Hur man lägger till ett teckensnitt i photoshop

Om du vill veta hur man lägger till ett teckensnitt till photoshop , måste du välja en av två olika metoder. Alternativet du väljer beror på vad du behöver typsnittet till.

Till exempel om du vill att dina typsnitt ska läggas till i alla applikationer Adobe du kan använda Adobe Creative Cloud . Annat(Annars) kan du installera teckensnitt lokalt för användning i alla applikationer.

Nedan kommer vi att förklara båda metoderna och ge några tips om hur du hittar olika typsnitt online.

Lägg till ett teckensnitt i Photoshop via Adobe Creative Cloud(Lägg till ett teckensnitt i Photoshop genom Adobe Creative Cloud)

Adobe Creative Cloud det finns en funktion som låter dig ladda upp och lägga till teckensnitt photoshop direkt med ditt konto Adobe . Detta har fördelen att du kommer att kunna komma åt dina nya typsnitt i alla applikationer. Adobe på alla enheter.

 • Först måste du öppna Adobe Creative Cloud. Du behöver också en aktiv prenumeration på något av Adobe-applikationerna, som t.ex photoshop . Om du inte har Adobe Creative Cloud eller använder du en äldre version photoshop , gå till nästa avsnitt. Om du har ett abonnemang, Adobe Creative Cloud ger fri tillgång till typsnitt för både kommersiellt och personligt bruk (kommersiellt och personligt bruk).

 • När du är inne Adobe Creative Cloud Tryck F-logotypen i kursiv stil,(Kursiv F-logotyp) uppe till höger i gränssnittet. När du har laddat ner klickar du Adobe Fonts » , tryck sedan på “Visa alla teckensnitt(Bläddra bland alla teckensnitt) » .

 • Du kommer till en webbsida i din webbläsare där du kan söka efter teckensnitt och teckensnittsfamiljer. Om du gillar typsnittet, klicka “Visa familj”(Visa familj) . På nästa sida får du möjligheten aktivera teckensnitt(Aktivera teckensnitt) , som aktiverar alla typsnitt i denna familj.

 • Alternativt kan du rulla nedåt och klicka på reglaget för varje typsnitt i den familjen för att lägga till dem manuellt.

 • Så snart du aktiverar typsnittet kommer du att se ett meddelande: Teckensnittsaktivering lyckades . Öppna bara för att hitta nya typsnitt photoshop och du hittar dem i listan över teckensnitt när du använder textverktyget.

Lägga till ett teckensnitt i Photoshop utan Adobe Creative Cloud(Lägg till ett teckensnitt i Photoshop utan Adobe Creative Cloud)

Om du vill lägga till teckensnitt i Photoshop utan Adobe Creative Cloud , måste du först hitta dessa typsnitt online. Du kan sedan ladda ner dem och installera dem enkelt genom att följa dessa steg.

Se först till att du läser noggrant om de licenser som är tillgängliga för alla teckensnitt du laddar ner från Internet. Även om vissa typsnitt är gratis att ladda ner, är du fri att använda dem endast för personligt bruk. Font skapare(Teckensnitt) har ofta en betald licens för kommersiellt bruk.

Om du behöver gratis typsnitt för kommersiellt bruk, prova Google Fonts. Alla typsnitt Google här är öppen källkod. Dessutom kan DaFont vara ett bra ställe att hitta ett bredare urval av typsnitt för gratis personligt bruk. Vi har också en bra artikel om 8 säkra webbplatser för att hitta fler typsnitt.

 • När du laddar ner ett typsnitt får du i de flesta fall en .zip-fil. Extrahera teckensnittet till en ny mapp och välj sedan alla teckensnittstyper du vill installera. Sedan(Nästa) högerklicka och välj “Installera(Installera) ” .

Notera(Notera) . På Mac processen är liknande. Packa bara upp zip-filen och dubbelklicka på de extraherade teckensnittsfilerna så får du möjlighet att installera den i Font bok .

 • När ditt teckensnitt är installerat kan du hitta det i photoshop . Om du inte ser det, försök att starta om igen photoshop . Det fantastiska med att installera teckensnitt med den här metoden är att du också hittar dem i alla andra ordbehandlingsappar du använder, inklusive Microsoft Office .

