Hur man lägger till ett Microsoft-konto på Windows 10

När du installerar Windows 10 eller när du ställer in det för första gången, uppmanar operativsystemet dig att skapa ett konto Microsoft . Men under installationsprocessen kan du bara skapa ett konto. Microsoft . Vad du ska göra om du behöver använda mer än ett konto Microsoft på PC (Microsoft)Windows 10 ? Vad händer om du vill skapa ett nytt helt nytt användarkonto på din PC med kontot Microsoft ? Om det är det du är ute efter, så här lägger du till ett konto Microsofts (Microsoft)Windows 10 :

NOTERA.(OBS:) I den här guidens syften antar vi att du redan har ett Microsoft-konto. Om du inte gör det och vill veta hur man skapar ett konto med en e-postadress Outlook.com eller hotmail.com eller till och med utan e-postadress Microsoft, läs den här guiden: (Microsoft) Hur man skapar ett Microsoft-konto med eller utan en Microsoft-e-postadress.

Steg 1: Öppna appen Inställningar.

Det första du behöver göra är att öppna appen Inställningar. Ett snabbt sätt att göra detta är att klicka eller trycka på kugghjulsikonen i ” Start(Startmeny) » eller tryck samtidigt på knapparna Windows + I på tangentbordet.

Steg 2. Gå till ” Konton(Konton)” och sedan till ” En familj(Familj) och andra människor”.

I applikationen ” inställningar(Inställningar) » klicka eller tryck på brickan « Konton”.(Konton)

Kontoposten i appen Inställningar

På vänster sida av panelen Konton » klicka eller tryck (Konton)“Familj och andra användare”.(“Familj och andra användare.”)

Familj och andra användares sida från appen Inställningar

På höger sida av fönstret inställningar(Inställningar) ” hitta avsnittet ” Andra människor(Andra människor)” . Precis här Windows 10 låt dig veta att du kan “Tillåt personer som inte är medlemmar i din familj att logga in med sina konton.”(“Tillåt personer som inte är en del av din familj att logga in med sina egna konton.”)

Den ger dig sedan en knapp ” plus” med titeln (plus)“Lägg till någon annan på den här datorn.” (“Lägg till någon annan på den här datorn.”)Klicka eller tryck på den.

Klicka på knappen

Steg 3: Lägg till ett konto Microsofts (Microsoft)Windows 10

Windows 10 öppnar nu en ny dialogruta som ber dig att göra det “Ange e-postadressen eller telefonnumret till den person du vill lägga till.” (“Ange e-post eller telefonnummer till den person du vill lägga till.”) Här måste du ange dina kontouppgifter Microsoft ny användare . På Windows(Windows) 10 klargör också att om personen du vill lägga till redan använder Windows , kontor , Outlook.com , OneDrive , Skype eller Xbox, kan du ange den e-postadress eller telefonnummer de använder för att logga in på dessa tjänster Microsoft . Stiga på(Ange) e-postadress eller telefonnummer och klicka/tryck på ” Ytterligare(Nästa) ” .

Ange information som krävs för att lägga till ett Microsoft-konto till Windows 10

Windows 10 säger att du är redo “Redo!”och att för den första inloggningen en ny användare med kontot just inrättat Microsoft måste vara ansluten till Internet. Klick(Klicka) eller tryck på Redo(Avsluta) .

Slutför att lägga till ett Microsoft-konto till Windows 10.

Efter att du klickat på ” Redo(Slutför)”, applikation ” inställningar(Inställningar)” kommer att visa dig vilket konto Microsoft har lagts till på din Windows 10-dator.

Microsoft-konto har lagts till i Windows 10

Steg 4. Logga in Windows 10 använder ett konto Microsoft.

Logga ut från ditt användarkonto och logga in med ditt konto Microsoft som du just lagt till Windows 10 . Du måste ange lösenordet för detta konto Microsoft och tryck eller tryck på ” Att komma in(Logga in)” under lösenordsfältet.

Om du har konfigurerat appen Microsoft Authenticator (Microsoft Authenticator-appen) kan du också använda den för att logga in.

Autentisera med ett nyligen tillagt Microsoft-konto

Windows 10 kommer då att fråga om du vill skapa och använda en PIN-kod för att logga in istället för att ange ditt kontolösenord varje gång Microsoft. Om du ska göra detta, klicka eller klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” . Annars stänger du dialogrutan genom att klicka eller knacka på knappen X i det övre högra hörnet av fönstret.

Väljer att skapa en PIN-kod

Om du bestämmer dig för att skapa STIFT – kod, ange den två gånger i lämpliga fält och klicka/tryck sedan OK .

Ställ in en PIN-kod för ett Microsoft-konto

Vänta(Vänta) ett tag tills Windows 10 kommer inte att slutföra installationen av den nya användarkontomiljön.

Väntar på att Windows 10 ska installeras

Windows 10 kommer då att berätta att alla dina nya dokument och bilder kan sparas på OneDrive som standard. Om du är nöjd med det, klicka/tryck Ytterligare(Nästa) . Om du vill att dessa filer ska sparas på din dator som standard, klicka eller tryck på länken “Spara filer endast på den här datorn”(“Spara endast filer på denna PC”) längst ner till vänster på skärmen.

Säkerhetskopiera filer med OneDrive

Slutligen kommer Windows 10 också att fråga dig om dina föredragna sekretessinställningar. Läs alla alternativ noggrant och aktivera endast de som är lämpliga för dig. Klicka eller tryck på när du är klar Att acceptera(Acceptera) .

