Hur man lägger till en WhatsApp-kontakt på Android: 4 sätt

Lägger till en ny kontakt till whatsapp är inte något du ofta gör, eftersom alla kontakter sparade på din Android -smartphone, automatiskt tillgänglig i den populära chattapplikationen. Men det finns tillfällen då du vill använda whatsapp att kontakta någon vars kontakt inte finns på din smartphone. Den här guiden visar hur du lägger till en kontakt till whatsapp fyra olika sätt:

NOTERA.(OBS:) Denna guide gäller för Android 10 och skapades för smartphone Nokia 5.3. Om du inte känner till din version Android , läs Hur du kontrollerar Android-versionen på din smartphone eller surfplatta. Procedurerna är desamma för alla Android-enheter, även om du kan uppleva små skillnader beroende på tillverkaren av din enhet.

1. Hur man lägger till en kontakt till whatsapp och starta en chatt på Android

Om du vill kontakta någon i whatsapp och hans nummer inte finns på din smartphone, kan du antingen lägga till hans kontakt på Android (lägg till deras kontakt på din Android) eller använda whatsapp för att lägga till honom och skicka ett meddelande till honom. Först(Först) öppen whatsapp på din smartphone. För att lägga till någon och chatta med dem, på ” Chattar(Chattar) » klicka på den runda knappen “Ny chatt”(“Ny chatt”) i det nedre högra hörnet.

På skärmen ” Välj kontakt(Välj kontakt) » tryck « ny kontakt(Ny kontakt) ” .

Välj Ny kontakt

Därefter kommer du att föras till skärmen Skapa kontakt. (Skapa kontakt)Stiga på(infoga) kontaktuppgifter och klicka på ” Spara(Spara)” i det övre högra hörnet.

Spara dina kontaktuppgifter

Ett kort meddelande längst ner på skärmen låter dig veta att kontakten har sparats.

Om kontakten du lade till använder whatsapp , kommer hans namn att läggas till i listan. Klicka på den för att starta en chatt med den personen.

Starta en konversation med en ny kontakt

2. Hur man lägger till en person och ringer in denne whatsapp för Android

Om du vill lägga till en kontakt och ringa ett röst- eller videosamtal öppnar du whatsapp gå till ” Utmaningar(samtal)” och tryck på den runda knappen ” Ny utmaning(Nytt samtal)” .

Klicka på Nytt samtal

Klicka på nästa skärm ny kontakt(Ny kontakt) .

Välj för att ringa en ny kontakt

På skärmen ” Skapa kontakt(Skapa kontakt)” ange telefonnumret och annan grundläggande information om personen du lägger till och klicka sedan på ” Spara(Spara)” i det övre högra hörnet.

Lägg till ny kontaktinformation och spara

Kontakten har sparats, som du kan se nedan. Om kontakten du lade till använder whatsapp du kan nu ringa honom med röst eller video genom att trycka på motsvarande knapp bredvid din nya kontakt.

Din kontakt har sparats och du kan kontakta dem

3. Hur man lägger till en kontakt till whatsapp från dina chattar

Om du har utbytt meddelanden med någon och deras nummer inte finns i din kontakter(Kontakter), det finns flera sätt att lägga till det. Först(Först) öppen whatsapp och få tillgång till chattar(Chattar) . Tryck sedan och håll kvar chatten med numret du vill lägga till.

Tryck och håll på en chatt för att börja lägga till ett länkat nummer

Detta väljer chatten och öppnar fler alternativ längst upp på skärmen. Klicka på knappen ” Mer(Mer) ”, vars ikon ser ut som tre vertikala punkter.

Välj en chatt och få tillgång till Mer

Klicka på i menyn som visas “Lägg till i kontakter (“Lägg till i kontakter)» .

Lägg till numret på den valda posten i kontakter

Därefter får du ett popup-fönster med två alternativ.

Välj “Skapa en ny kontakt (“Skapa ny kontakt)» .

Klicka på

Stiga på(Infoga) ytterligare information för den nya kontakten och tryck Spara(Spara) .

