt album, som heter Favoriter, när du markerar en bild som favorit.

För att se alla markerade foton måste du besöka startskärmen för appen Foton och växla till fliken. Här kan du hitta ett nytt album som heter Favoriter.

Windows 10 skärmdump

Windows 11 skärmdump

Klicka på den för att se alla bilder. Om du vill ta bort en bild från favoritalbumet måste du öppna den och klicka på Ta bort från favoriter knapp.

Windows 10 skärmdump

Windows 11 skärmdump

Det är allt! Hoppas det hjälper.

Läs nästa: Windows 10 Foto-appen Tips och tricks.

Relaterade Artiklar

Back to top button