Den största nackdelen med detta tillvägagångssätt är att dina typsnitt endast kommer att installeras lokalt på din dator. Det betyder att du måste installera dem igen på andra enheter om du vill fortsätta använda dem någon annanstans.

Hur du hanterar dina typsnitt(Hur du hanterar dina teckensnitt)

Du kan hantera dina typsnitt via Adobe Creative Cloud eller lokalt på din PC eller Mac . Detta kan vara användbart om du vill ta bort oanvända teckensnitt eller kontrollera om ett teckensnitt är korrekt installerat.

Så här hanterar du Adobe Creative Cloud-teckensnitt:(Hur man hanterar Adobe Creative Cloud-teckensnitt:)

 1. Öppna Adobe Creative Cloud.
 2. Klick kursiv F-ikon(kursiv F-ikon) i det övre högra hörnet.
 3. Klick Adobe-teckensnitt(Adobe Fonts) .
 4. Klick(Klicka på) namnet på varje teckensnitt för att aktivera eller inaktivera det.

Observera att dessa typsnitt endast fungerar i applikationer Adobe som du har ett aktivt abonnemang för.

Så här hanterar du Windows 10-teckensnitt:(Hur man hanterar Windows 10-teckensnitt:)

 1. tryck tangent Windows(Windows-tangent).
 2. Stiga på Teckensnitt(Teckensnitt) .
 3. Klick Teckensnittsalternativ(Teckensnittsinställningar) .

Alla installerade typsnitt kommer att visas här. Klick(Klicka) på varje typsnitt för att ta bort det, ändra standardinställningarna eller visa det. Om typsnittet inte visas här har du förmodligen inte installerat det korrekt.

Hur man hanterar Mac-teckensnitt:(Hur man hanterar Mac-teckensnitt:)

 1. Öppna launcher(Startplatta)
 2. Sök typsnittsböcker(Teckensnittsbok)
 3. Klick typsnitt bok(Teckensnittsbok) i sökresultaten för att öppna den.

Font bok alla installerade typsnitt kan ses, visas och tas bort. Om du inte ser det nyinstallerade teckensnittet kan det bero på att du inte installerade det korrekt.

Sammanfattning

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att lägga till teckensnitt till din photoshop eller ta bort teckensnitt från ditt system. Om du behöver ytterligare hjälp kan du kontakta oss genom att lämna en kommentar nedan.

Om du vill veta hur du lägger till ett teckensnitt i Photoshop måste du välja mellan två olika metoder. Alternativet du väljer beror på vad du behöver typsnittet till.

Om du till exempel vill lägga till dina teckensnitt i alla Adobe-appar kan du använda Adobe Creative Cloud. Annars kan du installera teckensnitt lokalt för användning i alla appar.

Vi kommer att förklara båda metoderna nedan och ge några tips om hur du hittar olika typsnitt online.

Lägg till ett teckensnitt i Photoshop genom Adobe Creative Cloud

Det finns en funktion tillgänglig i Adobe Creative Cloud som låter dig ladda ner och lägga till teckensnitt till Photoshop direkt med ditt Adobe-konto. Fördelen med detta är att du kommer att kunna komma åt dina nya typsnitt i alla Adobe-appar på alla enheter.

 • För att börja måste du öppna Adobe Creative Cloud. Du behöver också en aktiv prenumeration på en av Adobes appar, till exempel Photoshop. Om du inte har Adobe Creative Cloud eller använder en äldre version av Photoshop, hoppa till nästa avsnitt. Om du har en prenumeration ger Adobe Creative Cloud fri tillgång till teckensnitt för både kommersiellt och personligt bruk.

 • När du är inne i Adobe Creative Cloud klickar du på Kursiv F-logotyp uppe till höger i gränssnittet. När du har laddat, klicka Adobe FontsKlicka sedan Bläddra bland alla teckensnitt.

 • Du kommer till en webbsida i din webbläsare där du kan söka efter teckensnitt och teckensnittsfamiljer. Om du gillar ett teckensnitt, klicka Visa familj. På nästa sida har du möjlighet att Aktivera teckensnittvilket kommer att aktivera alla teckensnitt i den familjen.