Välj integritetsinställningarna för din enhet

Och… nu är du klar. Windows 10 laddar skrivbordet och du kan börja använda det nya användarkontot som du konfigurerade med kontot Microsoft.

Hur enkelt var det att lägga till ett konto Microsoft i Windows 10?

Nu när du har sett hur du lägger till ett nytt användarkonto med ett konto Microsoft på en Windows 10 PC, verkar hela processen lätt för dig? Dessutom, innan du stänger den här artikeln, tillfredsställ vår nyfikenhet: använder du konton Microsoft på dina Windows 10-enheter, eller föredrar du att använda lokala offlinekonton? Varför? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

När du installerar Windows 10 eller ställer in det för första gången, uppmanar operativsystemet dig att skapa ett Microsoft-konto. Men under installationsprocessen får du bara konfigurera ett Microsoft-konto. Vad händer om du behöver använda mer än ett Microsoft-konto på din Windows 10-dator? Vad händer om du vill skapa ett nytt helt nytt användarkonto på din PC, med ett Microsoft-konto? Om det här är vad du vill, så här lägger du till ett Microsoft-konto till Windows 10:

NOTERA: För denna handledning antar vi att du redan har ett Microsoft-konto. Om du inte vill och vill lära dig hur du skapar en, med en Outlook.com- eller Hotmail.com-e-postadress, eller till och med utan en Microsoft-e-postadress, läs den här guiden: Hur du skapar ett Microsoft-konto med eller utan ett Microsoft-konto e-postadress.

Steg 1. Öppna appen Inställningar

Det första du behöver göra är att öppna appen Inställningar. Ett snabbt sätt att göra det är att klicka eller trycka på kugghjulsikonen från , eller genom att samtidigt trycka på tangenterna på ditt tangentbord.

Inställningar-knappen från Windows 10:s startmeny

Steg 2. Gå till Konton och sedan till “Familj & andra människor”

Klicka eller tryck på brickan i appen.

Kontoposten från appen Inställningar

Klicka eller tryck på på panelens vänstra sida

Familjen & andra användares sida från appen Inställningar

På höger sida av fönstret letar du efter avsnittet som heter . Det är där Windows 10 kommer att berätta att du kan

Sedan ger den dig en knapp som heter Klicka eller tryck på den.

Tryck på knappen Lägg till någon annan på den här datorn

Steg 3. Lägg till ett Microsoft-konto i Windows 10

Nu öppnar Windows 10 ett nytt dialogfönster, där du uppmanas att göra det. Det är här du måste ange detaljerna för den nya användarens Microsoft-konto. Windows 10 förklarar också vidare att om personen du vill lägga till redan använder Windows, Office, Outlook.com, OneDrive, Skype eller Xbox, kan du ange e-postadressen eller telefonnumret de använder för att logga in på dessa Microsoft-tjänster. Ange e-post eller telefonnummer och klicka/tryck på knappen.

Ange de uppgifter som krävs för att lägga till ett Microsoft-konto till Windows 10

Windows 10 berättar att du är och att för att logga in första gången måste den nya användaren med Microsoft-kontot du just har konfigurerat vara ansluten till internet. Klicka eller tryck på .

Slutför att lägga till ett Microsoft-konto till Windows 10

När du har tryckt på visar appen att Microsoft-kontot lades till på din Windows 10-dator.

Microsoft-kontot lades till i Windows 10

Steg 4. Logga in på Windows 10 med Microsoft-kontot

Logga ut från ditt användarkonto och logga in med Microsoft-kontot som du just har lagt till i Windows 10. Du måste ange Microsoft-kontots lösenord och klicka eller trycka på knappen under lösenordsfältet.

Alternativt, om du har konfigurerat Microsoft Authenticator-appen kan du också använda den för att logga in.

Autentisera med det nyligen tillagda Microsoft-kontot

Sedan frågar Windows 10 om du vill skapa och använda en PIN-kod för att logga in istället för att behöva ange ditt Microsoft-kontolösenord varje gång. Om du ska göra det, klicka eller tryck på . Annars stänger du dialogrutan genom att klicka eller knacka på knappen från det övre högra hörnet av fönstret.

Väljer att skapa en PIN-kod

Om du väljer att skapa en PIN-kod anger du den två gånger i lämpliga fält och klickar/trycker sedan på .

Konfigurera en PIN-kod för Microsoft-kontot

Vänta ett tag tills Windows 10 har slutfört konfigureringen av den nya användarkontomiljön.

Väntar på att Windows 10 ska ställa in saker

Därefter berättar Windows 10 att alla dina nya dokument och bilder kan sparas på OneDrive som standard. Om du är ok med det, klicka/tryck på . Om du vill att dessa filer ska sparas på din PC som standard, klicka eller tryck på länken längst ner till vänster på skärmen.

Säkerhetskopiera dina filer med OneDrive

Slutligen frågar Windows 10 dig också om de sekretessinställningar du föredrar. Läs alla alternativ noggrant och aktivera endast de du känner dig bekväm med. När du är klar klickar du eller trycker på .

Välj sekretessinställningar för din enhet

Och… nu är du klar. Windows 10 laddar skrivbordet och du kan börja använda det nya användarkontot som du har konfigurerat med ett Microsoft-konto.

Hur lätt var det att lägga till ett Microsoft-konto i Windows 10?

Nu när du har sett hur du lägger till ett nytt användarkonto med ett Microsoft-konto på din Windows 10-dator, tycker du att hela processen är enkel? Innan du stänger den här artikeln, mata vår nyfikenhet: använder du Microsoft-konton på dina Windows 10-enheter, eller föredrar du att använda lokala offlinekonton? Varför? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button