Hur man lägger till en trådlös skrivare eller nätverksskrivare i Windows 10

Du har precis fått en ny trådlös eller nätverksskrivare(trådlös eller nätverksskrivare) för hem eller kontor,(hem eller kontor) och du måste installera den på Windows 10 ? Jämfört med gamla dagar, lägga till skrivare till Windows nuförtiden är vanligtvis en ganska enkel process om skrivaren är föråldrad(skrivaren är det inte).

Jag har faktiskt redan pratat om att installera skrivare tidigare, men min tidigare artikel handlade om att lägga till manuellt nätverksskrivare(nätverksskrivare) med hjälp av IP-adresser(IP-adress). I själva verket är detta det extrema alternativ(utvägsalternativ) om du inte kan ställa in skrivaren automatiskt på Windows 10 .

Innan vi börjar, låt oss prata om hur man hanterar skrivare i Windows 10 för det blev lite förvirrande. PÅ Windows 10 du kan lägga till/ta bort/hantera skrivare från kontrollpaneler(Kontrollpanelen) eller applikationer ” inställningar(inställningar)”.

Hantera skrivare i Windows 10

Att flytta till panel skrivarhanterare(Kontrollpanelens skrivare) kontroll, klicka på ” Enheter och skrivare(Enheter och skrivare) ” . Jag tycker fortfarande att det här gränssnittet är mer bekant eftersom det har funnits sedan dess Windows XP .

Du kommer att se en lista över alla dina skrivare och andra enheter som kan vara online. Ett annat sätt är att klicka på ” Start(Start)”, sedan ” inställningar(Inställningar) “, och tryck sedan på ” Enheter(Enheter) » .

enhetsinställningar

Det finns egentligen ingen anledning att det ska finnas två sätt att göra det på, men det är så det är nu Windows 10 . Du kan välja vilket som helst sätt och du får alla samma alternativ, så det spelar ingen roll.

Lägga till en skrivare i Windows 10

Låt oss nu gå vidare till de faktiska stegen för att lägga till en skrivare till Windows 10 . I den här artikeln antar vi att du har anslutit skrivaren till trådlös(trådlöst nätverk) eller trådbundet nätverk. Så länge din router automatiskt utfärdar IP-adresser med DHCP bör det vara enkelt att ansluta skrivaren till nätverket.

För trådlösa skrivare, se bara instruktionerna för att konfigurera skrivaren med hjälp av tillvalen trådlöst nätverk(trådlöst nätverk). De flesta nyare trådlösa skrivare låter dig göra detta på skrivarskärmen, men vissa äldre trådlösa skrivare kräver att du först ansluter skrivaren direkt till din dator, konfigurerar de trådlösa nätverksinställningarna och sedan inaktiverar den.

När du har anslutit skrivaren trycker du på “Lägg till skrivare(Lägg till en skrivare)” i dialogrutan ” Enheter och skrivare(Enheter och skrivare)” på din PC.

add-windows-skrivare

Nu, om skrivarna är påslagna och anslutna, bör magin hända och alla skrivare i nätverket som inte redan har lagts till på din dator bör visas i listan. Om de inte visas ska du klicka på länken Den skrivare jag vill ha är det inte(Den skrivare jag vill ha finns inte med) i listan nedan för att felsöka. Gå till avsnittet ” Felsök installation av skrivare i Windows 10(Felsök installation av skrivare i Windows 10)” för att lära dig mer om att lösa vanliga problem.

Om allt är ok, klicka på skrivaren du vill installera och klicka sedan på ” Ytterligare(Nästa) ” .

installera-windows-skrivare

Windows kommer automatiskt att ställa in skrivaren genom att installera lämpliga skrivardrivrutiner på ditt system. Om de är tillgängliga kommer den att ladda ner drivrutinerna från själva skrivaren.

windows installerade på skrivaren

Efter några sekunder bör skrivaren läggas till och du ska kunna skriva ut testsida(testsida). Observera att denna procedur gör att du kan hitta trådlösa eller trådbundna skrivare i ditt nätverk.