 • Alternativt kan du rulla ner och klicka på reglaget för varje typsnitt i den familjen för att lägga till dem manuellt.

 • När du har aktiverat ett teckensnitt ser du meddelandet: Teckensnittsaktivering lyckades. För att hitta dina nya typsnitt, öppna helt enkelt Photoshop så hittar du dem i teckensnittslistan när du använder textverktyget.

Lägg till ett teckensnitt i Photoshop utan Adobe Creative Cloud

Om du vill lägga till teckensnitt i Photoshop utan Adobe Creative Cloud måste du först hitta dessa teckensnitt online. Du kan sedan ladda ner dem och installera dem enkelt genom att använda stegen nedan.

Se först till att du läser noggrant om de licenser som finns tillgängliga för alla teckensnitt du laddar ner online. Även om vissa typsnitt kan vara gratis att ladda ner, kanske du bara kan använda dem fritt för personligt bruk. Typsnittsskapare har ofta en betald licens för kommersiellt bruk.

Om du vill ha gratis typsnitt för kommersiellt bruk kan du prova Google Fonts. Alla Google-teckensnitt här är öppen källkod. Alternativt kan DaFont vara ett bra ställe att hitta ett större urval av typsnitt för gratis, personligt bruk. Vi har också en bra artikel om 8 säkra webbplatser för att hitta fler typsnitt.

 • När du laddar ner ett teckensnitt får du i de flesta fall en .zip-fil. Extrahera ditt teckensnitt till en ny mapp och markera sedan alla teckensnittstyper du vill installera. Högerklicka sedan och välj Installera.

notera: På Mac är processen liknande. Extrahera helt enkelt zip-filen och dubbelklicka på de extraherade teckensnittsfilerna så får du möjlighet att installera den i Font Book.

 • När ditt teckensnitt har installerats bör du kunna hitta det i Photoshop. Om du inte kan se det, försök att starta om Photoshop igen. Det fantastiska med att installera teckensnitt med den här metoden är att du också hittar dem i alla andra ordbehandlingsappar du använder, inklusive Microsoft Office.

Den största nackdelen med detta tillvägagångssätt är att dina teckensnitt endast kommer att installeras lokalt på din dator. Det betyder att du måste installera dem igen på andra enheter om du vill fortsätta använda dem någon annanstans.

Hur du hanterar dina teckensnitt

Du kan hantera dina teckensnitt via Adobe Creative Cloud eller lokalt på din PC eller Mac. Detta kan vara användbart om du vill ta bort oanvända teckensnitt eller vill kontrollera om ett teckensnitt har installerats korrekt.

Så här hanterar du Adobe Creative Cloud-teckensnitt:

 1. öppna Adobe Creative Cloud.
 2. Klicka på kursiv F-ikon uppe till höger.
 3. Klick Adobe Fonts.
 4. Klicka på namnet på varje teckensnitt för att slå på eller av det.

Observera att dessa typsnitt endast fungerar i Adobe-appar som du har en aktiv prenumeration på.

Hur man hanterar Windows 10-teckensnitt:

 1. tryck på windows nyckel.
 2. Typ Teckensnitt.
 3. Klick Teckensnittsinställningar.

Alla installerade typsnitt kommer att visas här. Klicka på varje teckensnitt för att avinstallera det, ändra standardinställningar eller förhandsgranska det. Om ett teckensnitt inte visas här är det troligt att du inte har installerat det korrekt.

Hur man hanterar Mac-teckensnitt:

 1. öppna Startplatta
 2. Söka efter Font bok
 3. Klick Font bok i sökresultaten för att öppna den.

I Font Book kan alla installerade typsnitt ses, förhandsgranskas och avinstalleras här. Om du inte kan se ett nyligen installerat teckensnitt kan det bero på att du inte har installerat det ordentligt.

Sammanfattning

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att lägga till teckensnitt i Photoshop eller ta bort teckensnitt från ditt system. Om du behöver mer hjälp kan du kontakta oss genom att lämna en kommentar nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button