Lägg till detaljer och spara en ny kontakt

Dessutom kan du också klicka på chatten whatsapp med ett okänt nummer för att komma åt det och sedan lägga till det i din kontakter(Kontakter) därifrån. whatsapp ger dig möjlighet “Lägg till i kontakter”(“Lägg till i kontakter”) i chattfönstret. Klicka på den för att börja lägga till numret.

Klicka på Lägg till i kontakter

Du kan också klicka på ” Mer(Mer)” i form av tre vertikala prickar i det övre högra hörnet och klicka sedan “Lägg till i kontakter (“Lägg till i kontakter)» .

Välj Lägg till i kontakter

Oavsett vilket alternativ “Lägg till i kontakter”(“Lägg till i kontakter”) du använde, klicka “Skapa en ny kontakt”(“Skapa ny kontakt”) i popup-fönstret.

Välj Skapa ny kontakt

På skärmen “Lägg till i kontakter”(“Lägg till i kontakter”) ange de uppgifter du vill lägga till och klicka Spara(Spara) .

Spara din kontakt

Kontakten har sparats, vilket återspeglas i både det korta varselet längst ner och det nya namnet.

Whatsapp sparar din kontakt

4. Hur man lägger till en kontakt från din whatsapp-samtal(whatsapp-samtal)

Du kan också använda samtalshistoriken från whatsapp för att lägga till en kontakt. Först(Först) öppna appen på Android och gå till fliken ” Utmaningar”. (Samtal) Klicka sedan på det okända numret du vill lägga till dina kontakter.

Gå till avsnittet

En detaljerad post öppnas med namnet Samtalsinformation(Samtalsinfo) . Klicka på menyn ” Mer » i det övre högra hörnet.(Mer)

Tillgång till mer

Klicka på alternativet i rullgardinsmenyn “Lägg till i kontakter”.(“Lägg till i kontakter”)

Klicka på Lägg till i kontakter

Ett popup-fönster kommer att fråga dig vad du vill göra. Klick ” Ny(Ny) » för att skapa en kontakt.

Välj för att skapa en ny kontakt

På nästa skärm anger du alla kontaktuppgifter och klickar Spara(Spara) .

Lägg till detaljer och spara en ny kontakt

Kontakten har sparats, som du kan se längst upp och längst ner på skärmen.

Din nya kontakt är sparad

Du(Har) lagt till din kontakt framgångsrikt whatsapp ?

Vi använder whatsapp varje dag på våra smartphones och till och med ha en kanal Digital medborgare att dela nyheter med varandra. Det är dock lättare för mig att hålla kontakten på WhatsApp från datorn. Tyvärr, sedan kontakter whatsapp så nära relaterade till kontakterna på din Android du kan inte lägga till någon från whatsapp skrivbord eller whatsapp webb . Och du? Hur använder du whatsapp ? Hanterade(Har) lagt till en ny kontakt? Låt oss veta om det i kommentarerna.

Att lägga till en ny kontakt på är inte något du ofta gör, eftersom alla kontakter som sparats på din Android-smarttelefon automatiskt är tillgängliga i den populära chattappen. Men det finns tillfällen då du vill använda för att nå ut till någon vars kontakt inte finns i din smartphone. Den här handledningen illustrerar hur du lägger till en kontakt på fyra olika sätt:

NOTERA: Den här guiden gäller Android 10, och den skapades på en Nokia 5.3-smarttelefon. Om du inte känner till din Android-version, läs Hur du kontrollerar Android-versionen på din smartphone eller surfplatta. Procedurerna är liknande på alla Android-drivna enheter, även om du kan stöta på några små skillnader, beroende på din enhets tillverkare.

1. Hur man lägger till en kontakt i WhatsApp och startar en chatt på Android

Om du vill nå ut till någon på , och deras nummer inte finns på din smartphone, kan du antingen lägga till deras kontakt på din Android eller använda för att både lägga till och skicka meddelanden till dem. Öppna först på din smartphone. För att lägga till någon och chatta med dem, på fliken, tryck på den runda knappen i det nedre högra hörnet.

Startar en chatt på whatsapp

Tryck på på skärmen.