Felsökning av skrivarinstallationer(Felsök installation av skrivare) på Windows 10

Du skulle förmodligen inte vara på den här webbplatsen om det gick så bra som visas ovan, så låt oss prata om några av de problem som kan dyka upp. Först, vad händer om ingenting visas i listan över skrivare?

Det första du ska göra är att klicka på länken Den skrivare jag vill ha finns inte i listan. (Den skrivare jag vill ha finns inte i listan) Detta kommer att visa ” Hitta en skrivare(Hitta en skrivare).

hitta-windows-skrivare

Du måste börja med det första alternativet ( Min skrivare är lite föråldrad. Hjälp mig hitta den.(Min skrivare är lite äldre. Hjälp mig hitta den.) ) eftersom den kommer att göra en annan skanning, men med olika metoder för att upptäcka olika typer av skrivare.

Om du är i några kontorsmiljö(kontorsmiljö) med en delad skrivare kan du ange hela sökvägen till skrivaren, som du måste få av administratören. Parameter ” Lägg till en skrivare med en TCP/IP-adress eller värdnamn är i huvudsak det tidigare inlägget jag skrev om skrivare som jag länkade till i början av den här artikeln.

Det sista alternativet Lägg till en lokal skrivare eller nätverksskrivare med manuella inställningar(Lägg till en lokal skrivare eller nätverksskrivare med manuella inställningar) , i princip om du har en skrivare som fortfarande använder den seriella eller parallella porten. Tillägg Bluetooth-skrivare, trådlös eller nätverksupptäckbar skrivare(Lägg till en Bluetooth-, trådlös eller nätverksupptäckbar skrivare) är huvuddialogrutan som visas när du klickar på ” Lägg till (Lägg till)Skrivare(Skrivare)” och den gör bara en annan normal skanning.

Om inget av ovanstående alternativ fungerar för dig kan det vara ett systemproblem. utskrift(utskriftssystem) på din dator med Windows 10. Nästa alternativ är att köra skrivarfelsökare(felsökare för skrivare) . du kan klicka “Start(Starta) “, ange “Eliminering skrivarproblem(skrivarfelsökning) “, och tryck sedan på ” Hitta och åtgärda problem(Hitta och åtgärda utskriftsproblem) med utskrift”.

skrivarfelsökare

Du kan också ladda ner en annan skrivarfelsökare från Microsoft och köra den för att se om den kan lösa några problem. Slutligen, om du har en gammal skrivare som inte har en drivrutin för Windows 10 , du kanske bara måste uppgradera till en ny skrivare. Du kan alltid prova att installera drivrutinen för Windows 8 eller Windows 7, men detta kanske inte fungerar på grund av högre säkerhetsinställningar i Windows 10 . Om du har några frågor vänligen lämna en kommentar. Njut av!

Har du precis fått en ny trådlös eller nätverksskrivare för ditt hem eller kontor och behövde installera den på Windows 10? Jämfört med gamla dagar är det vanligtvis en ganska enkel process att lägga till skrivare i Windows nuförtiden, så länge skrivaren inte är gammal.

Jag har faktiskt redan pratat om att installera skrivare tidigare, men min tidigare artikel fokuserade på att manuellt lägga till en nätverksskrivare med hjälp av IP-adressen. Det är faktiskt en sista utväg om du inte kan få skrivaren installerad automatiskt av Windows 10 först.

Innan vi börjar, låt oss prata om hur man hanterar skrivare i Windows 10, för det har blivit lite förvirrande. I Windows 10 kan du lägga till/ta bort/hantera skrivare från kontrollpanelen eller appen Inställningar.

Hantera skrivare i Windows 10

För att komma till kontrollpanelens skrivarhanterare, klicka på Enheter och skrivare. Jag tycker fortfarande att det här gränssnittet är mer bekant eftersom det har funnits sedan Windows XP.

enheter och skrivare

Du kommer att se en lista över alla dina skrivare och andra enheter som kan finnas i nätverket. Det andra sättet är att klicka på Startinställningar och klicka sedan på enheter.

inställningar-enheter

Det finns egentligen ingen anledning till att det ska finnas två sätt att göra detta på, men det är bara så det är för närvarande i Windows 10. Du kan välja vilket som helst sätt och du får alla samma alternativ, så det spelar ingen roll.

Lägga till en skrivare i Windows 10

Låt oss nu gå in på de faktiska stegen för att lägga till en skrivare till Windows 10. I den här artikeln antar vi att du har anslutit din skrivare till antingen det trådlösa nätverket eller trådbundna nätverket. Så länge din router ger ut IP-adresser automatiskt med DHCP, bör det vara enkelt att ansluta din skrivare till nätverket.

För trådlösa skrivare, se bara instruktionerna om hur du konfigurerar skrivaren med de trådlösa nätverksinställningarna. De flesta nya trådlösa skrivare låter dig göra detta på skrivarens skärmdisplay, men vissa äldre trådlösa skrivare kräver att du först ansluter skrivaren direkt till en dator, konfigurerar de trådlösa inställningarna och kopplar sedan bort den.

När skrivaren är ansluten, gå vidare och klicka på Lägg till en skrivare i Enheter och skrivare dialogrutan på din PC.

lägg till-en-skrivare-fönster

Nu, om skrivarna är på och anslutna, bör magi hända och alla skrivare i nätverket som inte redan har lagts till på din dator bör visas i listan. Om de inte dyker upp ska du klicka dig vidare Den skrivare jag vill ha finns inte i listan länken längst ner för att felsöka. Gå ner till Felsök installation av skrivare i Windows 10 avsnitt för att läsa mer om att lösa vanliga problem.

Om allt är bra klickar du på skrivaren du vill installera och klickar sedan Nästa.

installera-skrivare-fönster

Windows kommer automatiskt att ställa in skrivaren genom att installera lämpliga skrivardrivrutiner på systemet. Om det är tillgängligt laddar den ner drivrutinerna från själva skrivaren.

skrivarinstallerade-fönster

Efter några sekunder bör skrivaren läggas till och du kommer att kunna skriva ut en testsida. Observera att denna procedur kommer att kunna hitta trådlösa eller trådbundna skrivare i nätverket.

Felsök installation av skrivare i Windows 10

Nu skulle du förmodligen inte vara på den här sidan om allt gick så bra som visas ovan, så låt oss prata om några av de problem som kan uppstå. För det första, tänk om ingenting dyker upp i listan över skrivare?

Det första du ska göra är att klicka på det Den skrivare jag vill ha finns inte i listan länk. Detta kommer att ta upp Hitta en skrivare dialog.

hitta-en-skrivare-fönster

Du bör börja med det första alternativet (Min skrivare är lite äldre. Hjälp mig hitta den.) eftersom det kommer att utföra ytterligare en skanning, men med olika metoder för att upptäcka olika typer av skrivare.

Om du är i en kontorsmiljö av något slag med en delad skrivare kan du gå vidare och ange den fullständiga sökvägen till skrivaren, som du måste få från din administratör. De Lägg till en skrivare med en TCP/IP-adress eller värdnamn option är i princip det tidigare inlägget jag skrev om skrivare, som jag länkade till överst i den här artikeln.

Det sista alternativet Lägg till en lokal skrivare eller nätverksskrivare med manuella inställningar, är i princip om du har en skrivare som fortfarande använder en seriell eller parallell port. De Lägg till en Bluetooth-, trådlös eller nätverksupptäckbar skrivare är huvuddialogrutan som kommer upp när du klickar på Lägg till en skrivare och den kommer bara att utföra en ny normal skanning.

Om inget av alternativen ovan fungerar för dig kan det vara ett problem med utskriftssystemet på din Windows 10-maskin. Nästa alternativ är att köra skrivarens felsökare. Du kan klicka på Start, skriv in skrivarfelsökning och klicka sedan på Hitta och åtgärda utskriftsproblem.

skrivarfelsökare

Du kan också ladda ner en annan skrivarfelsökare från Microsoft och köra den för att se om den kan lösa några problem. Slutligen, om du har en äldre skrivare som inte har en Windows 10-drivrutin, kanske du bara måste uppgradera till en ny skrivare. Du kan alltid försöka installera en Windows 8- eller Windows 7-drivrutin, men det kanske inte fungerar på grund av högre säkerhetsinställningar i Windows 10. Om du har några frågor, skriv en kommentar. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button