Välj Ny kontakt

Därefter tas du till skärmen. Infoga informationen för din kontakt och tryck på i det övre högra hörnet.

Spara din kontakts information

Ett kort meddelande längst ner på skärmen låter dig veta att kontakten är sparad.

Om kontakten du lade till använder läggs deras namn till i listan. Tryck på den för att starta en chatt med den personen.

Börja chatta med den nya kontakten

2. Hur man lägger till någon och ringer dem på WhatsApp för Android

För att lägga till en kontakt och komma i kontakt med den personen via röst- eller videosamtal, öppna , gå till fliken och tryck på den runda knappen.

Tryck på Nytt samtal

På nästa skärm trycker du på .

Välj att ringa en ny kontakt

Infoga telefonnumret och annan grundläggande information om personen du lägger till på skärmen och tryck sedan på i det övre högra hörnet.

Lägg till information om din nya kontakt och Spara

Kontakten är sparad, som du kan se längst ner. Om kontakten du lade till använder kan du nu ringa dem med röst eller video genom att trycka på motsvarande knapp bredvid din nya kontakt.

Din kontakt är sparad och du kan ta kontakt

3. Hur man lägger till en kontakt till WhatsApp från dina chattar

Om du har utbytt meddelanden med någon och deras nummer inte finns i din , finns det några sätt att lägga till det. Först, öppna och komma åt. Tryck sedan och håll ned chatten med numret du vill lägga till.

Tryck och håll på en chatt för att börja lägga till det associerade numret

Detta väljer chatten och avslöjar fler alternativ högst upp på skärmen. Tryck på knappen, vars ikon ser ut som tre vertikala prickar.

Välj chatten och få tillgång till Mer

Från menyn som visas trycker du på .

Lägg till numret för den valda posten i dina kontakter

Därefter får du en popup-skärm med två alternativ.

Välja att.

Tryck på Skapa ny kontakt

Infoga ytterligare information för den nya kontakten och tryck på .

Lägg till data och spara din nya kontakt

Alternativt kan du också trycka på en chatt med ett okänt nummer för att komma åt den och sedan lägga till den i din därifrån. ger dig möjlighet att i chattfönstret. Tryck på den för att börja lägga till numret.

Tryck på Lägg till i kontakter

Du kan också trycka på knappen, som ser ut som tre vertikala punkter, från det övre högra hörnet och sedan trycka på .

Välj Lägg till i kontakter

Oavsett vilket alternativ du använde, tryck på i popup-fönstret som visas.

Välj att skapa ny kontakt

Infoga informationen du vill lägga till på skärmen och tryck sedan på .

Spara din kontakt

Kontakten sparas, vilket återspeglas av både det korta meddelandet längst ner och det nya namnet som tilldelats den.

whatsapp sparar din kontakt

4. Hur man lägger till en kontakt från dina WhatsApp-samtal

Du kan också använda din samtalshistorik från för att lägga till en kontakt. Öppna först appen på din Android och gå till fliken. Tryck sedan på det okända numret du vill lägga till i kontakter.

Gå till Samtal och tryck på det okända numret

Detta öppnar en detaljerad post som heter . Tryck på menyn i det övre högra hörnet.

Få tillgång till mer

Från rullgardinsmenyn, tryck på alternativet.

Tryck på Lägg till i kontakter

Ett popup-fönster frågar dig vad du vill göra. Tryck på för att skapa en kontakt.

Välj att skapa en ny kontakt

På nästa skärm, infoga alla detaljer för din kontakt och tryck sedan på .

Lägg till detaljer och spara den nya kontakten

Kontakten sparas, som du kan se både högst upp och längst ner på din skärm.

Din nya kontakt är sparad

Har du lyckats lägga till din kontakt på WhatsApp?

Vi använder varje dag på våra smartphones och har till och med en kanal för att dela nyheter mellan oss. Men jag tycker att det är lättare att hålla kontakten på WhatsApp från datorn. Eftersom kontakter är så nära knutna till dem på din Android, kan du tyvärr inte lägga till någon från eller . Hur är det med dig? Hur använder du? Lyckades du lägga till den nya kontakten? Låt oss veta i kommentarerna.